Home » , » Ο Τάσος αθώος. Το κράτος και οι μηχανισμοί του ένοχοι

Ο Τάσος αθώος. Το κράτος και οι μηχανισμοί του ένοχοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 | 8:17 μ.μ.


Κάτω από την πίεση ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης που εκφράστηκε με δεκάδες τρόπους κατέρρευσε η κακοστημένη σκευωρία από μπάτσους και δικαστές σε βάρος του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου.

Το κράτος και οι μηχανισμοί του «έκλεψαν» πέντε ολόκληρα χρόνια απ’ την ζωή του νεαρού αγωνιστή, αφού οι κατηγορίες που έστησαν και του φόρτωσαν - για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά- δεν μπόρεσαν να σταθούν ούτε σε έκτακτο στρατοδικείο, όπως –τηρουμένων των αναλογιών- είναι σήμερα τα τρομοδικεία.

Και μπορεί αυτή η δικαστική απόφαση να είναι μια μεγάλη νίκη του Τ. Θεοφίλου και του κινήματος αλληλεγγύης στο πρόσωπο του –δίνοντας παράλληλα ένα «χαστούκι» στις μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών- κανένας όμως δεν μπορεί να «αποζημιώσει» τον αναρχικό κομμουνιστή για όλη αυτή την περιπέτεια που πέρασε.


 Η δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης

Η σημερινή πανηγυρική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου από το Α΄ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί θριαμβευτική νίκη μέσα σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν σκευωρίες.

Ταυτόχρονα είναι μία ιστορική νίκη του νομικού πολιτισμού, που κατακτήθηκε με αιώνες λαϊκών αγώνων και όχι από την καλωσύνη οποιασδήποτε εξουσίας, διότι απέτρεψε την επιδιωκόμενη μετατροπή του ποινικού δικαίου από δίκαιο αποδείξεων σε δίκαιο ενδείξεων και κυρίως «δίκαιο» υποδείξεων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της πλειοψηφίας του δικαστηρίου διότι αντιστάθηκαν στις πιέσεις των μηχανισμών, που δεν σταμάτησαν ούτε την τελευταία στιγμή, και απέδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές που δεν ασκούν απλά εξουσία, αλλά απονέμουν δικαιοσύνη και σαν τέτοιες θα μείνουν στην ιστορία.

Θερμούς χαιρετισμούς στο αγωνιζόμενο κίνημα, που μαζί με τους συνήγορους υπεράσπισης δώσαμε μέσα και έξω από τα δικαστήρια τη μάχη για να σπάσει το φράγμα της σιωπής και να απλωθεί με επιτυχία το κύμα συμπαράστασης, πολύ ευρύτερα από τα όρια του αναρχικού χώρου και να νικήσει τους μηχανισμούς.

Μετά από πέντε χρόνια άδικης φυλάκισης ο Τάσος βγαίνει σήμερα. Με το βλέμμα σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή, ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Κώστας Παπαδάκης
Αννυ Παπαρούσσου
Σπύρος Φυτράκης

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Ιουλίου 2017 στις 8:48 π.μ.

Μπραβο εστω και σ αυτη τη τη φουχτα των εντιμων δικαστων που δεν υπεκυψε στις υποδειξεις της εξουσιας και αθωωσε εναν αθωο που καποιοι αλλοι τον
δικασαν και του στερησαν αδικα την ελευθερια για 5 ολοκληρα χρονια
Το μεγαλο μπραβο βεβαια ανηκει στο κινημα που ορθωθηκε γρανιτινο απεναντι
στη στημενη σκευωρια εναντια σ εναν αθωο Μπραβο σε ολους και στον καθενα
ξεχωριστα για την οποια συμβολη του μικρη η μεγαλη Ενωμενοι για παντα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger