Home » , » Τι έχουν να χωρίσουνε ...

Τι έχουν να χωρίσουνε ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 | 5:28 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Με αφορμή το κλίμα που διαμορφώνεται από ΜΜΕ να πούμε μερικά πράγματα για την Ελλάδα την Τουρκία και γενικά τα άλλα γειτονικά κράτη.
Τα περισσότερα καπιταλιστικά κράτη έχουν προβλήματα με τους γείτονες τους. Καθόλου τυχαίο, αφού ο ιμπεριαλισμός είναι το τελικό στάδιο του καπιταλισμού, επομένως όλα τα κράτη που αδικούν στο εσωτερικό έχουν βλέψεις σε άλλα κράτη ιδιαίτερα αν αυτά είναι πιο αδύναμα.
Εμείς πχ θέλουμε σώνει και καλά να ονομάζεται η FYROM, όπως αρέσει σε μας. Η Τουρκία σαν πιο δυνατή, την έχει δει Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ιμπεριαλισμός σημαίνει μονοπώλια, έτσι η Αμερική θέλει να μονοπωλήσει το αίμα της Οικονομίας (το Πετρέλαιο) και γι αυτό χύνει ποτάμια ανθρωπίνου αίματος.
Η Ρωσία πάλι θέλει να έχει να υποτάξει ξανά τα κράτη γύρω από αυτή και να ελέγχει κάποια άλλα, ώστε να βοηθά τη δική της οικονομία, η Κίνα θέλει να εκμεταλλευτεί περιοχές του Ειρηνικού, η Γερμανία την έχει δει 3ο Ράιχ και πάει λέγοντας.
Όσο αφορά την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, νομίζω ότι τσακωνόμαστε για το ποιος θα είναι ο δούλος των πολυεθνικών! Δεν ξέρω, αν οι ΗΠΑ δίνουν καλό πουρμπουάρ - δεν νομίζω - αλλά ότι υπάρχει στο υπέδαφος του Αιγαίου και της Κύπρου θα καταλήξει σε ξένες εταιρίες κυρίως Αμερικάνικες, όποιος κι αν είναι αυτός που θα τους τα προσφέρει. Όποτε δεν νομίζω πως μας αφορά και πολύ τουλάχιστο όσο έχουμε πολιτικούς - σκυλάκια των ξένων, υποτακτικούς στις ΗΠΑ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Οι πλούσιοι όλων των χωρών μπορεί να θέλουν να κάνουν μπίσνες παντού. Οι Έλληνες Κεφαλαιούχοι θα ήθελαν αυτοί όλο το θησαυρό της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί ακριβώς ελέγχουν την Ελληνική κυβέρνηση. Το ίδιο συμβαίνει με τους Τούρκους πλουτοκράτες που εξουσιάζουν την Τουρκία. Θέλουν τα εδάφη, πλούτο, όχι γιατί αγαπάν τη χώρα τους, αλλά γιατί λατρεύουν τα λεφτά.
Βάζουν λοιπόν μπροστά ηλίθιους εθνικιστές κι από δω κι από κει, ώστε να σκοτωθούμε μεταξύ μας οι φτωχοί για να τα κονομήσουν αυτοί. Ε όχι, πάει πολύ! Όποιος θέλει πόλεμο να συνεννοηθεί με τους αντίστοιχους φασιστομαλάκες της Τουρκίας, να βρουν ένα ακατοίκητο μέρος να βγάλουν τα μάτια τους κι εμάς να μας αφήσουν ήσυχους.
Γιατί τίποτα δεν είναι δικό μας. Ανήκουν όλα σε ξένες ή ντόπιες πολυεθνικές, που μας κάνουν κουμάντο. Όταν λχ χάνω το σπίτι μου από τον ΕΝΦΙΑ, με νοιάζει τι θα γίνει 200 μίλια μέσα στη θάλασσα; Κι από πάνω να κινδυνέψω να σκοτωθώ; Κι ο λόγος; Να γίνει πιο πλουσιότερος ο κεφαλαιούχος που έχει τα φράγκα έξω, που δεν πλήρωσε ποτέ φόρο που του αναλογεί, και που βάζει μέσον για γλυτώσει ο γιόκας του τη στράτευση! Που στην πρώτη δυσκολία θα πάει εξωτερικό για διακοπές, να βρει τα Ευρώ του, να λιάζεται στις παραλίες και να βλέπει στην TV εμάς να καταστρεφόμαστε, πίνονταν το απεριτίφ του! Βρε δεν πηδιέστε! Δεν έχω καμιά διάθεση να σκοτώσω κάποιον εντελώς άγνωστο, που δεν με έχει πειράξει, μόνο και μόνο επειδή είναι Τούρκος. Άλλοι με βασανίζουν και είναι ντόπια παράσιτα. Μη μου δώσετε όπλο λοιπόν, γιατί μπορεί να ρίξω αλλού, όχι εκεί που θέλετε...
Άλλωστε ένας πόλεμος θα βλάψει τον τουρισμό. Τι; Μόνο η απεργία τον βλάπτει; Άσε που δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Και πως θα πληρώσουμε μετά τους φόρους; Με τι;
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε. Οι Αμερικανοί, που σιγοντάρουν κάποιους ηλιθίους, έτσι ακριβώς έκαναν και το 1974 στην Κύπρο. Όχι μόνο. Είναι τακτική τους να δημιουργούν πολέμους για να πουλάνε όπλα να παίρνουν συμβόλαια ανοικοδόμησης κλπ, κλπ. Ο πόλεμος θέλει φράγκα. Διαρκεί όσο διαρκεί ο εφοδιασμός. Είναι νόμος. Λεφτά δεν έχουμε, τα δώσαμε στους τοκογλύφους. Οπότε αφήστε το…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Ιουλίου 2017 στις 10:21 π.μ.

Σύντροφε Μήτσο, αυτό το τροπάρι του δεσπότη Αμβρόσιου δεν γίνεται να μην το σχολιάσεις μια και ο Γιώργης λείπει σε διακοπές
http://tvxs.gr/news/ellada/eksallos-o-ambrosios-me-ton-mitsotaki-gia-ti-synantisi-me-toys-omofylofiloys

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger