Home » , » Όταν έχεις τέτοιους πολιτικούς ...

Όταν έχεις τέτοιους πολιτικούς ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 | 4:34 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Oι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσεις". Κι αυτό κάνουν, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Το βραχυπρόθεσμο κέρδος υπερισχύει όλων των άλλων. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για ήθος, ανθρωπιά, συμπόνια ... όλα αυτά που δεν μπαίνουν στον τιμοκατάλογο, δεν μπορούν να κοστολογηθούν.

Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις η βλακεία είναι τόσο φανερή που απορείς: Μα είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Έτσι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους φανατικούς Ισλαμιστές για να ρίξουν -όπως νομίζουν- τον Άσαντ. Η επένδυση τους όμως δεν πάει καλά. Όχι ότι δεν έσφαξαν πολλούς - ειδικά αμάχους, αλλά οι Σύριοι τους πήραν γρήγορα χαμπάρι και τελικά πήραν τους μισθοφόρους στο κυνήγι.

Οι Ρώσοι -μη χάσουν κι αυτοί- δεν αφήνουν κουταμάρα των Αμερικάνων αναπάντητη. Συναντήθηκε ο Τσάρος με το Σουλτάνο και λένε "τα βρήκαν"! Ποια; Τα μυαλά τους αποκλείεται, αυτά είναι αγνοούμενα εδώ και καιρό. Βρήκαν πως θα μοιραστεί η πίτα της Συρίας.
Όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: Ο Σουλτάνος είναι τόσο αξιόπιστος, όσο ο Αδόλφος Χίτλερ πριν αιματοκυλήσει τον κόσμο. Έχει και παρόμοιες φιλοδοξίες οπότε είναι κάπως παρακινδυνευμένο να συζητάς μαζί του. Σήμερα λέει "ναι", αύριο "όχι", μεθαύριο "ίσως, θα δούμε" κοκ. Σαν τις δικές μας "σβούρες", ότι κάτσει κι ότι αρπάξει.

Τσαλίμια κάνει ο Ταγίπ, γιατί δεν τον αφήνουν να σφάξει τους Κούρδους. Ο Κούρδος είναι για τον Ερτογκάν, ότι ο Δημόσιος Υπάλληλος για τον Κούλη: Νο1 στόχος. Αλλά οι Αμερικάνοι θέλουν τους Κούρδους για να μην πεθάνουν Αμερικάνοι στρατιώτες από τα όπλα που στέλνουν κρυφά... Αμερικάνοι πράκτορες.

Οι Κούρδοι για να απελευθερώσουν μια μεγάλης στρατηγικής σημασίας πόλη και τις γύρω περιοχές, έχασαν 450 μαχητές. Φυσικά εξόντωσαν πολλαπλάσιους, αλλά αν είχαν τόσες κηδείες στις ΗΠΑ - μπορεί και περισσότερες γιατί οι Κούρδοι ξέρουν καλά να πολεμάν, θα είχαν πρόβλημα οι πολιτικοί.

Κείνοι όμως που εμπόδισαν πραγματικά το Σουλτάνο να σφάξει αμάχους την ώρα που ο Κουρδικός Στρατός πολεμά στη Ράκκα, ήταν οι Ρώσοι που μπήκαν ανάμεσα σε Κούρδους και Τούρκους. Ειδικά οι Αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-400 είναι ιδιαίτερα «πειστικοί συνομιλητές» όταν πρόκειται να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από αέρος. Και αυτούς τους συγκεκριμένους πυραύλους θέλει να πάρει ο Τούρκος. Πολλά τα οφέλη, αν τους πάρει και μάθει πως λειτουργούν. Κι οι Αμερικάνοι επίσης θέλουν να ρίξουν μια ματιά στα όπλα των Ρώσων. Εύλογο λοιπόν το ερώτημα: Είναι πράγματι σκόπιμο να δώσει η Ρωσία ένα τόσο προηγμένο όπλο σε χώρα του ΝΑΤΟ όταν μάλιστα κυβερνάται από έναν εντελώς ανισσόροπο μεγαλομανή;

Βέβαια η Ρωσία έχει ήδη κατασκευάσει το «διάδοχο» αλλά το να εξοπλίζεις παράφρονες, δεν βγαίνει σε καλό. Μυρίζει μπαρούτι η περιοχή και σύντομα λόγω των αντίθετων συμφερόντων θα έχουμε εντελώς νέες λυκοφιλίες και νέους εχθρούς ή φίλους. Να προσέξουμε μόνο μη μας πάρουν τα σκάγια και πάμε από αδέσποτη…

Μια και το ’φερε η κουβέντα: Πάνο μου, άσε τα εθνικιστικά κατά μέρος και μη ζητάς για όπλα, δεν έχουμε ούτε για φαΐ. Μη βρίσκετε αφορμές για νέο πετσόκομμα συντάξεων και μισθών, άλλωστε δεν έμεινε τίποτα, τα δώσατε όλα στους τοκογλύφους. Λεφτά, σπίτια, νησιά...
Να έπαιρναν κι εσάς τουλάχιστον, να γλυτώσουμε. Αλλά έτσι είναι: Όταν έχεις τέτοιους πολιτικούς δεν έχεις τίποτε άλλο. Τελικά θα τους πάρει όλους ο Διάολος και θα ησυχάσουμε. Αλλιώς θα πάρει εμάς. Γιατί και ο Διάολος θέλει να πάρει κάτι κι αυτός… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger