Home » , » Να αποφυλακιστούν Ηριάννα και Περικλής

Να αποφυλακιστούν Ηριάννα και Περικλής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 | 8:23 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Από τον Νίκο Δαμασκόπουλου, συνήγορο υπεράσπισης του 33χρονου Περικλή Μ., που καταδικάστηκε μαζί με την Ηριάννα Β.Λ. σε κάθειρξη 13 ετών και εγκλείστηκε στις φυλακές της Λάρισας, πήραμε και αναδημοσιεύουμε δήλωση για την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο εντολέας του.

Θυμίζουμε, ότι αναλυτικά για την προκλητική καταδίκη και φυλάκιση του Περικλή Μ. γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» (δείτε εδώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.

Στις 17 Ιουλίου 2017, στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών  διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία και ο Περικλής Μ., 33 ετών,  ο οποίος κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διακεκριμένη οπλοκατοχή και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών,  χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε.

Η αιτιολογία της  πρωτόδικης απόφασης δεν έχει μέχρι σήμερα ( 29-06-2017) δημοσιευθεί, έτσι ώστε  να είμαι σε θέση να την σχολιάσω, καθώς  δεν συμμετείχα ως υπερασπιστής στην πρωτόδικη δίκη. Ομως,  από την δικογραφία που μελέτησα, δεν προκύπτει κανένα αξιόπιστο και ασφαλές αποδεικτικό στοιχείο το οποίο  να δικαιολογεί, τόσο   την ίδια την καταδίκη του [1], όσο και  την εξαιρετικά σκληρή μεταχείρισή του που εκφράστηκε  με την μη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση του.

Αντίθετα, όλα τα στοιχεία της δικογραφίας συνηγορούν στην αθωότητά του, καθώς  και στην συνδρομή των προϋποθέσεων για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.  Ο Περικλής, πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,   δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κατηγορηθεί για το παραμικρό,  δεν ήταν και δεν είναι ύποπτος φυγής.  Κατά την ανάκριση του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του) τους οποίους ουδέποτε παραβίασε. Μάλιστα, μετά το τέλος της Ανάκρισης,  κατά το χρόνο που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία, το Συμβούλιο Εφετών είχε διατάξει την άρση του περιοριστικού όρου εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τέλος, η παραμονή του στην φυλακή προκαλεί άμεσο κίνδυνο για ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του, καθώς πάσχει από σπάνια  και σοβαρή  νόσο του πνεύμονα. Σύμφωνα με πληθώρα ιατρικών γνωματεύσεων, η παραμονή του στο περιβάλλον της φυλακής δύναται να  αποτελέσει  καταλυτικό παράγοντα για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και να του  προκαλέσει  μη αναστρέψιμες βλάβες.

Και στην περίπτωση του Περικλή Μ.,  η τήρηση της αρχής της νομιμότητας, ο σεβασμός στο τεκμήριο της  αθώοτητάς του και η εφαρμογή των θεμελιώδων δικονομικών  κανόνων επιβάλλουν την άμεση αποφυλακισή του.

Αθήνα 29 Ιουνίου 2017

Ο συνήγορος υπεράσπισης
Νίκος Δαμασκόπουλος


[1]  Ισχύουν -και στην περίπτωση του Περικλή-  όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες  αναφορικά με την «αξιοπιστία» του αμφιλεγόμενου, ανεπαρκούς και σκιώδους «δείγματος» και εν προκειμένω «μείγματος»(!)  dna.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger