Home » , , » Καλός και κακός μπάτσος.

Καλός και κακός μπάτσος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 | 2:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

«Καλός μπάτσος/κακός μπάτσος ονομάζεται ψυχολογική τακτική ανάκρισης που βασίζεται σε κοινή ανάκριση ενός ατόμου από δυο ανακριτές, ο ένας από τους οποίους παίζει το ρόλο του καλού και ο άλλος το ρόλο του κακού. Η ονομασία αυτή της ψυχολογικής τακτικής προέρχεται από την αγγλική έκφραση good cop/bad cop. Η ανακριτική πρακτική αναφέρεται ως «συνδυαστική ανάκριση» σε σχετικά φυλλάδια της CIA. Η τακτική έχει ως εξής: ο "κακός μπάτσος" απειλεί ψυχολογικά ή/και (πιο συχνά) σωματικά τον κρατούμενο προς ανάκριση, και στη συνέχεια ο "καλός μπάτσος" φέρεται φιλικά προς το υποκείμενο, με σκοπό να αποσπάσει τις επιθυμητές πληροφορίες. Πχ. μπορεί να υποσχεθεί ότι θα προστατεύσει τον ανακρινόμενο από τις απειλές αν συνεργαστεί (δηλαδή αν μιλήσει)
Η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα και δεν αναφέρεται μόνο στην πρακτική της ανάκρισης, αλλά και στην ψυχολογική τακτική διαπραγμάτευσης μέσα από δήθεν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που παρουσιάζονται από διαφορετικά μέλη της ίδιας οργάνωσης, που χωρίς να μετατοπίζουν ιδιαίτερα το κέντρο του σημείου πίεσης, αμβλύνουν τις αντιδράσεις…». Πηγή

Ήταν η σειρά του Κούλη να παίξει τον καλό κανίβαλο με το να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΛΟΑΤ κοινότητας. Ο Αμβρόσιος έκανε τον κακό ανθρωποφάγο, που του πάει με το χαρακτήρα που ’χει. Ο Αμβρόσιος όμως δεν κρατιέται, καρφώνεται. Κρίμα, κι εγώ τον είχα για επαγγελματία, αφού σαν Μοίραρχος θα εφάρμοσε πολλές φορές το κόλπο, εφόσον μάλιστα προήχθη σε Αστυνόμο - Αρχιερέα, θα είχε γίνει εξπέρ. Που «καρφώθηκε»:
«Ημείς οι Αρχιερείς νομιμοποιούμεθα και οφείλουμε να το παίζουμε σκληροί και ασυμβίβαστοι, διεκδικούντες τα δίκαια της Εκκλησίας. Στην περίπτωση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος, σε κάθε συνάντησή Του με τον Πρωθυπουργό, μπορεί να λέγει: "Κύριε Πρωθυπουργέ, πίσω μου έχω κάτι λιοντάρια! Θα μας φάνε! Κάμετε, παρακαλώ, μια υποχώρηση. Βοηθήστε μας". Από την άλλη πλευρά ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος μπορεί μυστικά να λέγει στους Αρχιερείς: "Αδελφοί μου, φωνάξτε, φωνάξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε, μήπως και κερδίσουμε αυτό, που θέλουμε! Βοηθείστε με το να είσθε ανυποχώρητοι!" Αυτός είναι διπλωματικός τρόπος επικοινωνίας»!
Μάλιστα. Ο «καλός μπάτσος» Ιερώνυμος άλλα λέει στον Τσίπρα κι άλλα στους δικούς του. Ενδιαφέρον, ευχαριστούμε δια την πληροφόρησιν. Αλλά, αν το κάνει το «Ιερόν emo», θα μπορούσε να το κάνει και ο ανίερος Κούλης, έτσι δεν είναι; Να το παίζετε λοιπόν, να το παίζετε σκληροί, να μην το παρακάνετε όμως. Γιατί «το πολύ παίξιμο είναι… αμαρτία», εσείς δεν το λέτε;
Η ΝΔ φορά πάλι τη μάσκα του κεντρώου, του δήθεν μετριοπαθούς. Το πόσο μετριοπαθείς είναι το γνωρίζουμε από το παρελθόν. Μόλις ο Κούλης αρπάξει την καρέκλα θα αρχίσει τις διώξεις. Βεβαίως πρώτα θα διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους, έπειτα όμως θα στραφεί εναντίον όλων, όπως κάνει κάθε κομπλεξικός.
Ο Αμβρόσιος είναι χουντόφρων. Δεν το λέω εγώ πολιτικοί, ακόμα και ιερείς τον περιγράφουν ως «υμνητή των δικτατόρων». Όμως σαν αντικομουνιστής θέλει να βοηθήσει το Μητσοτάκη. Έτσι φωνάζει για να διαφημίσει τη συνάντηση του τσέλιγκα της ΝΔ. Τα υπόλοιπα που λέει και που παραπέμπουν όχι μόνο σε Χούντα, αλλά σε Μεσαίωνα, με την Ιερά Εξέταση, το κάψιμο μετά βασανιστηρίων «αμαρτωλών» κοκ, τα εννοεί, τα πιστεύει. Τα πιστεύει όμως και ο Κούλης.
Απλά ο μέγας υποκριτής Κυριάκος θέλει τα ψηφαλάκια των πολλών, που βέβαια δεν ανέχονται «ταλιμπανιστήρια» - φανατικούς που κάνουν τη ζωή μας Κόλαση με το να είναι αδιάκριτοι στις πιο προσωπικές μας στιγμές…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger