Home » , » Συμβασιούχοι (Γ' Μέρος)

Συμβασιούχοι (Γ' Μέρος)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 | 11:13 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175. 

Είναι εξοργιστικό να τολμούν οι νεοδημοκράτες να ξεστομίζουν τη λέξη «αξιοκρατία». Τα γαλάζια ερίφια θεωρούν «αξιοκρατία» την άλωση του δημοσίου, το διορισμό κομματικών χαχόλων, το να κάνουν γιούρια στο δημόσιο κορβανά τα πλούσια αφεντικά που χρηματοδοτούν την ΝΔ, γενικά να τρέφονται τα κομματόσκυλα εις βάρος των υπολοίπων.

Όταν η ΝΔ μιλά για αξιοκρατία η λέξεις χάνουν το νόημα τους. Πρόκειται για ειρωνεία, για τρολιά. Είναι σαν να μιλάει ο Χίτλερ κατά του ρατσισμού, σαν να καλέσουν τον Ηρώδη - το γνωστό από την Καινή Διαθήκη, να εγκαινιάσει ένα παιδικό σταθμό!

Είναι άπειρα τα περιστατικά ρουσφετιών που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που φυσικά εξακολουθεί να κάνει, αφού ο μόνος λόγος πλέον που ψηφίζουν τη ΝΔ, είναι τα ρουσφέτια. Ούτε καν χρειάζεται να πούμε παραδείγματα. Όλοι έχετε ακούσει από τους ίδιους τους γαλάζιους προεκλογικά πόσο καλός είναι ο τάδε ή ο δείνα υποψήφιος, αφού βόλεψε το στέλεχος, τους φίλους και τους συγγενείς μέχρι έβδομης γενεάς.

Φυσικά τεράστια είναι η υποκρισία της.
Ειδικά στο θέμα των συμβασιούχων. Πολύ σωστά οι εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που προσφέρουν έργο μαζεύοντας τα σκουπίδια, που πρέπει να πληρωθούν γιατί εργάζονται σκληρά, τα έχουν όχι μόνο με την κυβέρνηση αλλά τη συμμορία της αντιπολίτευσης. Με όλα τα κόμματα και τους δημάρχους, οι οποίοι έπαιζαν εις βάρος πολύ βρώμικα παιχνίδια. Βλέπετε δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Θυμούνται καλά και υποσχέσεις και λαγούς με πετραχήλια που έταζαν για τους πάρουν ότι πολυτιμότερο είχαν: Την πολυπόθητη ψήφο.

Τώρα λοιπόν όχι μόνο τους διώχνουν, αλλά κάνουν το μεγάλο λάθος να τους σπιλώσουν για το «ευχαριστώ». Είναι τακτική που εφάρμοσαν κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ πχ έλεγε για τα STAGE ότι «επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό»! Τα Stage διώχθηκαν, αλλά ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνθηκε κι άλλο. Αναρωτιέμαι, αν ο Άκης, ο Γιάννος κι άλλοι τέτοιοι, «αλάφρωσαν» τον προϋπολογισμό. Σίγουρα έκαναν ελαφρύτερα τα δημόσια ταμία με το να τα «απαλλάξουν» από τα χρήματα, βουτώντας τα για λογαριασμό τους.

Λένε τώρα οι ίδιοι που έταζαν προεκλογικά, ότι τάχα οι συμβασιούχοι δεν προσφέρουν, ότι κάθονται και παίρνουν το μισθό τζάμπα. Να υποθέσω, ότι τόσο καιρό τα σκουπίδια τα μάζευε με μαγικό τρόπο… ο Χάρι Πότερ. Τώρα με την απεργία δεν υπάρχουν σκουπίδια νεοδημοκράτες, αφού «οι συμβασιούχοι ήταν στα γραφεία» όπως λέτε; Μην κρίνετε από τους εαυτούς σας. Οι συμβασιούχοι προσφέρουν έργο, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ η μεγάλη τους αξία φαίνεται από τη απεργία. Μόλις σταμάτησαν, πνιγήκαμε στο σκουπίδι. Ενώ, αν απεργούσε ο Κούλης και τα κομματόσκυλα της ΝΔ, κανείς δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι. Ούτως ή άλλως ίδια πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν, μόνο που εξυπηρετούν διαφορετικούς επιχειρηματίες.

Καλύτερα λοιπόν να μην προκαλέσουν ξανά τη νοημοσύνη μας μιλώντας για αξιοκρατία. Δεν τους παίρνει. Άλλωστε όσοι μπήκαν μέσα δεν μπήκαν μόνοι τους. Αν είναι αυτοί παράνομοι τότε, όσοι πολιτικοί τους έβαλαν μέσα, είναι νόμιμοι; Σίγουρα πάντως δεν είναι ηθικοί. Αλλά γι αυτούς η δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger