Home » , , » Η αστική δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της

Η αστική δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Μαΐου 2017 | 6:13 π.μ.

Την Πέμπτη που μας πέρασε και μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια, 8 μπάτσοι της ομάδας Δέλτα βρέθηκαν κατηγορούμενοι γιατί με τις μηχανές τους προχώρησαν στην εγκληματική ενέργεια να πάρουν παραμάζωμα διαδηλωτές στην γενική απεργία της 15 Δεκέμβρη 2010. Το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους «λόγω αμφιβολιών». 
Κι αυτό γιατί και ενώ στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ότι οι μπάτσοι είχαν πρόθεση «πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών», οι κατηγορούμενοι δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν με τους δράστες επειδή στην επίθεση κατά των διαδηλωτών συμμετείχαν δυο ομάδες Δέλτα και Δίας ενώ όλοι οι επιβαίνοντες στις αστυνομικές μηχανές φορούσαν κράνη, οπότε είναι αδύνατη η αναγνώρισή των δραστών. Μάλιστα.

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο φίλος αναγνώστης μας έστειλε μήνυμα το οποίο μας λέει ότι μετά από αρκετές αναβολές την Τρίτη 30/5 στον Πολύγυρο δικάζεται ο μπαρμπα-Θόδωρος.  που τον έσπασαν στο ξύλο τα ΜΑΤ. Ποιος είναι αυτός; Ενας 77χρονος αγωνιστής της Εθνικής αντίστασης τον οποίο τα «παλικάρια» της ΕΛΑΣ σακάτεψαν στο ξύλο γιατί αντιστάθηκε στο οικολογικό έγκλημα που γίνεται στον τόπο του. Στις Σκουριές.

Σε μια κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής

.. Οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν τον συνήθη «πόλεμο» με τη ρίψη κροτίδων και χημικών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν να τρέχουν για να μπορέσουν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα. Ο μπάρμπα-Θόδωρος όμως, λόγω της αναπηρίας του, με το σακατεμένο του πόδι δεν μπορούσε να αποχωρήσει για να μην πάθει ασφυξία από τα δακρυγόνα και οι δυνάμεις καταστολής, εφαρμόζοντας το τυπικό της «ζούγκλας» (όπου τα «θηρία» παρατηρούν ποια αντιλόπη είναι γέρικη ή κουτσαίνει), έπεσαν πάνω στον μπάρμπα-Θόδωρο επτά άνδρες των ΜΑΤ και όλως αναιτίως τον ξυλοκόπησαν άγρια, του επέφεραν κακώσεις στο κεφάλι, τον χτυπούσαν με γροθιές στα μάτια, στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Ήταν ο μόνος που συνέλαβαν και λόγω των κτυπημάτων τον μετέφεραν κατ’ ευθείαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύθηκε, όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το τύλιξαν οι μπάτσοι σε μια κόλλα χαρτί με κατασκευασμένες κατηγορίες και τον στέλνουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Διαβάστε περισσότερα.

Τα σχόλια περιττεύουν
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger