Home » , » Αναμενόμενο το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 | 9:26 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Η Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα έχασαν την αυτοδυναμία τους. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δίνουν 294 έδρες στο κόμμα της Τερέζα Μέι και 250 έδρες στο κόμμα των Εργατικών. Τα άλλα κόμματα: Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 10, Ενικό Κόμμα Σκωτίας: 33, Πράσινοι: 0, UKIP: 0, Άλλο κόμμα: 21. ». Πηγή.

Ο κόσμος καταδικάζει το νεοφιλελέ κανιβαλισμό σε κάθε ευκαιρία. Επίσης καταδίκασε και τον εθνικισμό στις βρετανικές εκλογές. Η Βρετάνη πρωθυπουργός - κλώνος της Θάτσερ, είχε προκηρύξει εκλογές με την ελπίδα ότι θα ενισχυθεί πιστεύοντας σε δημοσκοπήσεις.

Οι ψηφοφόροι είχαν διαφορετική γνώμη. Οι Συντηρητικοί ναι μεν βρήκαν πρώτοι, όπως αναμένονταν, αλλά με απώλειες και χωρίς αυτοδυναμία.
Η πύρρειος αυτή νίκη θα έπαιρνε διαστάσεις συντριβής, αν οι Εργατικοί ήταν πράγματι Μαρξιστές και φίλοι των Μεταναστών, όπως έλεγαν οι φυλλάδες που στήριζαν την Μέι. Βέβαια τους κατηγορούσαν κι ως «υποστηριχτές της τρομοκρατίας» πράγμα που δείχνει πως η βλακεία σε συνδυασμό με τη συκοφαντία γυρίζει μπούμερανγκ.

Οι πολίτες θέλουν διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται γι αυτό είχαν ψηφίσει και έξοδο από την ΕΕ και με αυτό τον τρόπο σήμερα. Δυστυχώς οι Εργατικοί είναι η άλλη όψη των Συντηρητών, κάτι αντίστοιχο με το δικό μας ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ οπότε δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστική αλλαγή που ζητά ο κόσμος.

Αν οι Βρετανοί ψήφιζαν με γνώμονα μόνο το Brexit, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, τότε επιβεβαίωσαν το δημοψήφισμα. Οι εθνικιστές της Σκωτίας που ήθελαν Ανεξαρτησία με αφορμή την Έξοδο περιλαμβάνονται στους χαμένους. Όπως ξεχνούν οι λάτρεις του Ευρώ, ότι τα δυο μεγάλα κόμματα ήταν αντίθετα στην αποχώρηση και τώρα με διάφορα τερτίπια θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν το δημοψήφισμα όπως ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα.

«Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι αναμένει περισσότερη αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών που δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα».
Οι Βρετανοί όμως έλαβαν υπόψη τους κι άλλα δεδομένα: Προφανώς καταδίκασαν την τρομοκρατία και τους ηθικούς αυτουργούς. Αν και υπέστησαν Σοκ κατάλαβαν αμέσως τη σπέκουλα, την καπήλευση από μέρους του συστήματος των τυφλών χτυπημάτων.

Η «μικρή Τερέζα» από τη στιγμή που ήθελε να λογοκρίνει το Διαδίκτυο, να καταστείλει Ελευθερίες κι Ανθρώπινα Δικαιώματα με αφορμή τον ISIS, «καρφώθηκε», έσκαψε τον πολιτικό της λάκκο. Λάκκο που προόριζε για τους εργαζόμενους.

Η αποδοκιμασία είναι τόσο για την εξωτερική όσο και την οικονομική πολιτική. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο: Όταν το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει το Συριακό στρατό τη στιγμή που είναι έτοιμος να δώσει τη χαριστική βολή στους Ισλαμοφασίστες του ISIS, όλοι κατανοούν ποιος κρύβεται πίσω από τους τρομοκράτες, ποιος εξοπλίζει και ποιος στηρίζει. Αλλά καταδικάστηκε κυρίως η οικονομική λεηλασία των Εργαζομένων. Και αν υπήρχε ορατή εναλλακτική λύση, ένα κόμμα δηλαδή που θα έπειθε τον κόσμο για ριζική αλλαγή, η καταδίκη θα ήταν ακόμη πιο έντονη.

Η εμμονή στον Νεοφιλελεύθερο Κανιβαλισμό τρόμαξε περισσότερο από τις βόμβες. Τόσο νέοι όσο και συνταξιούχοι που πλήττονται από το πλιάτσικο των πλουσίων έδειξαν την αντίθεση τους στους σάπιους. Κάποιοι θα πουν πως οι νέοι τιμώρησαν τους κυβερνώντες. Όλοι όσοι υποφέρουν είναι το σωστό. Οι νέοι που είναι άνεργοι αλλά και πολλοί συνταξιούχοι που άκουγαν τις προτάσεις για αυξήσεις εισφορών, όπως το τερατώδες να πληρώνουν περισσότερα τα άτομα με άνοια γιατί «στοιχίζουν πολλά στο Σύστημα Υγείας»!

Τα αποτελέσματα ήταν λογικά κι αναμενόμενα για όσους σκέπτονται. Οι υπόλοιποι πέφτουν πάλι από τα σύννεφα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger