Home » , » Συρία: Οι ισλαμοφασίστες τσακίζονται.

Συρία: Οι ισλαμοφασίστες τσακίζονται.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 | 2:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Στο Βορρά οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές είναι 3 χιλιόμετρα μακριά από τη Ράκκα, ενώ απελευθερώνουν συνεχώς περιοχές που προηγουμένως στέναζαν κάτω από το ζυγό των ισλαμοφασιστών, κάνοντας την πολιορκία της πόλης (από τρεις μεριές) ακόμα στενότερη. Οι Κούρδοι τις προηγούμενες μέρες απόκρουσαν τις επιθέσεις των Τούρκων και των συμμάχων τους στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.
Ο Συριακός Στρατός με αιχμή τους «Τίγρεις», (ειδικές δυνάμεις) προελαύνει ακατάπαυστα στο Ανατολικό Χαλέπι συρρικνώνοντας το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Μετά τις μεγάλες νίκες στην περιοχή της Δαμασκού και της Χομς η κυβέρνηση της Συρίας ήρθε σε συμφωνία με την «αντιπολίτευση» όπου η τελευταία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τους θύλακες στις δυο αυτές επαρχίες. Οι συμφωνίες αυτές είναι πολύ σημαντικές καθώς δείχνουν τη δύναμη του Άσαντ, τη συνέπεια του, ενώ διχάζουν την «αντιπολίτευση». Ταυτόχρονα καταστρέφουν την προπαγάνδα των ΗΠΑ, αφού ο μόνος που δείχνει μετριοπάθεια και δεν εξολοθρεύει εντελώς τους ηττημένους εχθρούς του είναι ο Πρόεδρος Άσαντ.

Ο πόλεμος για τα τσιράκια των Αμερικάνων χάθηκε από τη στιγμή που φέρθηκαν ως στρατός κατοχής ρίχνοντας το στο πλιάτσικο, σκοτώνοντας κι υποδουλώνοντας αμάχους. Θα μπορούσαν να είχαν νικήσει, αν ήταν πραγματικά μετριοπαθείς και δημιουργούσαν την εντύπωση, ότι θα άλλαζαν τα πράγματα προς το καλύτερο. Όμως μόλις καταλάμβαναν μια περιοχή άρχιζαν την καταπίεση, τα εγκλήματα, εξοντώνοντας όχι μόνο τους υποστηρικτές της κυβέρνησης, αλλά και μειονότητες, διαφορετικούς, κάθε έναν που δεν άρεσε στους φανατικούς. Μεγάλο λάθος που στοίχησε την αποτυχία της «επένδυσης» δισεκατομμυρίων των ΗΠΑ.

Ο Επαναστάτης προστατεύει τους αμάχους, δεν τους βασανίζει. Αυτό το κάνει το κάθαρμα. Για τον Επαναστάτη, όποιος δεν τον πολεμά είναι μαζί του, για το φασίστα όποιος δεν είναι σαν τα μούτρα του, είναι εχθρός.

Στην Παλμύρα ο Συριακός Αραβικός Στρατός αφού κατέλαβε πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτή που είχε χάσει, όταν ο ISIS έκανε την ανόητη επίθεση στην πόλη πριν λίγους μήνες (την οποία κατέλαβε για λίγο), σχεδιάζει να προωθηθεί στην πολιορκούμενη εδώ και χρόνια Deir Ez Ζor. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο καθώς η Deir Ez Ζor απέχει 150 χιλιόμετρα από τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, είναι δε περικυκλωμένη από μεγάλες δυνάμεις ισλαμοφασιστών. Εν τούτοις ο Συριακός Στρατός, αν κατορθώσει κάτι τέτοιο, θα είναι ένας θρίαμβος ανάλογος της αποφασιστικής νίκης στο Χαλέπι.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η αντοχή του Συριακού Στρατού. Μετά από χρόνια πολέμου κι ενώ οι ξένοι μισθοφόροι - πιόνια των δυτικών ιμπεριαλιστών ενισχύονται διαρκώς, ο Στρατός όχι μόνο δεν δείχνει σημεία κούρασης, αλλά διεξάγει μεγάλες επιχειρήσεις παντού σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα με εξαιρετική επιτυχία. Αυτό δείχνει πολύ υψηλό ηθικό καθώς οι στρατιώτες βλέπουν το τέλος του πολέμου να πλησιάζει.

Στο Νότο σημειώνονται σήμερα οι μεγαλύτερες συγκρούσεις και η μεγαλύτερη πρόοδος του Συριακού Στρατού. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν τους υποτακτικούς τους οι Αμερικάνοι είχαν βομβαρδίσει ένα κομβόι του Συριακού Στρατού. Μάταια. Ο Στρατός πήρε φαλάγγι και τις νέες ενισχύσεις από την Ιορδανία. Τα νέα όπλα που έδωσαν οι καουμπόηδες στους μισθοφόρους τους θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα από το Συριακό Στρατό και μερικά από αυτά θα κοσμούν τα μελλοντικά μουσεία που θα δείχνουν τη ήττα του Αμερικάνικού Ιμπεριαλισμού, όπως έγινε στο Βιετνάμ. Η «επένδυση» αυτή Αμερικάνοι, δεν τραβάει. Πότε θα μάθετε επιτέλους;  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Μαΐου 2017 στις 2:34 μ.μ.

Μήτσο πες κάτι και για τον Ρωσικό Ιμπεριαλισμό που μαζί με τον Αμερικάνικο σφάζουνε τον λαό της Συρίας για την λεια. Μην είσαι άδικος.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger