Home » , » Δικαιώνονται Μπογδάνος - Πιτταράς

Δικαιώνονται Μπογδάνος - Πιτταράς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Μαΐου 2017 | 11:57 π.μ.

Μείζον πολιτικό, νομικό και δικαστικό ζήτημα δημιουργούν τα χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εκθειάζουν-επικροτούν το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, περιέχουν προτροπές για τέλεση ανάλογων πράξεων, ή διατυπώνουν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών. Οι εισαγγελείς και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλαμβάνουν δράση και οι αναρτήσεις στα social media ουσιαστικά ποινικοποιούνται.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκινά σαφάρι στο Facebook και στα  άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να  εντοπίσει «εμπρηστικές» αναρτήσεις που περιέχουν απειλές κατά συγκεκριμένων  ατόμων, ή εκθειάζουν το τρομοκρατικό χτύπημα κατά τρόπο εμπίπτοντα στις σχετικές ποινικές διατάξεις.

Πηγή  

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η παραπάνω είδηση που αναγράφεται σε πολλούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Τι έγινε ξαφνικά; Βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες που «εκθειάζουν-επικροτούν» ενέργειες οργανώσεων ένοπλης πάλης; Και όχι μόνο αυτό. Τα «χιλιάδες σχόλια» στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την παραπάνω είδηση, «περιέχουν προτροπές για τέλεση ανάλογων πράξεων, ή διατυπώνουν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών».

Αν δεχθούμε την βασιμότητα της αρχικής είδηση –πέρα του ότι δικαιώνονται τα τσιράκια του Αλαφούζου, κάτι που ανακοινώνει με χαρά η "Καθημερινή"- προβλέπεται κυνήγι μαγισσών, από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, σε όσους διατυπώνουν απόψεις στο διαδίκτυο μη αρεστές στην «αστυνομία σκέψης» που φαίνεται ότι είναι ένα καινούργιο δημιούργημα της «αριστερής» κυβέρνησης.

Όταν γράφαμε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα πανικοβλήθηκε βλέποντας τις λαϊκές αντιδράσεις μετά την ενέργεια σε βάρος του Παπαδήμου, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο να χάσει εντελώς την ψυχραιμία του. Και φυσικά όλες αυτές οι απειλές που εκτοξεύει είναι εντελώς ανούσιες. 

Όμως και αυτές οι σπασμωδικές αντιδράσεις του συστήματος κάτι δείχνουν. Ισως να ψυχανεμίζονται ότι η συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση από τις ταξικές μνημονικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει πλατειά λαϊκά στρώματα είναι ζήτημα να εκραγεί. Και θα είναι μια έκρηξη, αυθόρμητη και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα ελέγξιμη. Άλλο ζήτημα το πόσο αποτελεσματική θα είναι.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger