Home » , » Ρατσιστική επίθεση χρυσαυγιτών με μαχαίρι σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα.

Ρατσιστική επίθεση χρυσαυγιτών με μαχαίρι σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 | 1:16 μ.μ.

Πηγή: KΕΕΡΦΑ

Ρατσιστική επίθεση χρυσαυγιτών με μαχαίρι σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα.

Tην Κυριακή 16 Ιούλη, στις 10μμ, ο19χρνος Αφγανός πρόσφυγας Μ.Α. περπατούσε από το στρατόπεδο προσφύγων του Σκραμαγκά προς το στρατόπεδο του Σχιστού, όπου και διαμένει.

Περίπου 100 μέτρα μετά την Σχολή Ναυπηγών δέχτηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι έφτασαν εκεί με τέσσερα μηχανάκια. Οι δύο πρώτοι ήταν φουσκωτοί και τον μπλόκαραν, σταματώντας μπροστά του με το μηχανάκι τους. Κατέβηκαν και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον σπρώχνουν. Φώναζαν «θα πεθάνετε» ενώ όταν ο πρόσφυγας είπε στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ένας άρχισε να φωνάζει: "We are Golden Dawn” (Είμαστε Χρυσή Αυγή. Τότε οι δύο σωματώδεις άρχισαν να το χτυπάνε με ξύλο στο κεφάλι ενώ όταν το κάλυψε με τα χέρια του, τα χάραξαν με μαχαιριές προκαλώντας του αιμορραγία.

Ο Μ.Α. είδε ότι φόραγαν όλοι μαύρες μπλούζες με σύμβολα στην αριστερή μεριά που του θύμιζαν αγκυλωτούς σταυρούς. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα του Αττικού νοσοκομείου και έγινε εισαγωγή για νοσηλεία αφού διαπιστώθηκε ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.
Όπως ανέφερε, δεν ήταν η μόνη επίθεση κατά των προσφύγων στο στρατόπεδο του Σχιστού καθώς και άλλες φορές ομάδα με μηχανάκια πλησιάζει πρόσφυγες που περιμένουν το λεωφορείο και ρίχνει πέτρες.

Η στοχοποίηση των προσφύγων έχει ξεκινήσει από πολύ καιρό από την Χρυσή Αυγή του Πειραιά. Όταν άνοιγε το στρατόπεδο οργάνωσαν ρατσιστική σύναξη μίσους με συμμετοχή βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος. Κατόπιν μέσα στο Πειραιά οργάνωσαν νέες συνάξεις μίσους που συνοδεύτηκαν με επιθέσεις κατά δημοσιογράφων με σιδερόβεργα και αντιφασιστών.

Το τελευταίο διάστημα, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ξαναφέρει τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές με την οργάνωση περιπολιών τρόμου. Στον Ασπρόπυργο, μετά τις επιθέσεις κατά των Πακιστανών εργατών γης επτά μέλη τους συνελήφθηκαν. Αυτή την φορά δεν έκρυψαν την ταυτότητα τους. Μαχαίρωσαν τον πρόσφυγα για να στείλουν το μήνυμα τους ότι ξανάρχονται στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα.

Είναι ώρα να κλείσουν όλα τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής. Να μην επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το ότι είναι υπόδικοι που έχουν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους άρσης της κράτησης τους να οργανώνουν νέες επιθέσεις κατά των προσφύγων.

Καλούμε όλους και όλες να υπερασπίσουμε τους πρόσφυγες από τις φασιστικές επιθέσεις.
Θα δώσουμε την μαζική απάντηση με την μεγάλη αντιφασιστική πορεία από το Σύνταγμα στα Κεντρικά Γραφεία  των νεοναζί στις 16 Σεπτέμβρη, στα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger