Home » » Πετρέλαια, φυσικό αέριο και Ζωτικός Χώρος φέρνουν τον πόλεμο στα Βαλκάνια αλλά και καθεστώς Άμυνας/Ασφάλειας

Πετρέλαια, φυσικό αέριο και Ζωτικός Χώρος φέρνουν τον πόλεμο στα Βαλκάνια αλλά και καθεστώς Άμυνας/Ασφάλειας

Από Unknown , Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 | 11:06 π.μ.

Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι με πρωταγωνιστή το ελληνικό κράτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, οικοδομείται ένας άξονας Άμυνας/'Ασφάλειας ικανός να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο και τα ενεργειακά τους σχέδια.
Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση στα Βαλκάνια καθώς σε έξαρση βρίσκεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε-Ρωσίας, ενώ Ελληνικό και Τουρκικό κράτος ανταγωνίζονται για Ζωτικό Χώρο.
Δημοσιογραφικά παπαγαλάκια γράφουν για Ασκήσεις μεταξύ της Ελλάδας και Βαλκανικών χωρών που δίνουν επιχειρησιακή διάσταση στις επικίνδυνες θεωρίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί "Χριστιανικών Τόξων" και του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά για προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων!
Στην σκιά λοιπόν των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων και ανακατατάξεων στη Μέση Ανατολή, των απειλών μιας νέας σύγκρουσης στην Κορεατική Χερσόνησο, στα Βαλκάνια αυξάνονται οι πολεμικές προετοιμασίες.

Τον τόνο δείχνει να τον δίνουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με την Ρωσία να μετρά την δραματική απώλεια του Μαυροβουνίου και να εναγκαλίζεται το Σερβικό κράτος, που όμως έχει στραμμένο το βλέμμα του και στην ΕΕ, αλλά και στο ΝΑΤΟ.
Έτσι λοιπόν, λίγες μέρες μετά την τεράστια άσκηση ΝΑΤΟ “NOBLE JUMP 2017” που διεξήχθη στη Ρουμανία, με την συμμετοχή 4.000 Μισθοφόρων από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και με σκοπό της άσκησης τον έλεγχο των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού Νατοϊκού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.
Στη Βουλγαρία ξεκίνησε η πρώτη από μια σειρά ασκήσεων σχετικά με την «Saber Gurdian- 2017». Η άσκηση των ειδικών δυνάμεων «Black Swan-2017» θα κρατήσει μέχρι τις 22 Ιουλίου στο έδαφος τριών χωρών, οι οποίες φιλοξενούν την πολυεθνική άσκηση «Saber Gurdian- 2017», δηλαδή στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και Ουγγαρία.
Η «Black Swan-2017» είναι η πρώτη από μια σειρά ασκήσεων που σχετίζονται με την «Saber Gurdian- 2017» και σύμφωνα με την αρθρογραφία "βοηθά τους συμμετέχοντες να επεξεργασθούν και να επιδείξουν τις ικανότητες των ειδικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις καθώς και την ετοιμότητα των συμβατικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση πραγματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης".
Στη Βουλγαρία, η «Black Swan-2017» θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο κατάρτισης «Νόβο Σέλο» καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος και αμερικανικές δυνάμεις.
η συνέχεια της ενδιαφέρουσας ανάλυσης ΕΔΩ http://diktiospartakos.blogspot.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger