Home » , » Οι μπάτσοι ενοχοποιούν, οι δικαστές δικάζουν. Εμείς θα παρακολουθούμε αμέτοχοι αυτά τα εγκλήματα;

Οι μπάτσοι ενοχοποιούν, οι δικαστές δικάζουν. Εμείς θα παρακολουθούμε αμέτοχοι αυτά τα εγκλήματα;

Από giorgis , Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 | 11:03 μ.μ.

Του Γ. Γ.

 Πολύ σωστά ο σύντροφος mitsos175 έγραφε σε μια χθεσινή του ανάρτηση ότι «σε μια κοινωνία "άνισων" ανθρώπων δεν μπορεί να υπάρξει "δίκαιο" για όλους». Είναι αυτό που έλεγε ο Μαρξ ότι δηλαδή το δίκαιο σε όλες τις ταξικές κοινωνίες εκφράζει και κατοχυρώνει τις σχέσεις κυριαρχίας και υποταγής, κατοχυρώνει και εκφράζει τη δικτατορία ορισμένης τάξης. Της αστικής στην συγκεκριμένη περίπτωση. «Το δίκαιο των άνισων είναι δίκαιο της ανισότητας», όπως έγραφε χαρακτηριστικά.

Σ’ αυτό τον ιστότοπο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παραμύθι που μας σερβίρουν περί «διάκρισης των εξουσιών», με την άποψη μας να είναι ξεκάθαρη: Η αστική δικαιοσύνη  δεν είναι παρά ένας πυλώνας του αστικού κράτους, ένας μηχανισμός επιβολής του ταξικού εκμεταλλευτικού συστήματος.  Πολύ χαρακτηριστικά μας το λέει αυτό ο Λένιν. Το δικαστήριο των αστών πάντοτε ήταν και παραμένει «τυφλό, εκλεπτυσμένο εργαλείο ανελέητης καταπίεσης των τάξεων που εκμεταλλεύονται, που περιφρουρεί τα συμφέροντα των παραλήδων». 
Μάλιστα ο μεγάλος αυτός επαναστάτης στο μνημειώδες έργο του «Κράτος και Επανάσταση» συμπληρώνει: Το δίκαιο «είναι μηδέν χωρίς μηχανισμό ικανό να επιβάλει με εξαναγκασμό την τήρηση των κανόνων του». Και σ’ αυτό το τελευταίο θέλουμε να σταθούμε λίγο.

Ολο τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε να αναβιώνουν ανατριχιαστικές καταστάσεις που για όσους έχουμε στοιχειώδη γνώση της πρόσφατης ιστορίας μας κάνουν την σκέψη μας να γυρνάει στα «πέτρινα» μετεμφυλικά και κατά την διάρκεια του εμφυλίου χρόνια, τότε που αρκούσαν δυο –τρεις ψευδομαρτυρίες χωροφυλάκων και ταγματασφαλιτών για να οδηγηθούν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. 

Τώρα φυσικά δεν έχουμε έκτακτα στρατοδικεία και δικαστήρια σκοπιμότητας. Τα αντικατέστησαν τα τρομοδικεία. Φυσικά απουσιάζουν οι χωροφύλακες και οι ταγματασφαλίτες. Στην θέση τους βρέθηκαν επάξια τα καλόπαιδα της «αντιτρομοκρατικής». Σήμερα δεν απαιτούνται ψευδομάρτυρες. Οι κατασταλτικού μηχανισμοί «εκσυγχρονίστηκαν». Για τους δικαστές αρκεί «μερικό δείγμα DNA» για να στείλουν όποιον/α θεωρούν αντίπαλο του αστικού κράτους να σαπίσει για δεκαετίες στα κάτεργα που ονομάζουν κατ’ ευφημισμό «σωφρονιστικά ιδρύματα». 

Οι περιπτώσεις του Τάσου Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ. είναι τραγικές και εξοργιστικές παράλληλα.
Για τον νεαρό αναρχοκομμουνιστή δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος του.  Στην αρχική επιτόπια φωτογράφηση των πειστηρίων για την πράξη που κατηγορείται –όταν είχαν φωτογραφηθεί ακόμα και τα αποτσίγαρα-  δεν είχε παρουσιαστεί το οτιδήποτε "αποδεικτικό στοιχείο" που να τον εμπλέκει στην υπόθεση που δικάζεται. Ξαφνικά έγινε το "θαύμα" και η "αντιτρομοκρατική" παρουσιάζει έναν καπέλο, ένα κινητό αντικείμενο δηλαδή,  το οποίο φέρεται να έχει DNA του Τάσου. (Διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση στην οποία εκτός των άλλων ακούμε την δημοσιογράφο Σύλβια Βαρνάβα που μας λέει ξεκάθαρα ότι θεωρεί «φυτεμένο» από την αντιτρομοκρατική το καπέλο στο οποίο υποτίθεται βρέθηκε  DNA του Θεοφίλου).

Η περίπτωση πια της Ηριάννας Β.Λ η οποία δικάστηκε πρόσφατα σε 13 χρόνια φυλακή και μάλιστα χωρίς αναστολή, είναι τόσο εξοργιστική που δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να την σχολιάσεις χωρίς να κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για «περιύβριση αρχής».
Κι αυτό γιατί εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τόσο σκωπτικά αλλά και τόσο καίρια αυτή την ασφαλίτικη σκευωρία όπως έκανε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας των Συντακτών παρουσιάζοντας το «πρόγραμμα» της εκδήλωσης που έχουν προγραμματίσει οι μπάτσοι στις 29 του μήνα στα Εξάρχεια έγραψε: 20:00 Επίδειξη μαγικών με τους αληθινούς μάγους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας: πώς κατασκευάζουμε DNA μετά από 1,5 χρόνο ώστε να ενοχοποιήσουμε μια νέα κοπέλα.

Εντάξει. Οι μπάτσοι ενοχοποιούν, οι δικαστές δικάζουν και εμείς θα παρακολουθούμε αμέτοχοι αυτά τα εγκλήματα;
Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο  Γερμανός πάστορας Martin Niemöller –και όχι ο Μπρεχτ όπως εσφαλμένα αποδίδεται:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσε»ι


Υ.Γ Το ερχόμενο Σάββατο 24/6 έχει οριστεί μέρα πανελλαδικής δράσης υπέρ του Τάσου Θεοφίλου αλλά και όλων των θυμάτων των κρατικών και δικαστικών σκευωριών. Εχει προγραμματιστεί προσυγγέντρωση στο Μοναστηράκι στις 12 το μεσημέρι και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger