Home » , , » Τραμούκος εργοδότης απειλεί ντεριβερά ότι θα τον "Θάψει και θα τον "πιστολιάσει" - Αμεση εξαγγελία κινητοποίησης από την "Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου"

Τραμούκος εργοδότης απειλεί ντεριβερά ότι θα τον "Θάψει και θα τον "πιστολιάσει" - Αμεση εξαγγελία κινητοποίησης από την "Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 | 6:15 μ.μ.


Η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, είναι μια ταξική και δυναμική συλλογικότητα, ενώ η απεργιακή  κινητοποίηση που οργάνωσε στις 25 Μάη  ήταν υποδειγματική από κάθε άποψη και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους κλάδους εργαζομένων.

Για το τραγικό εργασιακό καθεστώς που υπάρχει σ’ αυτό τον χώρο μας ενημέρωναν όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την συλλογικότητα και σε περασμένη ανακοίνωση τους τόνιζαν μεταξύ άλλων:
«Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα της σκληρής και αδυσώπητης επίθεσης των εργοδοτών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας έχουν επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. 
Για κάθε εργαζόμενο σε κάθε κλάδο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συσπείρωση στο σωματείο και τον αγώνα. Τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για τις συνθήκες δουλειάς, το μεροκάματο, για τη ζωή μας».

Και σαν να μην έφτανε αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουν κάποιοι εργοδότες όπως  ο Βασίλης Χαριτάκης, στο κατάστημα HOT HOT Burger στη Νέα Φιλαδέλφεια, συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους σαν παρακρατικός κουμπουροφόρος τραμπούκος της δεκαετίας του ’60.
«Θα θάψει και θα πιστολιάσει», απείλησε εργαζόμενο του καταστήματος του, όταν ο τελευταίος μαζί με συναδέλφους του διεκδίκησαν τα αυτονόητα εργατικά τους δικαιώματα.

Αμεση η αντίδραση της «Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων» και την Κυριακή 18/06 οργανώνει συγκέντρωση –καταγγελία έξω από την συγκεκριμένη φάμπρικα του τραμπούκου εργοδότη.

Το συγκεκριμένο κάλεσμα της συλλογικότητας καταλήγει:

Στο μνημονιακό χειμώνα που έχει παγώσει τις αντιστάσεις και τη θέρμη των αγώνων οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Θεωρούν τον εαυτό τους το αντίστοιχο των φεουδαρχών του μεσαίωνα, έχουν γραμμένη την εργατική νομοθεσία εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και δεν διστάζουν να τραμπουκίζουν και να απειλούν τους εργαζόμενους που ορθώνουν το ανάστημά τους.


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

Κυριακή 18/06/2017, Πλατεία Πατριάρχου N.Φιλαδέλφεια, 19:30 μ.μ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger