Home » , » Μερικές παρατηρήσεις μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους ισλαμοφασίστες του ISIS

Μερικές παρατηρήσεις μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους ισλαμοφασίστες του ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 | 5:05 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

“Έπειτα από τρία χρόνια που στιγματίστηκαν από απίστευτες αγριότητες, μεγάλες καταστροφές και εικόνες ερήμωσης και προσφυγιάς, η Μοσούλη πέρασε και πάλι στα χέρια των Ιρακινών. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τράπηκαν σε φυγή, πολλοί πήδησαν στον ποταμό Τίγρη για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι, άλλοι ξύρισαν τα γένια τους για να μην αναγνωρίζονται. Η μαρτυρική πόλη είναι και πάλι ελεύθερη αλλά πρέπει να ξανακτιστεί από την αρχή, καθώς είναι σωριασμένη σε ερείπια. Σε περίπου ένα εκατομμύριο ανέρχονται οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν την πόλη για να γλιτώσουν από τη θηριωδία των τζιχαντιστών…

 Οι Ιρακινοί στρατιώτες ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά τη μεγαλύτερη νίκη τους επί των τζιχαντιστών. Βρίσκονται ξανά στην καρδιά της Μοσούλης, σχεδόν τρία χρόνια αφότου το Ισλαμικό Κράτος του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι την κατέλαβε, προελαύνοντας αστραπιαία και κηρύσσοντας την ίδρυση του αποκαλούμενου ισλαμικού χαλιφάτου. Στην πόλη βρέθηκε ο ίδιος ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι, όπου συνεχάρη τους στρατιώτες για την απελευθέρωσή της. Η απελευθερωμένη Μοσούλη είναι μια κατεστραμμένη πόλη που δεν θυμίζει σε τίποτα το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Ιράκ. Μετά τις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σχεδόν όλα τα κτήρια έχουν καταστραφεί”. (ΕΡΤ)

Αναμενόμενη νίκη και θα ακολουθήσει σύντομα η απελευθέρωση της Ράκκα όπου οι φανατικοί είναι πλήρως περικυκλωμένοι. Μερικές παρατηρήσεις:

1) Οι τρομερές απώλειες που στοίχισε η μάχη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. 40% των στρατιωτών του Ιράκ σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Φήμες λένε ότι νεκροί και τραυματίες τους αγγίζουν τις 10.000, αν και ο αριθμός είναι μάλλον μικρότερος. Ο ISIS από την άλλη μετρά 6.000 νεκρούς. Δυστυχώς τεράστιος είναι ο αριθμός απωλειών των αμάχων, καθώς η πόλη μετατράπηκε σε ερείπια.

2) Ο ISIS έχει τελειώσει εδώ και καιρό, αφού οι κατασκευαστές του, δεν τον χρειάζονται πλέον. Όμως, αν και αυτή η οργανωμένη συμμορία διαλύεται, παραμένουν οι ΑΙΤΙΕΣ που κατασκευάζουν τους τρομοκράτες. Εννοώ τους πραγματικούς τρομοκράτες, αυτούς που κάνουν τυφλά χτυπήματα για να πανικοβάλουν τον κόσμο, όχι όσους βαφτίζουν έτσι οι κυβερνήσεις. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο μέλλον να δούμε παρόμοιες οργανώσεις ή ακόμα και «νεκρανάσταση» του ISIS, αν αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς ορισμένων. Οι αιτίες είναι πολλές, πρέπει να αναζητηθούν στον ιμπεριαλισμό, το ρατσισμό, το θρησκευτικό φανατισμό, το οικονομικό σύστημα της ανισότητας και της διαφθοράς, στην ανοησία, τα κόμπλεξ… σε ότι διχάζει τεχνητά τους ανθρώπους, ώστε να τους εκμεταλλεύονται καλύτερα λίγοι.

3) Ο ISIS πριν 3 χρόνια είχε θριαμβεύει επί του Ιρακινού στρατού στη Μοσούλη. 1.500 ισλαμιστές είχαν νικήσει 30.000 απρόθυμους να πολεμήσουν Ιρακινούς. Σήμερα οι Ιρακινοί ήταν αποφασισμένοι να τους διώξουν. Τι άλλαξε; Το κυριότερο είναι η θέληση των στρατιωτών και των κατοίκων. Κι αυτό γιατί μόλις οι «θεούσες» του Ισλάμ καταλάμβαναν μια περιοχή, άρχιζαν την τρομοκρατία, με απαγορεύσεις, καταπάτηση κάθε Ανθρωπίνου Δικαιώματος κι Ελευθερίας. Βίαζαν, βασάνισαν φρικτά, λεηλατούσαν, σκλάβωναν και σκότωναν. Για να πάνε οι ίδιοι στον Παράδεισο (όπως πίστευαν κάποιοι από αυτούς) έκαναν τη ζωή των κατοίκων σκέτη Κόλαση. Έτσι οι ίδιοι οι κάτοικοι που στην αρχή δεν τους ένοιαζε και πολύ ο δυνάστης, στράφηκαν με κάθε μέσο εναντίον τους. Η γενοκτονία εις βάρος μειονοτήτων και η καταπίεση της πλειοψηφίας μετέτρεψε το θρίαμβο του ISIS σε πανωλεθρία.

Όσο ενισχύεται ο φασισμός δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε Ειρήνη. Γιατί απαραίτητες προϋποθέσεις της Ειρήνης είναι η Ισότητα, η Δικαιοσύνη, και φυσικά η Ελευθερία. Είναι λάθος να αφήσουμε να εκκολαφθούν περισσότερα αυγά του φιδιού. Αντιμετωπίζοντας το φασισμό τώρα γλυτώνουμε πολλά μελλοντικά δεινά… 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Ιουλίου 2017 στις 8:36 π.μ.

Οσο υπάρχει Καπιταλισμός ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Ειρήνη. Αυτό θα γίνει μόνο όταν οι λαοί οικοδομήσουν την δική τους Εργατική Λαικη Εξουσία με Δικτακτορία του Προλεταριάτου ανατρέποντας τον Καπιταλισμό που πλέον βρίσκεται σχεδόν παγκόσμια στο Ιμπεριαλιστικό του Στάδιο και που ένα απο τα παιδιά του είναι ο Φασισμός. Εχει και άλλα....

11 Ιουλίου 2017 στις 5:42 π.μ.

Νέος γύρος με κεμπάπ ανθρώπων.
Συρία: Η Ράκκα πρόκειται να απελευθερωθεί σύντομα. Ο ISIS, όπως ακριβώς περιμέναμε, θα συντριβεί. Επομένως οι ευκαιριακές συμμαχίες Τουρκίας - Ρωσίας και Κούρδων - ΗΠΑ θα φτάσουν κι αυτές στο τέλος τους.
Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και τα υπόλοιπα κράτη, που στήριξαν τους μισθοφόρους τρομοκράτες, θέλουν τον διαμελισμό της Συρίας. Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν άμεσες εδαφικές βλέψεις. Αφού δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ολόκληρη τη χώρα τοποθετώντας τις μαριονέτες τους στη θέση του Άσαντ, προσπαθούν να αρπάξουν όσο το δυνατό περισσότερα.
Το Ισραήλ επιθυμεί μια ζώνη βάθους 20-80 χιλιομέτρων γύρω από τα υψώματα του Γκολάν, που θα θέτει τη Συριακή Πρωτεύουσα σε «ομηρία» των Ισραηλινών δυνάμεων. Τις προηγούμενες μέρες προσπάθησε ανεπιτυχώς να βοηθήσει τις υποστηριζόμενες από αυτό συμμορίες δολοφόνων, ώστε να καταλάβουν τις περιοχές που επιθυμεί στην Νοτιοδυτική Συρία. Γι αυτό και οι βομβαρδισμοί. Η επίθεση όμως αποκρούστηκε και τώρα αυτό το μέτωπο είναι ήρεμο μετά από συμφωνία.
Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν συνεχώς νέες βάσεις στη Συρία. «Τα άλογα τους κουτσαίνουν» ενώ οι ήττες των Νατοϊκών ισλαμιστών μισθοφόρων διαδέχονται η μία την άλλη. Έχουν βλέψη στην στρατηγικής σημασίας και πλούσια σε πετρέλαιο - φυσικό αέριο περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ, την οποία ελέγχει ακόμα σε μεγάλο βαθμό ο ISIS, ενώ δεν θα ήθελαν να την καταλάβει ο Άσαντ. Περιμένουμε λοιπόν προβοκάτσιες, ψέματα και όξυνση, που θα δώσουν αφορμή για επέμβαση, ώστε να πάρουν οι Αμερικανοί το «φιλέτο».
Οι ΗΠΑ πρόκειται να «πουλήσουν» τους Κούρδους τώρα που η δουλειά τους έγινε και νικήθηκαν οι πρώην σύμμαχοί τους, (o ISIS) χωρίς να πεθάνουν πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες. Βέβαια ίσως χρησιμοποιήσουν τον Κουρδικό στρατό για να βαδίσουν προς την Ντέιρ αλ-Ζορ, οπότε θα τους «ρίξουν» αμέσως μετά. Οι ΗΠΑ έχουν σύμμαχο την Τουρκία, η χώρα αυτή είναι στο ΝΑΤΟ, είναι μεγάλη αγορά, επομένως δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Οι δε απόψεις της Τουρκίας είναι γνωστές: Όχι μόνο δεν ανέχεται Κουρδικό κράτος στα σύνορα της ούτε καν τους Κούρδους.
Πρόκειται λοιπόν να επιτεθεί. Οι κινήσεις της αυτό δείχνουν. Η συγκέντρωση στρατού και ειδικά ο εξοπλισμός των τρομοκρατών που ελέγχονται από αυτή με αντιαεροπορικά όπλα. Τα αντιαεροπορικά αυτά βέβαια είναι άχρηστα για τα Αμερικανικά και Ρωσικά αεροσκάφη, που έχουν κατάλληλα αντίμετρα. Άλλωστε η Τουρκία δεν νομίζω πως θα ξανακάνει το λάθος να προσπαθήσει να καταρρίψει Ρωσικό αεροσκάφος. Όσο για την Αμερική ούτε λόγος: Και μόνο η σκέψη, αρκεί να ρίξει τον Σουλτάνο. Πάντως οι Κούρδοι δεν έχουν αεροπορία, οπότε ετοιμάζονται για αντιπαράθεση ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Δεν έχουν ξεχάσει τις βλέψεις τους στο Χαλέπι. Ενώ θεωρούν ευκαιρία να αρπάξουν όλη τη Β. Συρία!
Φυσικά θα παζαρέψουν με τους Ρώσους. Λόγω των μεγάλων αντικρουόμενων συμφερόντων δεν βλέπω να συμφωνούν, οπότε θα υπάρξει νέα ένταση. Αυτό είναι επικίνδυνο για γενικότερη ανάφλεξη.
Οι Σύριοι και οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας. Ίσως μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον κοινό τους εχθρό. Βέβαια οι Κούρδοι προτιμούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ενώ ο Άσαντ θέλει τη ολόκληρη τη Συρία ΕΝΩΜΕΝΗ, αλλά αυτή τη στιγμή ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟ 1 ΚΙΝΔΥΝΟΣ... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger