Home » , » Ανοιχτή Επιστολή προς τον Ριζοσπάστη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Ριζοσπάστη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 | 9:32 μ.μ.

 Τη Κυριακή 7 Μάη Βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού και Βετεράνοι του ΕΛΑΣ διοργανώνουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αφορμή την επέτειο της 9ης Μάη, ημερομηνία συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανία.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης απευθύνθηκαν σε διάφορες εφημερίδες για να δημοσιεύσουν σαν διαφήμιση την αναγγελία της συγκέντρωσης.

Το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ, αρνήθηκε. «Δεν είναι προς δημοσίευση όποτε ας το αφήσουμε» ήταν η απάντηση των υπευθύνων του "Ριζοσπάστη".

Αυτό υπήρξε αφορμή να σταλεί ανοιχτή επιστολή προς τον Ριζοσπάστη από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, η οποία συμμετέχει στην οργάνωση της συγκέντρωσης.

Μας την γνωστοποιεί με μήνυμα που μας έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο η εφημερίδα "Ανασύνταξη":

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Ριζοσπάστη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

 Αγαπητοί φίλοι,

Στις 3 Μαΐου 2017 απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στο διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας σας, με σκοπό να ζητήσουμε να δημοσιευθεί ως διαφήμιση (έναντι της προβλεπόμενης αμοιβής) η ανακοίνωσή μας και η αφίσα-κάλεσμα για τη συγκέντρωση Μνήμης και Τιμής που διοργανώνουμε στο Σύνταγμα, τη Κυριακή 7/5, για να τιμήσουμε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. 

Μας ζητήθηκε το κείμενο της ανακοίνωσης και η αφίσα (ο κόκκινος στρατιώτης και η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, με υπότιτλο «Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις»)

Με μεγάλη μας έκπληξη και απορία η απάντηση ήταν αρνητική και λακωνική: «δεν είναι προς δημοσίευση όποτε ας το αφήσουμε» .
Καμία άλλη εξήγηση ή ερμηνεία αυτής της απόφασης.

Αγαπητοί φίλοι,

Ο σοβιετικός λαός και ο Κόκκινος Στρατός πολέμησαν μαζί με τα αντιφασιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, όπως το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, που εμπνευστής τους ήταν το ΚΚΕ.
Στον αγώνα αυτό 25 εκ σοβιετικοί πολίτες και 700.000 Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους. Δίπλα δίπλα. Από το Στάλινγκραντ μέχρι το Γοργοπόταμο.
Η Ηλέκτρα μαζί με τη Ζόγια. Γι αυτό και η απόφασή σας ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εμάς.

Η Ομοσπονδία μας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την πορεία μνήμης Αθάνατη Στρατιά, με τη συμμετοχή βετεράνων και απογόνων τους του Μεγάλου Αντιφασιστικού Αγώνα. Θεωρούμε ότι η απόφασή σας ήταν προϊόν παρεξήγησης ή παρερμηνείας και σας ζητούμε να την αναθεωρήσετε.

Σας καλούμε τη Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα. Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. 

Με τιμή και εκτίμηση Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 92 σχόλια

4 Μαΐου 2017 στις 9:49 μ.μ.

Απόλυτα λογικό την ώρα που η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ φέρνει 4ο Μνημόνιο με νέα μέτρα σφαγής του λαού με Απιστευτη αγριότητα και το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί απόλυτα να γίνεται όλη αυτή η Αντικομμουνιστική προσπάθεια λάσπης. Τίποτα παράξενο. Η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει εκδηλώσεις για την 9η ΜΑΗ που ο Κόκκινος Στρατός με ηγέτη τον Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ νίκησε τον Γερμανικό Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό αφου πρώτα με τους 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές. Εδωσε την δυνατότητα στους λαούς της ΑΝ.Ευρώπης να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως στον 1ο Π.Π. Η Νίκη θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν είχε επικρατήση στην 3η Κ.Δ το 1935 ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους Μπολσεβίκους Μειοψηφία αλλάζοντας τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα Πολιτικά μέτωπα και την διάλυση της το 1943 λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Στην χώρα μας το ΕΑΜ έπρεπε να είχε φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Ετσι τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα είχε γίνει η Σύνδεση με το ΤΑΞΙΚΟ και ο λαός θα έπαιρνε την εξουσία χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι Νομοτέλεια. Συνεχίζουμε τον Αγώνα μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Τιμούμε την μεγάλη νίκη της ΕΣΣΔ και τον σ. ΣΤΑΛΙΝ Τιμούμε την Αντίσταση του λαού μας την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και τον σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Ολοι στις εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ σε όλη την χώρα. Τα αντικομμουνιστικά κόλπα δεν πιάνουν.

4 Μαΐου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Μάλλον πήγαν να φάνε τη δουλειά από τους "επαγγελματίες" επαναστάτες του ΚΚΕ. Να τους πάρουν πελατεία και να κόψουν το μεροκάματο. Απαράδεκτο!

5 Μαΐου 2017 στις 12:01 π.μ.

Αποφασίσατε να δημοσιεύσετε την ανακοίνωση αυτής της οργάνωσης. Μαζί δημοσιεύσατε και την αφίσα με την πορτοκαλί-μαύρη κορδέλα. Κανείς μάλλον δεν αναρωτήθηκε τι είναι αυτη η κορδέλα. Ήταν λοιπόν ενα παράσημο που έδιναν οι τσάροι και ονομάζεται κορδέλα του τάγματος του Αγιού Γεωργίου...Μετα την ίδρυση της ΕΣΣΔ , το τάγμα φυσικά καταργήθηκε..μαζί και το παράσημο. Το "τάγμα" επανασυστάθηκε το 2000..Απο τον Πούτιν. Τώρα δεν ξέρω τις συμπάθειες σας στην ιμπεριαλιστική Ρωσία. Πάντως η ομοσπονδία μεταναστών μάλλον τον Πούτιν θα τιμήσει την Κυριακή....

5 Μαΐου 2017 στις 10:11 π.μ.

Αντε και με τον Τσαρο εναντια στο ΚΚΕ.

5 Μαΐου 2017 στις 1:48 μ.μ.

Αν το ολο θεμα εχει οντως οπως γραφει το δημοσιευμα του ΒΚ τοτε δεν υπαρχει τιποτε το παραξενο και απροσμενο Σε ενα τετοιο κομμα και το οργανο του που απευθυνθηκαν πηραν και τη αναμενο
μενη απαντηση Τη σχεση εχει το ελληνικο ``Κ``ΚΕ και ο Ριζοσπαστης με τον ηρωικο κοκκινο στρατο του αλλοτε ΚΚΣΕ της Σοβιετικης Ενωσης του Σταλιν καθως και με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ του τοτε ηρωικου ΚΚΕ του Βελουχιωτη και τοσων χιλιαδων αλλων

5 Μαΐου 2017 στις 5:46 μ.μ.

αφου το λεει το Sui generis κομμα το κκε ετσι θα ειναι
οι υπολοιποι : βετερανοι του κοκκινου στρατου, μαχητες του σταλινγκραντ...
επισης: η κορδελα ταιριαζει περισσοτερο στα παρασημα της δοξας 1943 (απο http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9068.html)
στην σημειολογια το ριξαμε

5 Μαΐου 2017 στις 10:34 μ.μ.

Τη νοοτροπία τους προδίνει ο τρόπος: Πήγαν στον "Ρ" να βάλουν την εκδήλωσή τους σαν ....πληρωμένη διαφήμιση!
Α-ν-ε-κ-δ-ι-ή-γ-η-τ-ο-ι!
Νεοφιλελέδες "πασόκοι", πουτινικοί νεορώσοι κρυφοφασίστες, κλπ. κλπ., που νομίζουν πως όλα πουλιούνται και αγοράζονται!
Και, βέβαια, ήταν δεδομένο το ακροατήριο, που θα στήριζε την προβοκάτσια......
Αλλά ο κόσμος, ακόμη και κοψοχέρηδες πασόκοι, έχει αρχίσει να ψυλλιάζεται κάτι τύπους, που θυμήθηκαν την ..."ανίκητη στρατιά" μετά από ...72 χρόνια!
Είναι οι ίδιοι, που δείχνανε το ..."δεύτερο ρολόϊ" στα χέρια του λοχία πίσω από τον Μελίτωνα Καντάρια, για να συκοφαντήσουν τον Κόκκινο Στρατό σαν ...πλιατσικολόγους!
Τώρα το αλλάζουνε το βιολί.
Φίδια...........
Μπράβο στον Ριζοσπάστη! Φυλάει καλά τα ιερά και τα όσια από τους πληρωμένους.

5 Μαΐου 2017 στις 10:47 μ.μ.

Οι υπερασπιστές της σοσιαλφασιστικής ΕΣΣΔ μετά '56 έχουν το θράσος και κατηγορούνε για αντικομμουνισμό τους άλλους ποιοι οι υπερασπιστές των ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ Χόνεκερ, Τσαουσέσκου, Χρουτσόφ, Μπρέζνιεφ, Κάνταρ, Γιαρουζέλσκι και όλου αυτού του φασιστικού σιναφιού.

Αυτός που ταυτίζει το σοσιαλισμό και τον μαρξισμό-λενινισμό με όλους τους παραπάνω είναι Ο ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ γιατί κάνει αυτό ακριβώς που κάνουν και οι καπιταλιστές ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ!!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ ΤΩΝ ΧΡΟΥΤΣΩΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ-ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ!!!

V For Viva La Revolution

5 Μαΐου 2017 στις 11:14 μ.μ.

Μας περνάνε για ηλίθιους, ."ηρθαν" με τα λεφτα στο χερι..Ειναι για να τους λυπάσαι

5 Μαΐου 2017 στις 11:35 μ.μ.

Πες μας κάτι και για την επικράτηση της 5ης Φάλαγγας του Οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ μειοψηφία στην Κ.Δ που με τα πολιτικά μέτωπα καταστρέψανε τα πάντα το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού.

5 Μαΐου 2017 στις 11:36 μ.μ.

Leo
την ταύτιση του σοσιαλισμού με τον φασισμό την κανουν οι τροτσκιστές και οι αναρχικοί που συμπορεύεσαι στον δρόμο,, και εκει το βουλώνεις

6 Μαΐου 2017 στις 1:14 π.μ.

giannis - το παράσημο που έδωσε η ΕΣΣΔ το 1970 για την επέτειο των 25 χρόνων απο το τέλος του πολέμου είναι αυτο
https://en.wikipedia.org/wiki/Badges_and_decorations_of_the_Soviet_Union#/media/File:Badge_%2225_years_victory_in_the_war_1941-1945%22.jpg
ο Πούτιν απο το 2000 και μετά μοίρασε σε όλους τους μαχητές του Κόκκινου στρατού το παράσημο του Αγίου Γεωργίου. Με αυτό κυκλοφορούν οι εναπομείναντες βετεράνοι. Με αυτό θα τους δείς την Τρίτη. Ο Πούτιν προσπαθεί να καπηλευτεί την Σοβιετικό έπος συνδέοντας το με το πρόστυχο τσαρικό παρελθόν. Πως αλλιώς θα κάμψουμε τις ταξικές αντιθέσεις..... Θυμίζει λιγο το "όλοι έλληνες είμαστε....

6 Μαΐου 2017 στις 2:22 π.μ.

Προς Παναγιώτη Τζαμαρία και λοιπούς όψιμους υποστηρικτές του ΚΚΕ.
Παρακολουθώ αρκετό καιρό τοποθετήσεις που υπερασπίζονται οιαδήποτε στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ. Το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε ότι η εφημερίδα Ριζοσπάστης δεν δέχτηκε να δημοσιεύσει συγκεκριμένη πληρωμένη καταχώρηση που αναφερόταν στην αντιφασιστική νίκη και με κεντρικό θέμα την γνωστή σε όλους φωτογραφία με τον στρατιώτη να καρφώνει στην κορυφή του Ράϊχσταντ τη σημαία με το σφυροδρέπανο. Δεν γνωρίζω καν ποια είναι η ομάδα που διοργάνωσε την εκδήλωση και δεν πρόκειται να υπερασπιστώ τίποτα πέρα από τα αυτονόητα. Από μόνη της η στάση του διαφημιστικού τμήματος της εφημερίδας μαρτυρά ότι η εκδήλωση δεν έφερε την έγκριση και τη σφραγίδα του ΚΚΕ. Λόγος αρκετός για να μη δεχτεί την καταχώρηση. Είναι ο ίδιος λόγος που ο,τιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία και δεν χαίρει της ομπρέλας του ΚΚΕ, είναι ύποπτο και συνήθως προβοκατόρικο.
Είστε πραγματικά για λύπηση, είστε η εφεδρεία του καπιταλισμού, το δεκανίκι του, το πιόνι που υπερασπίζεται τον βασιλιά όποτε εκείνος κινδυνεύει. Είστε η ύβρις του κομμουνισμού. Κατηγορείτε όσους αγωνίζονται εκτός τις γραμμές σας για οπορτουνισμό, ενώ εσείς διατηρείτε την απόλυτη αλήθεια ωσάν θρησκευτική αίρεση. Για εσάς δεν έχει νόημα καμία μικρή ή μεγάλη νίκη, καθώς έχουμε καπιταλισμό. Σας αφήνουμε λοιπόν να κοιτάτε τις συνθήκες που δεν λένε να ωριμάσουν (γιατί άραγε…) και παλεύουμε στο εδώ και τώρα, στο σήμερα. Και δεν πρόκειται να σας χαρίσουμε τίποτα. Δεν σας ανήκει τίποτα από τους αγώνες τις Εθνικής Αντίστασης. Το αίμα που έχυσαν οι αντάρτες και η παρακαταθήκη των αγώνων τους είναι πολύ βαριά για τις δικές σας πλάτες.
ΚΚΕ, το κόμμα του συνετού νοικοκυραίου, το αστικό φερέφωνο με την επαναστατική ιδεολογία, το κόμμα που θα κάνει επανάσταση δίχως να σπάσει ούτε ένα τζάμι, το κόμμα που υπερασπίζεται το Ευρώ, που έχει καπιταλιστικές εταιρίες και μέσα σε όλα τολμά να εκφέρει και άποψη για κοινωνία δίχως εκμετάλλευση.
Σας μέτρησε η ιστορία και σας βρήκε μικρούς, λιγόψυχους και συμβιβασμένους, γι’αυτό και οι ίδιοι οι κοινωνικοί αγώνες σας ξεπέρασαν…

6 Μαΐου 2017 στις 3:27 π.μ.

Νεορώσσοι, putinistas, παλαιοπασόκοι, νεοπασόκοι, αριστεροχωρικοί, "αντι"εξουσιαστές, γκρουπούσκουλα, "συλλογικότητες", ..."πρωτοβάθμιοι"(!) κλπ.,κλπ., με λίγα λόγια όλη η πολύχρωμη χορωδία του ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ-ΑΝΤΙΚΟΥΚΟΥΕΔΙΣΜΟΥ,
φορέστε όσα παράσημα του Πούτιν θέλετε, λυσσάχτε όσο θέλετε, μαζευτείτε την Τρίτη όσοι μπορείτε, πάρτε και όσα ρούβλια σας δώσει ο Ιβάν Σαββίδης
η σαπίλα του ΜΑΒΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ δεν ακουμπάει ούτε τους πεσόντες, ούτε τους ζωντανούς, που συνεχίζουν απτόητοι και, ΚΥΡΙΩΣ, είναι πια υποψιασμένοι για τον ανορθόδοξο πόλεμο της αστικής τάξης και των γενιτσάρων της!

6 Μαΐου 2017 στις 6:28 π.μ.

Σεχτάρ όλα καλά στην Κριμαία? Τα Ρώσικα στρατεύματα είναι στη θέση τους? Δεν πετάγεσε ξανά με την Λεπέν να με ενημερώσεις?

Αλήθεια ανακοίνωση καταδίκης του σφαγιασμού του Συριακού λαού από τον Πούτιν θα βγάλετε κάποτε?

Χαιρετισμούς και στους κινέζους φασίστες όταν τους ξανασυναντήσετε και τα πείτε "συντροφικά" πάντα

V For Viva La Revolution

6 Μαΐου 2017 στις 7:55 π.μ.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/5/2017&id=16636&pageNo=7
Η απαντηση του ριζου

6 Μαΐου 2017 στις 9:54 π.μ.

2.22. Η Καπιταλισμό θα έχουμε η Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ την βλέπουμε 2 χρόνια στην κυβέρνηση να σφάζει με απίστευτη αγριότητα τον λαό. Στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Εμεις το επιδιώκουμε ΕΣΥ.... Τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ θα γιορτάσουνε την μεγάλη νίκη της ΕΣΣΔ με τον ΣΤΑΛΙΝ απέναντι στον Γερμανικό Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό χωρίς τον ....ΠΟΥΤΙΝ..... ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

6 Μαΐου 2017 στις 10:35 π.μ.

Σεχτάρ. Σύντροφε πρόκειται πραγματικά για Γλέντι να βλέπεις τους Οπορτουνιστές όλων των Αποχρώσεων να σκούζουν. Η 26 χρονη πορεία αποκατάστασης των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του Κόμματος τους έφερε σε απόγνωση την στιγμή που η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφάζει τον λαό με Απιστευτη αγριότητα. Ας το απολαύσουμε. Πρόκειται για Γλέντι.

6 Μαΐου 2017 στις 11:42 π.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ....εσωτερικού.... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ομόσπονδο... απο το 1944 ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με το ΔΣΕ και μας τα χάλασε όλα. Η ...ΕΔΑ... ήτανε η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. ΤΟΜΠΟΛΑ. Τα είπε όλα. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ 1944 ΚΚΕ ομόσπονδο..... Τα τηλεγραφήματα του σ.ΒΑΒΟΥΔΗ είναι Καταπέλτης. Μετά το 1948 Οπορτουνιστικές δυνάμεις με την βοήθεια της ...γιουγκοσλαβικής πρεσβείας.... και την ανοχή του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ προσπαθούσε για την δημιουργία καινούργιου κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ. Και το πέτυχαν όταν το ΚΚΕ πήγε να φτιάξει Εκλογικό Συνδυασμό ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για μια χαραμάδα νομιμότητας μαζί με τις παράνομες Κ.Ο. Βρεθήκαμε με την ...ΕΔΑ.... Καπέλο που κατέστρεψε το ΚΚΕ και έγινε ΟΥΡΑ του ....παπατζή.... του Σφαγέα το 1944. Το 1989 1991 Γενική έφοδο με τον ...φαράκο..... για την διάλυση του ΚΚΕ. Οποιος νομίζει οτι θα έχει 4η Ευκαιρία για ΡΕΒΑΝΣ να αλλάξει πλευρό ...πιάστηκε.... Ο Καθένας μπορεί να δει πεντακάθαρα σήμερα τι θα είχε συμβεί το 2012 οταν η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ έπαιξε το χαρτί της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αν το ΚΚΕ είχε σκίσει το πρόγραμμα του στο 15ο Συνέδριο το 1996 και έφτιαχνε πολιτικο μετωπο και κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Μιλάμε για τραγωδία. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ούτε βήμα πίσω

6 Μαΐου 2017 στις 12:21 μ.μ.

2.22.Ρωτάς τάχα μου με απορία γιατί δεν ωριμάζουν οι Συνθήκες.... Είναι τόσο απλό. Γιατί ο Καπιταλισμός έχει πολλούς τρόπους να Εγκλωβίζει τον λαό. Το καλύτερο όπλο είναι ο Οπορτουνισμός όλων των Αποχρώσεων δηλαδή εσείς και ο Εγκληματικός σας ρόλος Διαχρονικά. Και οι Κομμουνιστές δεν κοιτάμε παλεύουμε καθημερινά για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Οσο για την Αντίσταση του λαού και την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ να αλλάξεις πλευρό γιατί πιάστηκες. Ο Λαός σφαγιάστηκε ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Θα μου πεις αυτός είναι ο ρόλος της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμού σε ρόλο 5ης Φάλαγγας για την σωτηρία του Καπιταλισμού. Μεγάλο το δίκιο σου.......

6 Μαΐου 2017 στις 1:29 μ.μ.

Tελικά, δεν πέσαμε έξω: Λαετζήδες σούργελα ήντουσαν στην μόστρα, ξέρετε.... αυτοί, που τρέχανε στον ...Πούτιν, για να ...τυπώσουν δραχμές!
Τώρα, από πίσω τους, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει... Ελεύθερα!
"Νεορώσσοι, putinistas, παλαιοπασόκοι, νεοπασόκοι, αριστεροχωρικοί, "αντι"εξουσιαστές, γκρουπούσκουλα, "συλλογικότητες", ..."πρωτοβάθμιοι"(!) κλπ.,κλπ., με λίγα λόγια όλη η πολύχρωμη χορωδία του ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ-ΑΝΤΙΚΟΥΚΟΥΕΔΙΣΜΟΥ,..."
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9344965&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97+%2B%CE%9A%CE%9A%CE%95

6 Μαΐου 2017 στις 4:49 μ.μ.

@ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑΚαι να ο πρώιμος μπροστάρης των κοινωνικών αγώνων!Οι χαρακτηρισμοί που ανεφέρεςι στο σχίλιό σου αποτελούν την αυτοπαρουσίασή σου!Καταλαβαίνω τα συμπλεγματά σου!Είναι ο φθόνος των απόντων για τους μπραστάρηδες και τους αλύγιστους της ταξικη πάλης!
Να μας ενημερώσεις αν σου πέρασε η αγανάκτηση των "ακομάτιστων " πλατειών με τους νεοναζί, αν ξεκουράστηκες από τους χορούς και τα πανηγύρια για το "ηρωικό ΟΧΙ,αν αναμένεις ακόμα την "ελπίδα που έρχεται" και αν στνεχίζεις να ελπίζεις να τη βολέψεις σε "έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" ή σε κάποιο από τα στάδια ,βρε αδερφέ!

6 Μαΐου 2017 στις 6:13 μ.μ.

Η οποιαδήποτε πολιτική κριτική –ακόμα και η πολεμική- δεν αντιμετωπίζεται με προσωπικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Πόσο μάλλον όταν απευθύνεσαι σε ένα άτομο που δεν γνωρίζεις την πολιτική διαδρομή και την κινηματική του δραστηριότητα.

Ο σύντροφος που υπογράφει με το νικ «ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ» είναι ένας επαναστάτης που τους αγώνες του ενάντια στο αστικό κράτος τους έχει «πληρώσει» με μια σειρά δικαστικές και όχι μόνο διώξεις.

Όταν απέναντι σε μια επιχειρηματολογία αντιπαραθέτεις ύβρεις και εγκεφαλικά κατασκευάσματα τότε σίγουρα έχεις πρόβλημα.

6 Μαΐου 2017 στις 7:42 μ.μ.

giorgis, εχετε ξεφτιλιστεί ήδη αρκετά αναδημοσιεύοντας ότι αντιΚΚΕ πέσει στα χέρια σας...όπως και τώρα...ένας καλοπροαίρετος θα έλεγε ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανοησίας και εμπάθειας...ενας πιο υποψιασμένος θα έλεγε ότι για άλλη μια φορά παρέχετε τις υπηρεσίες σας στην ελληνική άρχουσα τάξη, όπως όταν σπρώχνατε ΣΥΡΙΖΑ... βλεποντας τα πράματα συνολικότερα βέβαια αναρωτιέμαι αν σπρώχνετε τον λαό να επιλέξει ιμπεριαλιστή- βλ Πούτιν.
Τουλάχιστον μην ξεφτιλίζεσαι με τα τελείως προφανή: "Είστε πραγματικά για λύπηση", "ύβρις του κομμουνισμού", "θρησκευτική αίρεση", "το κόμμα του συνετού νοικοκυραίου, το αστικό φερέφωνο", "το κόμμα που θα κάνει επανάσταση δίχως να σπάσει ούτε ένα τζάμι" (και ψέμματα- ουδέποτε ειπώθηκε έτσι και προκαλώ τον οπουδήποτε να δει το βίντεο), "μικρούς, λιγόψυχους και συμβιβασμένους" αυτά λοιπόν είναι πολιτική κριτική κι επιχειρήματα...λυπάμαι αλλά δεν βλέπω ούτε ένα επιχείρημα στο σχόλιο του "ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ". Ασε που ο άνθρωπος μπήκε απλά να πάιξει την κασέτα του και δεν τον νοιάζει τι ακριβώς έγινε,το λέει και ρητώς "Δεν γνωρίζω καν ποια είναι η ομάδα που διοργάνωσε την εκδήλωση". Αντιθέτως στα επόμενα σχόλια,μέχρι τουλάχιστον το δικό σου,ουδείς του έχει απαντήσει με χαρακτηρισμούς πλην του "πρώιμος μπροστάρης των κοινωνικών αγώνων" που δεν έχεικαμιά σχέση. Κι όμως καταγγέλεις όσους σχολιάζουν υπέρ του ΚΚΕ...τι να πω... τυφλωση. Κι όσο για τον αν είναι επαναστάτης κτλ αφενός ουδείς γνωρίζει τον άλλο στο ιντερνετ οπότε κρινόμαστε απο το τι γράφουμε και δευτερον χιλιάδες αγωνιστές του ΚΚΕ έχουν καταδικαστει σε μαθητοδικεία, αγροτοδικεία, συνδικαλιστικές διώξεις, έχουν απολυθεί κτλ- και οι εργαζόμενοι τους βλέπουν δίπλα τους, δεν δρουν μες στομικροκοσμό τους- και δεν το κάνουν σημαία όταν μιλάνε. Αυτό κι από μόνο του λέει πολλά

6 Μαΐου 2017 στις 8:17 μ.μ.

Τα βλέπουμε και στο συνδικαλιστικό με τη λάσπη που ρίχνετε για το θέμα του νομίσματος κάνοντας κοπτοραπτική στη πρόταση του κόμματος,συστοιχιζόμενοι έτσι με τμήματα της ντόπιας αστικής τάξης που ζορίζεται απ το ευρώ . Φαίνεται κάποιους ενόχλησαν οι πορείες της πρωτομαγιάς όπου σύσσωμη η εργατική τάξη διαδήλωσε με τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Η θέση σας όσο βαθαίνει η κρίση θα γίνεται ακόμα πιο αξιοθρήνητη γιατί βάθεμα της κρίσης σημαίνει και τούτο: αδυναμία διαχειριστικής πρότασης και τότε να δω τι θα λέτε.Αλλά το συνοθύλευμα που σας απαρτίζει ξέρει, σας οδηγεί το πρότυπο που ακούει στο όνομα Κώστας Σπέρας. Για χάρη της αλήθειας όμως σας παραβάλλω και την άλλη άποψη στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/128669/epithesi-ston-rizospasti-me-ti-maska-mazikoy-forea για να δει ο κόσμος πως στήσατε την προβοκάτσια σας (πέρα απ την κορδέλα του τάγματος του Αγίου Γεωργίου που τα παν κι άλλοι παραπάνω)

6 Μαΐου 2017 στις 8:50 μ.μ.

Leo η V for Vi κλπ, (6/5/2017, 6:28 π.μ.) και "ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ" 2:22 π.μ., διάφοροι "γιάννηδες" η "giannides" ξέρω-γω, βάζετε διάφορα ψιλοθεματάκια(!) για σας, στα οποία εμφανώς διαφωνείτε, αλλά δε βλέπω και να ...επιμένετε στις "διαφωνίες" σας και ορθώς, αφού είναι ...όντως "ψιλοθεματάκια" για σας, μπρος στο ΟΥΣΙΩΔΕΣ, που σας παρονομάζει.
Οπότε μην περιμένετε να απασχοληθώ κι εγώ σοβαρά με αυτό το "λιανοντούφεκο".
Στο ΟΥΣΙΩΔΕΣ λοιπόν: Η Αντίδραση, βαθειά απογοητευμένη από την ανεξήγητη γι αυτήν πολιτική επιβίωση του ΚΚΕ, παρά τους οχετούς χρημάτων σε χαζοπροπαγάνδα τύπου "Πορτοσάλτε", "πιθηκάκια Στάλιν" κλπ., φαίνεται πως επιστρατεύει το όπλο της εσωτερικής διάβρωσης, της σύγχυσης και της ενσωμάτωσης των πιο ακίνδυνων στοιχείων του ΕΧΘΡΟΥ ("ένας είναι ο εχθρός") για την πρόκληση διχόνοιας, την απομόνωση των πιο συμπαγών τμημάτων του και την αποδιοργάνωση έτσι του εργατικού κινήματος. Η τεχνογνωσία των ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ εδώ είναι ανεκτίμητη. Μιλάμε για τον πιο ραφινάτο και εξελιγμένο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, που έχω δει μεν σποραδικά εδώ και πολλά χρόνια, αναβαθμισμένο όμως σε στρατηγικό στόχο και, κατά τα φαινόμενα, με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ και ενίοτε ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ενέργειες, που αιφνιδιάζουν και το ίδιο το "γενί-τσαρί".
Νόμιζα, πως ήταν δική μου αμέλεια να αγνοώ την ..."Ομοσπονδία Μεταναστών(!) κλπ", βλέπω όμως, πως την αγνούσαν επίσης φίλοι και ...εχθροί! Αυτά κάνουν οι ..γραφειοκρατίες των κέντρων συντονισμού. Με αποτέλεσμα "πατάτες", όπως η ..."ανοικτή επιστολή", που αποδεικνύεται μπούμεραγκ για τους ίδιους και εκθέτει και αγνούς αγωνιστές με περγαμηνές στον αντικουκουέδικο αγώνα!
Ζητείστε, λοιπόν, άλλη φορά, πριν από κάθε "χτύπημα" να προηγείται αχτιφάρισμα, μην πιανόσαστε απληροφόρητοι.
----------------------------
Οικοδεσπότη, 6:13, ο "ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ" εκτέθηκε όχι με το όνομά του και τις περγαμηνές του, τις οποίες και εγώ εξακολουθώ να αγνοώ, αλλά με το σχόλιό του, που μοιάζει περισσότερο με παραλήρημα. Συνηθισμένο φαινόμενο και ενταγμένο στο πνεύμα της εποχής.

6 Μαΐου 2017 στις 9:00 μ.μ.

Οι προβοκάτσιες αλλού Xampellos. Εδώ δεν περνάνε. Το ποιο πολιτικό μόρφωμα είναι δεκανίκι της ελληνικής άρχουσας τάξης, ποιο κόμμα έδωσε "ανάσα" στο αστικό σύστημα κάθε φορά που αντιμετώπιζε προβλήματα διάβασε την τοποθέτηση του Κώστα Κάππου στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ το 1991, το κείμενο αποχώρησης από το ΚΚΕ του Μπατίκα και επειδή προφανώς αυτά δεν θα σε καλύπτουν ρίξε μια μια ματιά στο τι έγραφε η Α. Παπαρήγα στο 6ο τεύχος της ΚΟΜΕΠ το 1993 για την συμμετοχή του ΚΚΕ στις αστικές κυβερνήσεις 89-90.

Από κει και πέρα η ψευδολογία σου χτυπάει ταβάνι όταν λες ότι αυτός ο ιστότοπος "έσπρωξε τον ΣΥΡΙΖΑ". Προσωπικά έχω γράψει δεκάδες άρθρα εκφράζοντας την άποψη μου για την εκλογική διαδικασία, ενώ όλοι οι σύντροφοι που γράφουν εδώ έχουν "ξεσκίσει" και το κάνουν καθημερινά το κυβερνητικό κόμμα. Οπότε δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο με έναν μυθομανή όπως εσύ. Ενα τελευταίο. Οση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο άλλη τόσο σχέση έχει το σημερινό ΚΚΕ με τον μαρξισμό - λενινισμό.

Υ.Γ. Το ΚΚΕ σήμερα παίζει το παιχνίδι της αστικής πολιτικής και ουσιαστικά αποτελεί δεκανίκι της άρχουσας τάξης κρατώντας τους αγώνες του λαού πάντα μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες της αστικής νομιμότητας.
Οπως έλεγε και ο Λένιν «Οι αετοί μπορεί καμιά φορά να πετάξουν χαμηλά, επειδή αδυνάτισαν τα φτερά τους, όμως οι κότες ποτέ δεν θα μπορέσουν να πετάξουν». Το ΚΚΕ πριν από το 1955 ήταν αητός, παρ’ όλα τα τραγικά λάθη του, ενώ το σημερινό κόμμα του Περισσού, κότα στο κοτέτσι του καπιταλιστικού συστήματος με επιβήτορα τους πετεινούς της ολιγαρχίας.

6 Μαΐου 2017 στις 9:13 μ.μ.

9.09. Δεν μας τα λες καλά. Ο ΚΑΠΠΟΣ το 1992 αποχώρησε απο το ΝΑΡ και τους κατήγγειλε για ντροπαλούς Αντικομμουνιστές. Το πρόβλημα του ΚΚΕ μέχρι το 1991 ήτανε τα Πολιτικά Μέτωπα και τα ενδιάμεσα Στάδια εξουσίας. Τα οποία κατήργησε στο 15ο Συνέδριο το 1996 μαζί και με τον Σύντροφό μου Κάππο. Καθόλου μυθομανής δεν είναι τον Στηρίξατε τοβ Σύριζα. Το ΚΚΕ ασφαλώς και είναι με τον Μαρξισμό Λενινισμό έχωντας ξεκαθαρίσει με την Αρχαία Σκουριά. Το ΚΚΕ χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία.... οδήγησε με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον λαό στην καταστροφή και δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Αυτά ασφαλώς και σου αρέσουνε. Λογικό είναι να μη σου αρέσει η 26 χρονη πορεία του ΚΚΕ. Αν σου άρεσε θα υπήρχε πρόβλημα. Τα παραμυθάκια της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πεθάνανε το 1991 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

6 Μαΐου 2017 στις 9:16 μ.μ.

Και κάτι ακόμα. Αστική Κυβέρνηση είναι η κάθε κυβέρνηση όσο οι καπιταλιστές έχουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους όπως βέβαια και το 1989 90 του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ....

6 Μαΐου 2017 στις 11:34 μ.μ.

Εύκολα κουίζ

Κάποτε υπήρχε η κομματική εταιρία "Mini Pricephone" με διευθυντή τον Βασίλη Γραβάνη, μέλος της τότε Κ.Ε. του ΚΚΕ (Το ίδιο πρόσωπο υπήρξε για ένα διάστημα διευθυντής του "902 TV"). Η εταιρεία αυτή ήταν η πρώτη έφερε και εμπορεύτηκε στην Ελλάδα τα κινητά Ericsson, δηλαδή της εταιρίας που εξοπλίζει με βόμβες το ΝΑΤΟ.

Την εποχή της κυβέρνησης Τζανετάκη τότε που την ευθύνη για την διοίκηση του ΟΤΕ την είχαν τα στελέχη του ενιαίου τότε Συνασπισμού Μήνης-Κιουλάφας δόθηκαν τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ στον Κόκκαλη και ουσιαστικά ξεκίνησε η μονοκρατορία της ΙΝΤΡΑΚΟΜ (η οποία συνεργαζόταν πολύ καλά με την Ζήμενς).

Είχαν καμιά εμπλοκή στελέχη που μετά βρέθηκαν επικεφαλής στην εταιρεία "Mini Pricephone";

Ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης είχε –εκ μέρους του ΚΚΕ- καμιά σχέση με τις κρατικές μπίζνες του Κόκκαλη;

Γιατί το ΚΚΕ δεν απάντησε όταν η εφημερίδα «Δόμος της αριστεράς» είχε ένα άρθρο με τίτλο «Ταξική πολιτική και μπίζνες - Αναπάντητα ερωτήματα πίσω από μια επιχειρηματική υπόθεση του ΚΚΕ»; http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6555.html

Κουίζ 2

Το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας στέγαζε τα γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και υπουργού πολιτισμού της Ντόρας Μπακογιάννη, το 1992, αγοράστηκε από το κράτος. Προηγουμένως είχε ανακαινιστεί με κόκκινα μεροκάματα –ενώ το ΚΚΕ είχε εισπράξει παχυλότατη κρατική επιχορήγηση αφού το κτίριο είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο επειδή εκεί στεγαζόταν η Ασφάλεια επί χούντας .

Ποια ήταν η εμπορική αξία του κτιρίου, στο οποίο σήμερα βρίσκονται υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, και τι ποσό εισέπραξε το ΚΚΕ από την πώλησή του στο κράτος; Εμείς θυμόμαστε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της εποχής να θεωρούν το ποσό των 1,17 δισ. δρχ. που όπως δήλωσε -στην επιτροπή της Βουλής που εγκρίνει τους ισολογισμούς των κομμάτων για τα έξοδα των εκλογών του 1993- ότι εισέπραξε το ΚΚΕ από την πώληση του κτηρίου «σκανδαλώδες υψηλό».

Κάτι ανάλογο έχει προηγούμενο;

Δηλαδή το κράτος να αγοράζει από ιδιώτη ένα κτήριο πολύ πάνω απ’ την πραγματική του αξία;

Γιατί το έκανε άραγε;

7 Μαΐου 2017 στις 12:46 π.μ.

Γιατί δε ρωτάς τους φίλους σου από "Εργατικό Αγώνα", Νεοσπορίτες, Συνασπισμένους, Πετροπουλαίους και σία; Θα πάρεις πιο έγκυρες απαντήσεις, τα ξέρουν καλύτερα.
Για τον Αγγουράκη, θα συνιστούσα λίγο σεβασμό. Είχε ιδεολογικές αδυναμίες όπως όλοι σας, αλλά σαν πρόσωπο δεν τον φτάνει κανένας σας. Οχι συκοφαντίες.
Τώρα αυτό με την Ερικσον, που "εξοπλίζει με βόμβες το ΝΑΤΟ" να το χρεώσω στο ....ΙQ σου;!
Σου είπε κανείς, πως μπορείς να ζεις μέσα στον Καπιταλισμό και νάσαι αθώος;
Με τους φόρους, που πληρώνεις δολοφονούνται παιδιά.
Και γιατί, π.χ. να είσαι υπάλληλος του Κυριακού η του Μπόμπολα είναι πιο έντιμο; (Εχεις πολλές φορές λιβανίσει τέτοιους, αν δεν το ήξερες θα έπρεπε να το φανταστείς.) Τι έχει να ζηλέψει η κάθε ερικσον από τον οποιονδήποτε μεγαλοκεφαλαιοκράτη; Μήπως το παραξηλώνεις;

Σου έχω ξαναπεί, κρύβε την προσωπική κακία σου για το ΚΚΕ!
Σε εκθέτει.

7 Μαΐου 2017 στις 2:20 π.μ.

giorgis απολογητής του Σύριζα που σφάζει το λαό ήσουν και είσαι, δεν θα μας βγάλεις τρελούς. Τώρα το γυρίζεις όπως και ο Λαζόπουλος διότι ο Σύριζα κατάντησε απεχθής και αποκρουστικός και αναμενόμενο είναι να κρύβεσαι και να διαγράφεις σχόλια. Είσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος για τα εγκλήματα της αριστερής κυβέρνησης που σφάζει το λαό με 2ο μνημόνιο μέσα σε 2 χρόνια.

7 Μαΐου 2017 στις 2:26 π.μ.

Ρε μπας και είστε στη μισθοδοσία του Παππά όπως ήταν και το blog του αριστερού Δαβαράκη;

7 Μαΐου 2017 στις 2:35 π.μ.

Για το κτήριο της Κουμουνδούρου που σούφρωσαν οι κλεφτοκοτάδες αριστεροί του Συνασπισμού με ξένα χρήματα ξέχασες να μας ενημερώσεις...

7 Μαΐου 2017 στις 8:26 π.μ.

Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι δεν είναι ζήτημα παρεξήγησης ή παρερμηνείας, αλλά ότι κάποιοι επέλεξαν, κρυμμένοι πίσω από τον τίτλο ενός μαζικού φορέα (Ομοσπονδία Συλλόγων) να επιχειρήσουν προβοκάτσια ενάντια στον «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ, προφανώς εν αγνοία των μελών των Συλλόγων που τον συγκροτούν. Η προσπάθεια, βεβαίως, να εμφανιστεί ότι το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» δεν τιμούν την 9η Μάη και την Αντιφασιστική Νίκη, επειδή δεν δημοσιεύουν το κάλεσμα σε μια κινητοποίηση που διοργανώνει ένας φορέας, είναι χυδαίο και προκλητικό ψέμα, όταν η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε στο να ανοίξει αντιπαράθεση στο ότι η 9η Μάη δεν είναι ημέρα της Ευρώπης, όπως παρουσιάζεται από την ΕΕ και φορείς των αστικών κομμάτων, όταν σταθερά, με ιστορική αρθρογραφία, προβάλλει την Αντιφασιστική Νίκη και τη συμβολή της ΕΣΣΔ, όταν προβάλλει εκδηλώσεις μαζικών φορέων, αντιστασιακών οργανώσεων προς τιμήν της. Οσοι, λοιπόν, σχεδίασαν αυτήν την προσπάθεια προβοκάτσιας με καθαρή πολιτική σκοπιμότητα, θα πρέπει να απολογηθούν στα μέλη των μαζικών φορέων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9344965

7 Μαΐου 2017 στις 10:10 π.μ.

11.34. Είπαμε εμεις είμαστε του ....εξωτερικού.... μη σε νοιάζει... Παντως η πορεία του ΚΚΕ μετά το 1991 σας έφερε σε απόγνωση. ΛΟΓΙΚΟ........

7 Μαΐου 2017 στις 10:20 π.μ.

Για να έχουν μαζευτεί όλα τα έμμισθα τρολ του Περισσού και να έχουν λυσσάξει σημαίνει ότι "έτσουξε" πολύ το θέμα και τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

7 Μαΐου 2017 στις 11:04 π.μ.

Τον ποιόν έχει τσούξει το θέμα της Μεγάλης νίκης του Κόκκινου Στρατού είναι ολοφάνερο. Μια νίκη στης 9 Μάη του 1945 απεναντι στην Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Γερμανία της ΕΣΣΔ με επικεφαλής τον Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ που με τους 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Νίκη που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς στην Αν.Ευρώπη να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέπωντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Το παράδειγμα του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που στέρησε απο τον λαό την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 τα λέει όλα. Ολοι στις εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ σε όλη την χώρα χωρίς τον ....πούτιν....

7 Μαΐου 2017 στις 11:29 π.μ.

Νεα μέτρα σφαγής του λαού έρχονται με το 4ο Μνημόνιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που σφάζει τον λαό με απίστευτη Αγριότητα. Η Δικαίωση για το ΚΚΕ είναι απόλυτη. 17 Μάη όλοι στην Απεργία κάτω απο την Σημαία του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Παλεύουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν αποτελεί λύση για τον λαό η Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και η αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού με Ρωσσία Κίνα. Το επιδιώκουνε Εθνικιστές Φασίστες Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι Ξενοδόχοι. Το παράδειγμα την Βενεζουέλας με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 19 χρόνια χωρίς Ευρώ.... και Ε.Ε.... με τον λαό στα Σκουπίδια τα λέει όλα.

7 Μαΐου 2017 στις 3:34 μ.μ.

Σπύρος. Εχει μεγάλη πλάκα. Σε όλη την χώρα η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Γιορτάζει την 9η ΜΑΗ νίκη του Κόκκινου Στρατού απέναντι στον Γερμανικό Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό και πετάχτηκε το Συριζαίικο τρολ λυσσασμένο να πετάξει την ....ακακία του. Σκεψου σε τη απόγνωση βρίσκονται Μιλάμε για γλέντι.

7 Μαΐου 2017 στις 4:15 μ.μ.

giorgis
Πρώτο ψέμα.Η δραστηριότητα της εταιρείας Ericsson στην Ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1960, αρχικά αποκλειστικά μέσω αντιπροσώπων, ενώ το 1979 ιδρύθηκε η Ericsson Hellas ως θυγατρική της σουηδικής LM Ericsson AB.Οπότε η Mini Pricephone δεν ήταν η πρώτη που εισήγαγε και εμπορεύτηκε στην Ελλάδα τα κινητά Ericsson οπως ισχυρίζεσαι.
Το ερώτημα σου αν είχαν καμιά εμπλοκή στελέχη που μετά βρέθηκαν επικεφαλής στην εταιρεία "Mini Pricephone" εχει δυο σκέλη.Το πρώτο σε ποια υποτιθέμενα στελέχη αναφέρεσαι και δέυτερο σε τι είδους εμπλοκή;Και φαντάζομαι θα απαντήσεις συγκεκριμένα και τα δυο αλλιώς το συκοφάντης θα είναι το λιγότερο που θα σε χαρακτηρίζει.
Στις αθλιότητες της εφημερίδας «Δόμος της αριστεράς» που με άρθρο της αναμασάει της αλητείες του πάγκαλου και καρατζαφέρη για σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρία Γερμανός εχει απαντήσει το Κόμμα σε όλους τους τόνους.Τόσο σχέση εχουν τα στοιχεία σας με την αλήθεια οσο το ΚΚΕ με τον Γερμανό την πραπαγάνδα την οποία πολύ πρόθημα αναπαράγατε.Τώρα για το κατα πόσο ο Μπάμπης Αγγουράκης (ο οποίος δεν είναι εν ζωη για να απαντήσει στις λάσπες σου) είχε ο ίδιος ή εκ του ΚΚΕ σχέσεις με τον Κόκκαλη μένει να το δούμε πως θα το αποδείξεις πέρα απο τις βρώμικες υπόνοιες που αφήνεις μοναχά για να γεμίσεις με εντυπώσεις την αντικκεδίλα σου.Τα δημοσιεύματα της εποχής που επικαλείσαι για το τίμημα της πώλησης του κτηρίου της Μπουμπουλήνας που άνηκε στο ΚΚΕ στο κράτος φαντάζομαι προέρχονται απο τις αστικές φυλλάδες.Αυτό που για να εμπλουτίσετε την αντικκε επιχειρηματολογία σας αγκαλιάζετε τον πάγκαλο τον καρατσαφέρη και τον αστικό τύπο δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση.

7 Μαΐου 2017 στις 4:22 μ.μ.

Την απάντηση του ΚΚΕ στους ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ δεν νοιώθετε καμία υποχρέωση να δημοσιεύσετε.Ούτε οτι ως εκπρόσωπος τους παρουσιάζετε μεγαστέλεχος της ΛΑΕ.Με τέτοια αντιΚΚΕδίλα ενα συμπέρασμα προκύπτει.Ειστε σε υπηρεσία.

7 Μαΐου 2017 στις 5:59 μ.μ.

giorgis, ναι παλικάρι μου,μην ανοίγεις διάλογο γιατί κάθε φορά που ανοιγεις το στόμα σου βυθίζεσαι πιο βαθειά στην λάσπη που πετάς για να κρυφτείς. Αποδείχτηκε ότι αναπαράγετε τυφλά μια επιστολή εκπορευόμενη απο την ΛΑΕ (τους πρώην ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που τους διέγραψαν- δεν έφυγαν από την μονοι τους απο την κυβέρνηση που κατά τα άλλα έχετε "ξεσκίσει") και δεν μπαίνετε στον κόπο ούτε να δημοσιεύσετε την απάντηση του ριζοσπαστη, ούτε να αναρωτηθείτε ρε αδελφέ, τι παίζει με αυτήν την "ομοσπονδία" - που χει αμαυρώσει την εικόνα της αντιφασιστικής νίκης με το τσαρικό παράσημο...φυσικά θα κάνατε κάτι από όλα αυτά ΑΝ νοιαζόσαστε στοιχειωδώς για την αλήθεια. Δεν απαντάς επαυτών και το γυρνάς στο Κάππο για να φας νέα σαβούρα δεδομένου ότι ο Καππος ως γνήσιος κι ανιδιοτελής αγωνιστής δεν δίστασε να επιστρέψει στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, χωρίς να επιδείξει μικρότητα κι εγωισμό (αφού τον θαυμάζεις τόσο, ίσως θα μπορούσες να διδαχθείς κάτι ή να δεις τον εαυτό σου στις "δεκάδες αντικκε ομάδες, κόμματα και πρόσωπα" που αναφέρει ο Κάππος, διάλεξε). Το ότι αρνείσαι ότι ο πολιτικός σου χώρος και το blog από δω προώθησε τον ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία υποτιμάει κι εσένα και τους αναγνώστες. Εκτός κι αν είσαι δεκαεξάχρονο, θα ξέρεις για τις χρόνιες συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ σε σωματεία (πχ στα αλήστου μνήμης "πρωτοβάθμια"), καθότι υποθέτω πως είσαι εργαζόμενος οργανωμένος στο σωματείο του. Θα θυμάσαι επίσης πόσο προβάλλατε τύπους σαν τον Λαπαβίτσα, την Κωσταντοπούλο, τον Κατρούγκαλο, την Βαγενά κτλ κτλ καθώς κι αναρτήσεις σαν αυτές:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_834.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_394.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_792.html
μολις τον ιανουάριο του 2015. Τωρα μπορείτε να τον καταγγέλλετε ως απατημένοι σύζυγοι, ειδικά αφου δήλωσε ο Αλέξης ότι πια δεν απευθύνεται στο αριστεροχώρι- κοινώς δεν σας χρειάζεται πια…
Τωρα για αυτά που λες για το πόσο αντιεκλογικός είσαι, θα μου επιτρέψεις να αναρωτηθώ τότε γιατί βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο, δεδομένου (απαντώντας πάλι πολιτικά κι όχι επι προσωπικού) ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί την κατάκτηση της πολιτικής& οικονομικής εξουσίας από την εργατική τάξη ως "ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΑΡΟΥΣΊΑ" και προτείνει μεταβατικά προγράμματα άρα και κυβερνήσεις...οι μεγάλες απεργίες στα χρόνια του μνημονίου (στο μέταλλο, στα λιμάνια, στα τρόφιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στην ανακύκλωση κτλ) γίνανε από σωματεία συσπειρωμένα στο ΠΑΜΕ- απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ χορτάσαμε "υποσχέσεις" για απεργίες διαρκείας και κατοπινά ξεπουλήματα (όπως στους καθηγητές).
Ιδου λοιπόν ποιος είναι το δεκανίκι, με βάση τα δεδομένα, όχι με βάση αφορισμούς και προσωπικές εκτιμήσεις.
Οσο για τα άλλα θέματα που ανοίγεις μπας και γλιτώσεις, δες μερικές απαντήσεις από τον Ν.Μπογιόπουλο:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/5/2009&pageNo=47
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5234997&textCriteriaClause=%2B%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97+%2B%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%91%CE%9B%CE%9F+%2B%CE%9F%CE%A4%CE%95
Φυσικά οι αστικές εφημερίδες διαρκώς θα βγάζουν ανεπιβεβαιωτες φήμες, σκανδαλα, υπόννοιες για το ΚΚΕ- αυτός είναι ο ρόλος τους, άλλωστε το ΚΚΕ δεν ευτύχησε να στηρίζεται από μια μεγάλη αστική εφημερίδα σαν την αγαπημένη σας «ελευθεροτυπία». Και για να γελάσουμε κι άλλο, ας θυμηθούμε και λίγο το μεγαλοστέλεχο σας Δελαστικ να υπονομευει τον ΣΥΡΙΖΑ με εισοδισμό:
https://www.youtube.com/watch?v=inR1YJwxB_M

7 Μαΐου 2017 στις 6:25 μ.μ.

@ΓιάννηςΓεια σου ωρέ Γιάννη,αητέ χρυσοφτέρουγε!Τρολ και έμμισθος είσαι και φαίνεσαι πανηγυριτζή του "περήφανου όχι" και της "ελπίδας που έρχεται"!

7 Μαΐου 2017 στις 9:14 μ.μ.

Σπύρος. ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ Ψήφισε. Αγκαλιά με Εθνικιστές και Φασίστες γιατί του είχανε πει οτι ο Καπιταλισμός θα γίνει ανθρώπινος.....

7 Μαΐου 2017 στις 9:22 μ.μ.

Από την στιγμή που δήλωσε φανατικός συριζαίος ο Σαββίδης-λαγός αλλά και ο Μελισσανίδης για το γήπεδο-δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΕΚ με τα δικά μας λεφτά, οι συριζοπασόκοι ξεσάλωσαν. Εδώ μέσα μόνο ο Παππάς πληρώνει τόσα τρολ

7 Μαΐου 2017 στις 10:30 μ.μ.

ΤΑΜΠΟΥΡΛΕ... Ένα σχόλιο δικό μου δέκα από τρολ του ΚΚΕ, δείχνει ποιοι είστε οι έμμισθοι. Τώρα τελείωνε και κλείστο, βγήκε το μεροκάματο.

8 Μαΐου 2017 στις 12:15 π.μ.

@Xampellos, 7 Μαΐου 2017 - 5:59 μ.μ., νάσαι καλά, ειδικά με τα τρία πρώτα λινκ, και μάλιστα αυτό:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_394.html
Ηθελα νάξερα, που είναι και τι λένε σήμερα όλοι αυτοί, που θριαμβολογούσαν τότε για την ..."νίκη της Αριστεράς" και ελεειμολογούσαν το ΚΚΕ, οι περισσότεροι μάλιστα προεξοφλώντας και το ...τέλος του!
Ο Παναγιώτης τους έχει ...ξεσκίσει!
Ο αντικουκουεδισμός κατατροπώνεται καθημερινά, αλλά δεν το βάζει κάτω!
"Είναι πολλά τα λεφτά Αρη...."

8 Μαΐου 2017 στις 1:29 π.μ.

Δεν συνηθίζω να τοποθετούμε σε διαδικτυακές συζητήσεις και αν δευτερολογώ είναι όχι για να αντιπαρατεθώ με τους υπερασπιστές της ηγεσίας του ΚΚΕ, αλλά για να καταθέσω μερικές σκέψεις που προήλθαν από την ανάγνωση σχολίων μετά τη πρώτη μου τοποθέτηση.

Πρώτον και κυριότερον, δεν αντιδικώ με κανένα μέλος, φίλο ή ψηφοφόρο του ΚΚΕ, σέβομαι όσο τίποτα άλλο τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, θεωρώ ότι στις τάξεις του ΚΚΕ δυστυχώς βρίσκεται ένα από τα πιο αγνά κομμάτια της εργατικές τάξης. Λέω δυστυχώς γιατί εν δυνάμει επαναστατικές δυνάμεις βρίσκονται εγκλωβισμένες σε ένα αστικό κόμμα με επαναστατική ιδεολογία.

Το να αντιπαρατεθώ ιδεολογικά απέναντι στους «πεφωτισμένους» υπερασπιστές της γραμμής του ΚΚΕ, θα ήταν σα να κλέβω εκκλησία. Κάποτε ένα συγκρότημα έγραψε στο εξώφυλλο ενός δίσκου του (οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ήταν για την ιστορία), ότι «Θέλω να δω τον Χριστό στη γη για να δω τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια των παπάδων όλου του κόσμου». Το παραφράζω λοιπόν, και λέω, «Θα ήθελα να δω τον Λένιν (όσο και αν διαφωνώ μαζί του με τα 5 στάδια εξουσίας προς την πορεία της αταξικής κοινωνίας) στην Ελλάδα μόνο για μια μέρα, για να έβλεπα την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των καρεκλοκένταυρων της ηγεσίας του ΚΚΕ».

Αν δεν σας το έχει πει κανείς «σύντροφοι», δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζετε. Είστε βουτηγμένοι μέσα στη μαρμίτα τoυ καπιταλισμού. Ενοχλήθηκε ο σχολιαστής που ο giorgis έγραψε ότι η Mini Pricephone ήταν η πρώτη που έφερε την Ericsson. Δεν τον ένοιαξε καθόλου αν το αναφερθέν συμβάν ισχύει. Συνηθίσατε, βλέπετε, να κινήστε μέσα στη καπιταλιστική σαπίλα, φτιάξατε και μερικές δεκάδες εταιρίες, εκμεταλλευτήκατε εργάτες, τυπώσατε στο τυπογραφείο σας φασιστικές εφημερίδες (Α1- Καρατζαφέρης), τσόντες και έντυπα για την αστυνομία, απαγορεύσατε σε εργάτες να συνδικαλίζονται (Τυποεκδοτική), πουλήσατε τις συχνότητες του 90,2 στις χειρότερες πηγές, εκβιάσατε εργάτες, απολύσατε και σήμερα εμφανίζεστε τιμητές και υπέρμαχοι των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Είστε απλά ξεφτιλισμένοι.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

8 Μαΐου 2017 στις 1:35 π.μ.

Ζείτε για να απολαμβάνετε τα προνόμια του κ(υ)νοβουλίου, ζέχνετε από το άρωμα της αστικής νομιμότητας, όλες οι δυνάμεις σας αναλώνονται στο να μαζεύετε ψηφαλάκια. Να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό το τιμημένο. Τι κι αν ο Λένιν έγραφε ότι «όποιος κομμουνιστής πιστεύει ότι θα κατακτήσει την εξουσία με εκλογές είναι απλά αφελής». Θα μου απαντήσετε ότι «η ψήφος είναι ο δείκτης ταξικής συνείδησης». Αν ζούσε ο δύσμοιρος ο Βλαδίμηρος, και έβλεπε πως δρα το ΚΚΕ, θα αναθεωρούσε. Το «αναγκαίο κακό» που πρέσβευε εκείνος, το κάνατε εσείς προμετωπίδα του αγώνα σας.

Όλα για τα ψηφαλάκια… Αγόραζε κουπόνια, πούλα εφημερίδες, μη διαφωνείς με την κεντρική εισήγηση. Το τρίπτυχο που εξασφαλίζει ανέλιξη στα μέλη. Τι κι αν το πάλαι ποτέ ηρωικό κόμμα μεταλλάχθηκε σε αστικό αποκούμπι του συστήματος. Το «μοναστήρι να’ναι καλά», που’λεγε ο Χαρίλαος. Το μοναστήρι είναι πράγματι καλά, συμβιβασμένο και συνεργαζόμενο.

Δεν πειράζει που το ποσοστό μένει κολλημένο, οι κρατικές επιδοτήσεις επαρκούν για να ζούμε. 24ωρες απεργίες είναι το σλόγκαν του αγώνα. Ταξική μάχη με ημερομηνία λήξης. «Τι να κάνουμε;», απαντάτε, «οι συνθήκες δεν είναι ώριμες». Τι λέτε ωρέ παληκάρια. Ξέρετε πότε θα ωριμάσουν. Όταν θα ξαναγίνετε κομμουνιστές. Γιατί προς το παρών «κομμουνισμός» και ΚΚΕ είναι έννοιες ολότελα αντίθετες, με χάσμα ανάμεσά τους.

Στο δια ταύτα, γιατί γι’αυτό ξαναγράφω, ο χρήστης xampelios έγραψε ότι ο giorgis και το σάϊτ Βαθύ Κόκκινο βοήθησαν στο παρελθόν τον Σύριζα. Τελικά η εκ Περισσού πρέζα μαστουρώνει πάρα πολύ. Αναρωτιέμαι τι γυρεύετε όλοι εσείς σε ένα σάϊτ που ο Ριζοσπάστης έχει χαρακτηρίσει ως «ερυθρές ταξιαρχίες του συστήματος»; Κατανοώ όμως ότι επιτελείτε θεάρεστο στην ηγεσία της αίρεσης έργο. Θα το επαναλάβω λοιπόν: “Σας μέτρησε η ιστορία και σας βρήκε μικρούς, λιγόψυχους και συμβιβασμένους, γι’αυτό και οι ίδιοι οι κοινωνικοί αγώνες σας ξεπέρασαν.”

Τέλος, επειδή αναρωτήθηκες xampelios αν ο giorgis είναι δεκαεξάχρονος, οφείλω να σε ενημερώσω (ζητώντας του συγνώμη, γιατί σίγουρα δεν χρειάζεται συνήγορο) ότι δεν είναι δεκαεξάχρονος. Αισθάνομαι πολύ μικρός μπροστά του, γιατί αν αντιμετώπιζα τα ίδια προβλήματα με εκείνον, αμφιβάλλω αν συμμετείχα στο κίνημα. Αισθάνομαι επίσης τυχερός που τον γνώρισα, συνομίλησα μαζί του και είναι πια σύντροφός μου. Σου εύχομαι κάποτε να το κάνεις και εσύ. Θα αισθανθείς πολύ τυχερός.

Όσο για εμένα, ίσως όπως λέτε να είμαι χρηματοδοτούμενος από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ίσως να είμαι ασφαλίτης, όμως σίγουρα δεν είμαι γιαλαντζί κομμουνιστής όπως εσείς
.
Ραντεβού στα γουναράδικα!

8 Μαΐου 2017 στις 2:14 π.μ.

ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
Πες και σε μας ξεφτίλα αρχιαπατεωνα για να μιλήσω στην γλώσσα σου ποιες ειναι με τα ονόματα τους οι δεκαδες εταιρίες του ΚΚΕ γιατί εδω περα το ψέμα το το έχετε για καραμέλα ελεεινοί γκεμπελίσκοι φασιστόμουτρα.Ο giorgis σου πιαστηκε με τη γίδα στην πλάτη.Απάτη μεγάλη η δήθεν εμπορία με τα κινητα της Ericsson απο εταιρία του ΚΚΕ.Επίσης αν η Mini Pricephone εμπορευόταν γενικός θα ήθελα πολύ να μάθω ποια είνα η διεύθυνση του καταστήματος ή της εταιρίας να πάω για ψώνια.Κατάλαβες τώρα γιατί δεν είναι δύσκολο να σας ξεμπροστιάσουμε και να αποκαλυφθούν τα κατασκευασματα σας.

Να εδώ πάρε και διάβασε ποιος στήριξε συριζα και μην πουλάτε και τρελα μες στα μούτρα μας
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_834.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_394.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_792.html
Γραμένους σας έχουμε εσας κα την αποψη ας για το ΚΚΕ οπως γραμμένους σας έχουν οι εργαζόμενοι και το κίνημα ανύπαρκτοι πουθενάδες ρουφίανοι.Οταν όμως οργιάζει ο γκεμπελισμός σας και ξερνάτε τα εντερα σας για το ΚΚΕ εκει θα πάρετε απαντήσεις

8 Μαΐου 2017 στις 7:45 π.μ.

H έκφραση της ήττας του λαϊκού και εργατικού κινήματος στην Ελλάδα έχει όνομα: ΑΝΤΙΚΟΥΚΟΥΕ!
Το "αντικουκουέ" δεν είναι χτεσινό. Είναι η επιρροή της αστικής ιδεολογίας στο εργατικό κίνημα, που συνυπάρχει με αυτό, σε μια ανειρήνευτη διαπάλη από τη γέννα του. Από την εποχή του Μανιαδάκη η επιρροή αυτή αξιοποιείται από την αστική τάξη και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, δευτερογενώς, ενώ συνεχίζει παράλληλα να υπάρχει και πρωτογενώς, λόγω των αδυναμιών του ίδιου του κ.κ.
Η μάχη από μεριάς α.τ. γίνεται για την στρατολόγηση στο οργανωτικό σκέλος και του πρωτογενούς αντικομμουνισμού.
Το κλασσικό όπλο γι αυτό είναι το μεταφυσικό ιδεολόγημα της διάστασης "του αγνού κόσμου του ΚΚΕ" από τον τερατώδη ανθρωποφάγο φασιστικό φασιστικό κλπ. "μηχανισμό". Καθώς και το "τιμάνε τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς".
Εννοείται, πως σε αυτή την δουλειά οι πιο κατάλληλοι είναι διάφοροι "πρώην", που έχουν το τεκμήριο του "γνώστη από τα μέσα".
Τέτοια ιστορικά στελέχη ήταν ο Τυρίμος, ο Γεωργαλάς, και ο Λαζαρίδης στα χρόνια μας.
Ομως αυτοστρατολογούνται και πολλοί από τους "πρωτογενείς", αυθόρμητα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διακρίνεις τον "στημένο" από τον "αυθόρμητο".
Χωρίς να έχει και πολύ σημασία, γιατί την ίδια δουλειά κάνουν.
Κλασσικά και αυτονόητα πράγματα.
Τώρα για μια πρόχειρη αποτίμηση της κοινωνικής προσφοράς του "αντικουκουέ" δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια: Κοιτάχτε τριγύρω σας.
Εχουν νικήσει κατά κράτος, ας πούμε σχηματικά 95%, και τα αποτελέσματα είναι αυτά, που όλοι βλέπετε.

8 Μαΐου 2017 στις 8:31 π.μ.

ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Κατανοητός ο πανικός και η απόγνωση σου αλλα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Δεν σε νοιάζει τι έκανε το ΚΚΕ μέχρι το 1991.... Τότε σε βόλευε. Πονάς και Σκούζεις απο την πορεία του ΚΚΕ μετά το 1991.... Μελετήσαμε την ιστορία βγάλαμε συμπεράσματα και αποκαταστήσαμε τα Επαναστατικά χαραχτηριστικά του ΚΚΕ. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 κατάργησε τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα ΣΤΑΔΙΑ που ήτανε η αιτία για όλες τις καταστροφές. Συμμετέχουμε στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης όσο οι Καπιταλιστές έχουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Ταυτόχρονα παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού μακρία απο παραμύθια για Δεξιούς και αριστερούς και βάζουμε για Ζύμωση την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ούτε βήμα πίσω. Περαστικά σου.

8 Μαΐου 2017 στις 8:39 π.μ.

Ο Λένιν έφτιαξε το κόμμα των Μπολσεβίκων το 1903. Μετά το 1905 συνέχισε με την ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ του κόμματος με τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε

8 Μαΐου 2017 στις 8:58 π.μ.

ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Μα δεν σε είπε κανεις γιαλαντζί ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ. Γνήσιος είσαι χωρίς καμμία αμφιβολία. Το ΚΚΕ καθάρισε με αυτά μετά το 1991. Οσο για το Ραντεβού στην Διαχείρηση του Καπιταλισμού να πάς μόνος σου να κόβεις μισθούς και συντάξεις παρέα με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ οπορτουνα..

8 Μαΐου 2017 στις 9:05 π.μ.

Παναγιώτης. Δεν μπορούνε να χωνέψουνε τα ...παιδιά.... οτι το ΚΚΕ δεν έπεσε στον ΒΟΘΡΟ το 2012 να σκίσει το πρόγραμμα του και να σφάζει σήμερα τον λαό μαζί με τον Σύριζα. ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ.....

8 Μαΐου 2017 στις 11:37 π.μ.

Τι μας λέει λοιπόν το Οπορτουνιστικό παπαγαλάκι. Θέλει το παλιό ...ηρωικό.. ΚΚΕ και όχι το σημερινό. Ας μεταφράσουμε τα λόγια του Παπαγάλου. Θέλει το ΚΚΕ χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία... που με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ οδήγησε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ τον λαό στην σφαγή με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ την στιγμή που ο λαός μπορούσε να πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Τι λοιπόν δεν αρέσει στον Παπαγάλο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι το ΚΚΕ μετά το 1991 έβγαλε συμπεράσματα και χαραχτηρίζει τον Οπορτουνισμό το χειρότερο καρκίνωμα σε ρόλο 5ης Φάλαγγας. Ας ΣΚΟΥΖΕΙ όσο θέλει ο 5ο Φαλαγγίτης. Τις ορτινάτζες του Καπιταλισμού τις έχουμε για ΠΥΞΙΔΑ. Μέχρι που έβγαλε και τον ΛΕΝΙΝ λάθος το Ρετάλι.....

8 Μαΐου 2017 στις 12:23 μ.μ.

ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Το γνωρίζουμε οτι είσαι Εγκλωβισμένος σε Σοσιαλφασιστικό ανάχωμα και οτι καμμία σχέση δεν έχεις με τους Κομμουνιστές. Αυτό μη σε προβληματίζει καθόλου. Συμβαίνει συχνά. Οταν αποφασίσεις να σηκωθείς οι Κομμουνιστές θα σου δώσουμε το χέρι μας. Θα συναντηθούμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να παλέψουμε με ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και μέσα απο την ιδεολογική διαπάλη η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Είμαι σίγουρος οτι δεν φοβάσαι. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

8 Μαΐου 2017 στις 2:09 μ.μ.

αν και δεν ειναι αυτοσκοπός η ρήξη με την αστικη νομιμότητα ,μια και αυτο μοιραία θα συμβεί οταν το εργατικό κινημα ειναι σε θεση να αμφισβητήσει την εξουσια του κεφαλαίου ,θα προσθεσω κάποια βίντεο( ειναι και αλλα που δεν υπαρχει εικόνα ) που δεν συμμερίζονται την αποψη του Γιωργη και του ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ που σαν θρησκευτική σεχτα αναμασούν την αποψη της γραφειοκρατίας του εξωκοινοβουλευτικού ιερατείου περί ΚΚΕ και νομιμότητας, αντι την αντιπαράθεση με αντικειμενικούς πολίτικους ορους

α¨) https://www.youtube.com/watch?v=qfmV5uFj5ys
βου) https://www.youtube.com/watch?v=vvHlTb7vmp4
γ) https://www.youtube.com/watch?v=tmfg8Bwq_f4
δ) https://www.youtube.com/watch?v=1Cd2p4KTPxk
ε) https://www.youtube.com/watch?v=moJcqjqGjn4
ζ) https://www.youtube.com/watch?v=gTvyhZYOO8A
Στ)https://www.youtube.com/watch?v=NcbrXB-oD7o

Μεχρι να φτάσετε σε επίπεδα χαλυβουργίας,την μεγαλύτερη στιγμη της ταξικης παλης στην μεταπολίτευση, θα πρέπει να ειστε ποιο σεμνά παιδιά..Αλλα εσεις προτιμάτε να γινουν οι εργατες μικροι καπιταλιστές στην θεση των καπιταλιστών ,οπως στην ΒΙΟΜΕ
Τωρα με ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ τι να σου πω ,,για επιχειρήματα σου ?Δεν σου λεω διοτι δεν βρήκα ουτε ενα....Επιμένεις συναισθηματικά...
Αφού ομως επικαλείσθε τον Λένιν, ενα πραγμα πρεπει να απαντήσεις πριν κανεις κριτική.
Πρέπει ενα κόμμα νεου τυπου να εχει οικονομική αυτοτέλεια ? εσυ ο ιδιος δεν εχεις οικονομικές σχεσεις με τον καπιταλιστή εργοδότη σου..δεν αναπαράγεις τις καπιταλιστικές σχεσεις και το κερδος ?
Τα προνόμια δεν ειναι τέτοια διοτι και εμεις πληρώνουμε φορους υπάρχουμε και δικαιούμαστε,,,δεν μας κανουν καμια χαρη...οι εκλογες ειναι αλλη μια μαχη και θα ηθελα να μου δείξεις ενα κείμενο του ΚΚΕ που γραφει πως το πέρασμα στον σοσιαλισμό θα ειναι ειρηνικό..Εγω δεν βλεπω καμια διάσταση με τον Λενιν,,,εσύ τον μνημονεύεις μηχανιστικά...
Ειναι προφανές πως δεν γνωρίζεις τις εσωτερικές διαδικασίες και αυτές της "ανέλιξης"
Οταν αποκτήσετε διαδικασίες οπως τα "γραφειοκρατικά" συνέδρια του ΚΚΕ,,ελα να μας πουλήσεις την πραμάτεια σου.....
Μεχρι τοτε προτείνω νηστεία και προσευχή....Αμην...

8 Μαΐου 2017 στις 4:43 μ.μ.

17 Μαη 24ωρη Πανελλαδική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα σφαγής του λαού απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σφάζει με απίστευτη αγριότητα τον λαό. Καλούμε όλους τους Εγκλωβισμένους στα Οπορτουνιστικά αναχώματα σαν τον Με η χωρίς πατρίδα να σταματήσουνε τον διασπαστικό τους ρόλο και να παλέψουμε όλοι μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης του λαού. Το ότι δεν είχανε ποτέ σχέση με τον Κομμουνισμό δεν πειράζει. Η Ιδεολογική διαπάλη θα τα ξεκαθαρίσει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές την Επιδιώκουμε. ΕΣΕΙΣ.... ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

8 Μαΐου 2017 στις 7:40 μ.μ.

Προφανώς δεν πρόκειται να απαντήσω σε γελοιότητες. Για να μην δημιουργούνται όμως εντυπώσεις να επαναλάβω κάποια πράγματα. Ονομάζομαι Γιώργος Γιαννακέλλης. (Γιώργη με αποκαλούν φίλοι και σύντροφοι).
Ημουν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1989. Όταν υπήρξε η κυβέρνηση Τζανετάκη με την συμμετοχή του ενιαίου Συνασπισμού, έστειλα ένα γράμμα στην Κ.Ε του ΚΚΕ, με επισυναπτόμενο το κομματικό μου βιβλιάριο, εξέφρασα τις διαφωνίες μου με τις πολιτικές επιλογές του κόμματος και αποχώρησα.

Εκτοτε και για ένα χρονικό διάστημα βρέθηκα στην ΣΑΚΕ και στην μετεξέλιξη της σε ΚΟΝΤΡΑ, αρθρογραφώντας για κάποιο καιρό επώνυμα στο ομώνυμο έντυπο. Για λόγους που δεν αφορούν κανέναν, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία αυτοπροσδιορίζομαι σαν ανένταχτος κομμουνιστής. Εχω τόση σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ –όπως αναφέρει κάποιος σχολιογράφος παραπάνω- όση το ΚΚΕ με την επαναστατική κοσμοθεωρία. Δηλαδή καμιά.

Τώρα, να επικαλούνται κάποιοι τρεις αναρτήσεις του μπλοκ μας –ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης μας και δυο αναδημοσιεύσεις από «Αυγή» και «Δρόμο της Αριστεράς»- για να «αποδείξουν» τον …. φιλοσυριζαίικο προσανατολισμό του ιστότοπου μας, ... αφήνουμε τα εκκωφαντικά γέλια … απ’ τα πλακάκια του Περισσού… να τους απαντήσουν.

8 Μαΐου 2017 στις 9:28 μ.μ.

Το γνωρίζουμε οτι το ΚΚΕ είναι Μαρξιστικό Λενιννιστικό κόμμα που αποκατάστησε τα Επαναστατικά του χαραχτηριστικά. Δεν χρειάζεται να το λες συνέχεια το ξέρουμε.

9 Μαΐου 2017 στις 12:16 π.μ.

"Ανένταχτος κομμουνιστής". Σωστός. Από τότε που δήλωνε ΣΥΡΙΖΑ και ο Βερύκιος "ανένταχτος αριστερός" πέραν 3 χρόνια με την αριστερά στην κυβέρνηση να φέρνει 2 μνημόνια, αγκαζέ με τον αμερικάνο πρέσβη και τις υποκλίσεις στον ΣΕΒ και στην ΕΕ. Το "ανένταχτος αριστερός" το έλεγαν μέχρι πρότινος ακόμη και οι προβοκάτορες του ΚΚΕ εσωτερικού, μέχρι και ο Πιτσιόρλας, το "ανένταχτος κομμουνιστής" είναι νέας κοπής. Ακούγεται καλύτερα, έστω και εάν προκαλεί γέλια όταν τον σκέφτεσαι τον "ανένταχτο κομμουνιστή" να υπερασπίζεται τον Πολάκη, τον Φλαμπουράρη και τον Κατρούγκαλο με τον Δραγασάκη.

9 Μαΐου 2017 στις 1:29 π.μ.

Giorgis: «όση (σχεση) το ΚΚΕ με την επαναστατική κοσμοθεωρία. Δηλαδή καμιά.» Το πες και το ξανάπες αλλά από επιχείρηματα… πολύ λάδι και τηγανήτα τίποτα. Φυσικά δεν απαντάς τίποτα για τις αιτιάσεις επί του θέματος της ανάρτησης, αντιθέτως υπεκφεύγεις πετώντας διαρκώς συκοφαντίες απέναντι στο ΚΚΕ, και αφού έφαγες τα μούτρα σου καταλήγεις σε μια απάντηση αυτοβιογραφικού χαρακτήρα… ανυπομονώ για το επόμενο σχόλιο σου! Εκτός αν το βιογραφικό πάει πακέτο με το αλληλολιβάνισμα μεταξύ εσένα και του «Με χωρίς πατρίδα».
Οι τρεις αναρτήσεις, προέκυψαν με ψάξιμο λίγο λεπτών. Απαντήσεις του τύπου «μας το έστειλε αναγνώστης» δείχνουν ανευθυνότητα και δεν σας τιμά- προφανώς κι ένα blog κρίνεται κι από το τι αναμεταδίδει. Ιδού λοιπόν άλλες εφτά με αντίστοιχο ψάξιμο. Συνολικά 10 αναρτήσεις στη βδομάδα 15-22 Ιανουαρίου 2015, λίγο πριν τις εκλογές κι ενόσω το blog πρόβαλε σποτάκια, συγκεντρώσεις, προκηρύξεις κτλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά ταυτόχρονα καλλιεργούσε αυταπάτες για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ (μην πω έκλεινε το μάτι και με πείτε κακεντρεχή)
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_379.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_195.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_920.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_244.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_298.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/h_22.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_515.html
Δεν φαντάζομαι να ισχυρίζεσαι ότι το blog δεν στηρίζει γενικώς ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατόπιν όμως του αυτοβιογραφικου σου παραδέχομαι το λάθος μου και μετασχηματίζω το ερώτημα μου ως προς το τι κάνει άραγε ένας ανένταχτος & αντιεκλογικός & κομμουνιστής σε ένα φιλοΑΝΤΑΡΣΥΑ blog…
Όσο για τον «Με χωρίς πατρίδα» του απήντησαν άλλοι, εγώ θα ήθελα να τον ρωτήσω απλά: ποιοί είναι αυτοί οι «κοινωνικοί αγώνες που έχουν ξεπεράσει το ΚΚΕ»? ποιο είναι το κόμμα που στηρίζει αυτός κι έχει υπερβεί το κολλημένο ποσοστό του ΚΚΕ? Ο συριζα, η νδ, η χα, το πασοκ? Τελικά τον ενδιαφέρουν ή όχι οι εκλογές? Σέβεται «ένα από τα πιο αγνά κομμάτια της εργατικής τάξης» αλλά κατά τα άλλα το θεωρεί ανόητο που εδώ κι εννιά δεκαετίες επιλέγει το ΚΚΕ για να αγωνιστεί για την τάξη του? δεν ξαναμιλάω για τις απεργίες διαρκείας των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και είναι στον ιδιωτικό τομέα… αλλά θα θυμίσω ότι όταν το ΠΑΜΕ προσπαθούσε να κλιμακώσει την πάλη προκηρύσσοντας μόνο του 48ωρες απεργίες ήταν πρακτικά μόνο του γιατί ήταν πολύ «προωθημένες»… Έχει ακούσει κάτι? Αν ζούσε στην εποχή του Μαρξ θα τον κατηγορούσε που δεχόταν χρήματα από τον Εγκελς που έκανε εμπόριο? Έκανε εμπόριο μόνο με «καλούς» καπιταλιστές άραγε?
Κι ένα τελευταίο: είναι ενδεικτικό το «ήθος» που διαφαίνεται μέσα στα σχόλια των υπερασπιστών του blog και μόνιμων αντικκεδολόγων: υποκρισία, ψευτιά, συκοφαντίες,εγωκεντρισμός, ανευθυνότητα… καμία σχέση με τις γνήσιες αξίες της εργατικής τάξης η οποία (και) για αυτό τους γυρίζει μονίμως την πλάτη…

9 Μαΐου 2017 στις 10:43 π.μ.

1.29 Oταν λέει Κοινωνικούς αγώνες είναι για τις Πλατείες που ήτανε αγκαλιά με Εθνικιστές και Φασίστες. Ασφαλώς και θα κατηγορούσε τον Εγκελς και τον Μάρξ μην εχεις καμμία αμφιβολία. Οχι μόνο τον ενδιαφέρουν η Αστικές εκλογές αλλα και η Συμμετοχή σε κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Καπιταλισμό θέλει αλλά ντρέπεται να το πει ανοιχτά.

9 Μαΐου 2017 στις 1:44 μ.μ.

@ΓιάννηςΆκου ανθρωπάκο!Το ύφος σου και τα αντικκε σύνδρομά σου να τα βάλεις εκεί που ξέρεις,προβοκάτορα!

9 Μαΐου 2017 στις 10:46 μ.μ.

Ολοι στις 17 ΜΑΗ στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σε όλη την χώρα. 4ο Μνημόνιο με μέτρα σφαγής του λαού έρχονται απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η Μοναδική διέξοδος για τον λαό είναι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Η Καπιταλισμό θα έχεις με τα μέσα παραγωγής στους Καπιταλιστές η Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

10 Μαΐου 2017 στις 6:37 π.μ.

@ΓιάννηςΆκου ανθρωπάκο!Τρολ και μάλιστα επαγγελματικό και έμμισθο είσαι και φαίνεσαι!Το υφάκι στα μούτρα σου,υποτελή!

10 Μαΐου 2017 στις 9:54 π.μ.

Σπύρος. Σε απόγνωση βρίσκεται. Το ξεβράκωμα του είναι απόλυτο. Αγκαλιά με τους Φασίστες είναι. Κοινός ο Στόχος του στον Αντικομμουνιστικό αγώνα. Δεν θέλει να υπάρχει ΚΚΕ. Ας τον να Σκούζει όσο θέλει. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.

10 Μαΐου 2017 στις 10:21 μ.μ.

Ταμπούρλε φαίνεται από το πλήθος των σχολίων σας ποιοι είναι οι έμμισθοι αργόσχολοι, άστο γιατί δε σε παίρνει. Τράβα να εισπράξεις το μεροκάματο και τελείωνε! Δε σε ρώτησε και κανένας...

10 Μαΐου 2017 στις 10:37 μ.μ.

Με βρισιές δεν κερδίζεις τίποτα. Την απόγνωση σου δείχνεις απο έλειψη επιχειρημάτων. Τι να πεις άλλωστε οταν ο καθένας πλέον βλέπει την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να σφάζει τον λαό. 4ο Μνημόνιο υπόγραψε. Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

11 Μαΐου 2017 στις 6:03 π.μ.

@ΓιάννηςΓιανάκη,οι χαρακτηρισμοί αφορούν και περιγράφουν ΕΣΕΝΑ!Κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια,ανύπαρκτε υποτελή!

11 Μαΐου 2017 στις 6:41 π.μ.

@ΓιάννηςΕξαιρετική πολιτική σκέψη και σοβαρά επιχειρήματα,Γιαννάκη!Συνέχισε να γουστάρουμε!

11 Μαΐου 2017 στις 1:44 μ.μ.

Η σελίδα αυτή περνάει στην πρώτη σειρά της λίστας "τα μεγαλύτερα ξεβρακώματα".

Η συντακτική επιτροπή του Blog (υπογραφή δεν βλέπω, οκ;) γράφει πως έλαβε συστημένη επιστολή (ηλεκτρονική) από το "όργανο της πολιτικής επιτροπής της κίνησης για την ανασύνταξη του ΚΚΕ" για την καταγγελία πως δεν έβαλε πληρωμένη διαφήμιση με συγκεκριμένο περιεχόμενο το "Όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας".
Η δημοσίευση μόνο της μίας Σκοπιάς (όπως συνηθίζει το blog) του γεγονότος της αφίσας και του καλέσματος έφερε την (έχει γίνει συνήθεια) παράθεση θέσεων και της άλλης πλευράς. Και ενώ η αντιπαραβολή των επιστολών και των απαντήσεων θα έφτανε σε κάποιον να κατανοήσει τις πλευρές του θέματος μπήκαν οι γνωστοί(στο blog) - άγνωστοι(γενικά) για να πούνε αποψάρες τους.

Να προσθέσω και την ταπεινότητά μου σε αυτόν τον ευγενή διάλογο.
Οι Κουκουέδες σχολιαστές εδώ μέσα που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω πρέπει να κατηγορηθούν πιο συγκεκριμένα: Έχουν πολύ χρόνο να διαβάζουν και να γράφουν εδώ μέσα γιατί είναι Άνεργοι. Μάλιστα θα πρέπει να τονιστεί πως οι ίδιοι οι Κουκουέδες φταίνε που είναι άνεργοι. Αντί να ψάχνουνε όποια δουλειά να κάνουν, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας αυτά εδώ μέσα και το χειρότερο απαντάνε. Βλέπεις είναι ανίκανοι και ακαμάτηδες που δεν μπόρεσαν να τραβήξουν 1000 για την καλή τους πένα και 500 για τον βοηθό τους μηνιαίως, ώστε να βρίσκονται διατεταγμένα υπηρέτια με αποστολή την ενημέρωση. Ακόμα και όταν πεθάνουν, η αποτυχία τους θα φανεί, όταν κανείς δεν θα πει πως ήτανε μισθοδοτούμενοι σύμβουλοι υπουργών στα κρυφά και για χρόνια.

Αντίθετα, το blog αυτό με την ποικιλία των αποχρώσεων που έχουν οι γραφιάδες του, από τον επώνυμο ΓΓ(μην το ξαναπείς το έχουμε εμπεδώσει) μέχρι τον askardοτέτοιο του κατακόκκινου Καζάκη, έχει όλες τις εγγυήσεις πως πετυχαίνει το χρώμα του τίτλου του: Βαθύ Κόκκινο. Πολύ Βαθύ. Κόκκινο πάντως. Βαθύ Κόκκινο. Για χρώμα μιλάμε, έτσι;

11 Μαΐου 2017 στις 8:46 μ.μ.

@Ντούρος ΕργατιστήςΚαι εργαζόμενοι και μάλιστα σκληρά είμαστε και ίσως κάποιοι άνεργοι,αλλά ΑΕΡΓΟΙ όχι!Και για να μην πλατιάζω,άλλοι είναι σε διατεταγμεη υπηρεσία ανέκαθεν,φιλαράκο μετην χρυσαβγίδικη επιχειρηματολογία (είδες τι κάνει ο συγχρωτισμός με τα νεοναζίδια στις πλατείες;)!

12 Μαΐου 2017 στις 9:59 μ.μ.

Ταμπούρλε, είδαμε τα δικά σου "επιχειρήματα". Άστο, καταλάβαμε, βγήκε το μεροκάματο. Τελείωνε τώρα...

13 Μαΐου 2017 στις 12:04 μ.μ.

@ΓιάννηςΛαγός την πτέρην έσειε,γιαννάκη!Η εμμονές σου περί "μεροκάματου" επιβεβαιώνουν ότι κρίνεις εξ ιδίων!Επώνυμα σου επαναλαμβάνω ,ανώνυμο προβοκατοράκι απνηγυριτζή του "δημοψηφίσματςο και σφωγκοκολάριε της σοσιαλδημοκρατίας,πως τα τσαμπουκαλίκια στα μούτρα σου!(άλλο θέλω να γράψω ,αλλά είπα να μην ξεφύγω πολύ)Άμε τώρα να συνεχίσεις το διακοπέν γλείψιμο,καημένο μου!

13 Μαΐου 2017 στις 4:49 μ.μ.

@Ντούρος ΕργατιστήςΕπειδή η προηγούμενη διόρθωση δεν πέρασε ξαναανεβάζω το σωστό σχόλιο.Αυτό είναι:"Και εργαζόμενοι και μάλιστα σκληρά είμαστε και ίσως κάποιοι άνεργοι,αλλά ΑΕΡΓΟΙ όχι!"Το υπόλοιπο πήγαινε αλλού,αλλά ο διαβολάκος του Η/Υ έβαλε την ουρά του!Ζητώ συγγνώμη!

13 Μαΐου 2017 στις 10:08 μ.μ.

Ταμπούρλε μη με κάνεις να κλέβω εκκλησία, είσαι πολύ λίγος. Το ότι το ΚΚΕ έχει επαγγελματικά στελέχη είναι γνωστό σε όλους. Επίσης το πλήθος το σχολίων ατόμων του είδους σε αυτό το blog 24 ώρες το 24ωρο δείχνει ποιοι και πως βγάζουν μεροκάματο. Άστο γιατί δε σε παίρνει... Η "επωνυμία" σου σε αναιρεί την πραγματικότητα: την μπάλα στην εξέδρα και δεν απαντάς σε τίποτα. Είπαμε τελείωνε...

14 Μαΐου 2017 στις 6:48 π.μ.

@ΓιάννηςΌπα,ρε γιαννάκι!Ξεκαβάλα!Άλλο το επαγγελματικό στέλεχος ,που είναι και γνωστό,όπως είναι γνωστή και η αμοιβή του -ΜΟΝΟ στο ΚΚΕ όμως- και άλλο ο ανώνυμος έμμισθος σε διατεταγμένη υπηρεσία,καλή ώρα!Πήρες απαντήσεις στα πάντα και εδώ και όπου αλλού έβγαλες τα συμπλέγματά σου,αλλά κάθε φορά που σε ξεδοντιάζουν ,αλλάζεις το θέμα,καημένο μου!Κρείττον σιγάν!

14 Μαΐου 2017 στις 10:23 μ.μ.

Ταμπούρλε δεν πας στη γωνία να δεις αν έρχομαι; Δηλαδή το επαγγελματικό στέλεχος δεν μπορεί να γράφει σαν ανώνυμος με διάφορα ψευδώνυμα, όπως εσείς εδώ, για να κάνει μπούγιο; Και πως γράφει 24 ώρας το 24ωρο ενώ εγώ γράφω μια φορά την ημέρα το πολύ; Το ερώτημα είναι σαφές: που βρέθηκαν τόσοι "ερασιτέχνες" να ασχολούνται όλοι μέρα με τη συγκεκριμένη ανάρτηση; Άλλη δουλειά δεν έχουν; Αν δεν μπορείς να απαντήσεις κλείστο.... Δε σε παίρνει και το καταλαβαίνεις..

15 Μαΐου 2017 στις 6:44 π.μ.

@ΓιάννηςΕπωνύμως γράφω,μικρέ!Και επειδή έχεις μάθει να κρένεις εξ ιδίων και για να τελειώνουμε,έμμισθους σχολιαστές το ΚΚΕ δεν διαθέτει.Τα παραμάγαζα του συστήματος (από "αριστερά" έως χρυσαβγίδηδες ) χρησιμοποιούν αυτή την ομοταξία,καλή ώρα!Τις απαντήσεις τις πήρες!Αν δεν καταλαβαίνεις για μία ακόμη φορά ,δικό σου το πρόβλημα και είναι πλέον πασιφανές!Το υφάκι βάλτο εκεί που ξέρεις και σου αρέσει,υποτελή !Για τα συμπλέγματά σου(τραυματική παιδική ηλικία,Ε!)μίλα με είδκό!

15 Μαΐου 2017 στις 10:21 μ.μ.

Ταμπούρλε βάζεις ένα όνομα και σε πιστέψαμε! Και "επωνύμως" να γράφεις κάτι τρέχει στα γύφτικα. Δεν απαντάς στο πως είναι δυνατόν στο ΒΚ 24 ώρες το 24ωρο να γράφουν σχόλια δεκαπλάσια από τους υπολοίπους (κ)οπαδοί του ΚΚΕ αν δεν είναι "επαγγελματίες" σχολιαστές. Είναι φως φανάρι ακόμα και για σένα. Προς το παρόν εσένα σε τσούζει κάπου γι' αυτό και σκούζεις πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου. Η εγκεφαλική σου λειτουργία δε σε βοηθάει ιδιαίτερα αλλά στο ξαναλέω μπας και το καταλάβεις: κλείστο γιατί σε σε παίρνει, δεν είναι Περισσός εδώ...βγήκε το μεροκάματο!

16 Μαΐου 2017 στις 11:25 π.μ.

Ολοι 16 και 17 ΜΑΗ στις Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σε όλη την χώρα. Η Εγκληματική ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ υπόγραψε 4ο Μνημόνιο σφαγής του λαού. Παλεύουμε κάτω απο την Σημαία της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

16 Μαΐου 2017 στις 5:48 μ.μ.

Το γνωρίζουμε οτι ο ...εγκέφαλος... σου δεν σε βοηθάει. Είναι φανερό. Διαφορετικά θα έλεγες κάτι για τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Τι να πεις άλλωστε.....

16 Μαΐου 2017 στις 10:03 μ.μ.

Τουλάχιστον ο Ταμπούρλος το κατάλαβε και δεν απαντά άλλο. Εσύ αργείς λίγο παραπάνω να πάρεις στροφές. Μάλλον το μεροκάματο είναι ιερό...

25 Μαΐου 2017 στις 5:35 μ.μ.

Το έχω απορία πραγματικά… Πέρα από την πλάκα και το κράξιμο, όσοι σε αυτήν εδώ την κουβέντα εμφανίζονται ως θιασώτες του Λένιν και του Μαρξισμού… Αν συμμετείχαν σήμερα σε ένα ΚΚ, θα συμφωνούσαν να δημοσιευτούν σε έντυπο όργανο της ΚΕ του, παρόμοιες αναγγελίες κάποιου ξένου προς αυτό φορέα και προπαγανδιστικές απόψεις άλλων κομμάτων και ομάδων, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;;… Όχι πως περιμένω να διαβάσω και τίποτα σοβαρό αλλά επιτέλους ορισμένα πράγματα παρά είναι κάπως και σε αυτήν την κουβέντα

25 Μαΐου 2017 στις 11:00 μ.μ.

Ένα ΚΚ με τη λογική "μαγαζιού" δε θα διαφημίσει του ανταγωνιστές του για να μη χάσει πελατεία. Λογικό...

26 Μαΐου 2017 στις 11:30 π.μ.

Θα αφήσω την δουλειά μου και θα αρχίσω την «μαντική» (γιατί όπως «μάντεψα» από χθες σοβαρή απάντηση δεν θα πάρω)… Φυσικά τέτοιου είδους «επιχειρήματα» όπως το παραπάνω δεν θα ενοχλήσουν ποτέ και καθόλου, όσους σήμερα δηλώνουν «ανένταχτοι κομμουνιστές»… Εδώ δεν μιλάμε συγκεκριμένα για το ΚΚΕ, αλλά γενικότερα για τις οργανωτικές αρχές ενός ΚΚ, που θεωρητικά στηρίζονται απ όλους όσους στηρίζουν την μαρξιστική – λενινιστική θεωρία… Ας αφεθούμε λοιπόν στα «επιχειρήματα» των μπάχαλων τύπου Γιάννη… Μετά όμως δεν θα παραπονιούνται όσοι σήμερα θριαμβολογούν σε προσωπικό μόνο επίπεδο (!!) για την στάση που κράτησαν σε περιόδους όπου εδώ στην Ελλάδα το ΚΚ είχε όντως λανθασμένες πολιτικές, δικά τους δημιουργήματα είναι αυτοί οι μπάχαλοι, αυτοί τους έχουν δημιουργήσει με την απαράδεκτη στάση τους απέναντι στην ίδια τους την ιδεολογία…

26 Μαΐου 2017 στις 11:39 μ.μ.

Προφανώς για τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΚΤΩΒΡΗ οργανωτική αρχή ενός ΚΚ, που στηρίζει μάλιστα τη "μαρξιστική λενινιστική θεωρία", είναι να λειτουργεί σαν μαγαζί που πάει να κλείσει τα υπόλοιπα ως "αποκλειστικός αντιπρόσωπος". Δυστυχώς αυτό φανερώνει η στάση του ΚΚ στην προκειμένη περίπτωση και κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να πείσει για το αντίθετο. Ειδικά όταν πρέπει να "ταΐσει" επαγγελματικά στελέχη και η πίτα διαρκώς μικραίνει λόγω κρίσης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger