Home » , » Τα "ταλέντα" του Κούλη και η αστική "δικαιοσύνη"

Τα "ταλέντα" του Κούλη και η αστική "δικαιοσύνη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 | 6:13 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κούλη μου, γουρλομάτη μου. Στο είπα χίλιες φορές κλείσε το ρημάδι το στόμα σου. Αφού όταν τ’ ανοίγεις στη μια λέξη που θα πεις οι δυο είναι κουταμάρες.
Μόνο εσύ τέτοιο μοναδικό ταλέντο.

Άσε το άλλο. Ματιάζεις αγόρι μου, ματιάζεις. Μην πεις καλό για κάποιον... πάει! Γι αυτό μένει ο Τσίπρας βρε, τον κακολογείς.

Θυμάσαι τι είχες πει κάποτε για την Κατερίνα Σαββαΐδου, πρώην Γενική Γραμματέα εσόδων; Που να θυμάσαι.
Στο θυμίζω λοιπόν: 23/10/2015 «Λάθος η καρατόμηση Σαββαΐδου όπως ήταν λάθος και η αποπομπή Θεοχάρη. Χρειαζόμαστε πραγματικά ανεξάρτητες δομές στη δημόσια διοίκηση».

Κούλη, η «ανεξάρτητη δομή» μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη.

«Να παραπεμφθεί σε δίκη η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ζητάει η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ. Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Κ. Σαββαΐδου να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία. Την τελική απόφαση για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη θα τη λάβει το Συμβούλιο Εφετών». (902)

Μερικές παρατηρήσεις πριν επιστρέψω στον τσοπάνη της ΝΔ.

1) Μιλάμε για Αστική Ελληνική Δικαιοσύνη οπότε κρατάμε πάντα «μικρό καλάθι». Αν ήταν να τιμωρηθούν όλοι οι καταχραστές θα είχε μείνει η Βουλή σχεδόν άδεια…

2) Αν το πρόστιμο ήταν μερικές εκατοντάδες Ευρώ κάποιου μικρομεσαίου, δεν θα ασχολούνταν κανείς, ενώ αν δεν το πλήρωνε θα του έβγαζαν το σπίτι στο σφυρί. Αλλά για τους μεγάλους υπάρχει ενδιαφέρον, από όλους τους πολιτικούς.

3) «Το πρόστιμο 78 εκατομμυρίων που είχε επιβληθεί σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδας για έκδοση εικονικών τιμολογίων, είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η εν λόγω απόφαση "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα…. Αναφορικά δε με τη συγκεκριμένη εταιρία, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη για τοκογλυφία με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων και τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο» 
Μπλέκονται, όπως ακούω, πολλοί, ενώ άκουσα και για κάποιες παρόμοιες υποθέσεις με κανάλια...

4) Φυσικά η κυρία Σαββαΐδου απορρίπτει τις κατηγορίες λέγοντας «πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση». Είναι πιθανό, διότι οι νόμοι, όπως ξέρουμε, είναι υπέρ των πλουσίων…

Κούλη μου, αν κατάλαβες, καλύτερα να μην ξαναγράψεις, ούτε να ξαναπείς τίποτα. Τι να κάνεις; Ότι ο Καραμανλής: Φάε σουβλάκια. Αν μάλιστα πήγαινες στο διάολο, θα μας υποχρέωνες. Βέβαια σκοτίστηκες για τη Γενική Γραμματέα, εξετάσεις στα ντόπια αφεντικά έδινες. Αυτά όμως κάνεις και θα τον πιεις στις εκλογές. Κλείνεις το μάτι στους πλούσιους και τους λες «εγώ είμαι εδώ να σας φροντίσω». Το έκανες άπειρες φορές κι αυτό ο κόσμος το σιχαίνεται. Από τη μια ζητάς απολύσεις εντίμων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων - επαναλαμβάνω εντίμων ανθρώπων, από την άλλη σκίζεσαι για τα αφεντικά και τους πλούσιους, που για να έχουν τόσα φράγκα κάπου τα βρήκαν και δεν ήταν στα δέντρα...

Ανεξάρτητα με την υπόθεση, το Σύστημά σας είναι σάπιο Κούλη. Σάπιος κι εσύ ως το μεδούλι. Αλλά η σαπίλα βρωμά και διώχνει τον κόσμο... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger