Home » , » Με αφορμή την επέτειο της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Με αφορμή την επέτειο της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 | 6:27 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Προσοχή! Εδώ Μόσχα! Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος, που διεξήγαγε ο Σοβιετικός λαός εναντίον των γερμανοφασιστών κατακτητών, ολοκληρώθηκε νικηφόρα. Η φασιστική Γερμανία έχει συντριβεί πλήρως!»

Ήταν 9 Μαΐου 1945 όταν ο Σύντροφος Γιούρι Λεβιτάν ανακοίνωνε από το Ραδιόφωνο τη χαρμόσυνη είδηση. Αμέσως ο κόσμος που είχε ήδη συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία ξεσπά σε πανηγυρισμούς. Όχι μόνο στη Μόσχα, αλλά σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ζητωκραύγαζαν, τραγουδούσαν, χόρευαν, εκδήλωναν με κάθε τρόπο την μεγάλη χαρά τους για την ήττα του ναζισμού.
Οι ορδές των ναζί τσακίστηκαν χάρη στην αυτοθυσία εκατομμυρίων, χάρη στην αντίσταση και τον ηρωισμό τους και φυσικά χάρη στην έξοχη ηγεσία του Ιωσήφ Στάλιν, που στις δύσκολες στιγμές πήρε τις κατάλληλες αποφάσεις.

Τα γεγονότα είναι γνωστά, όπως γνωστά είναι και απάνθρωπα εγκλήματα των κτηνάνθρωπων του Χίτλερ, που πήραν στο λαιμό τους 80.000.000 ψυχές, ενώ προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή. Στη ΕΣΣΔ είχαν καταστραφεί εντελώς 6.000.000 σπίτια, στην Πολωνία το 80% της βιομηχανίας, στη Γαλλία είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές σχεδόν όλα τα λιμάνια και μεγάλο μέρος του συγκοινωνιακού και σιδηροδρομικού δικτύου, στην Ελλάδα είχαν καεί περίπου 160.000 κτίρια και είχαν πυρποληθεί 1.700 χωριά, ενώ έχασε το 75% της εμπορικής της ναυτιλίας. Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρώπης έφτανε στα τέλη του Β’ Παγκόσμιου μόλις το 50% της προπολεμικής.

Πότε ξανά φασισμός. Η μέρα αυτή ανήκει σε όλους όσους πολέμησαν τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Πρώτοι οι Κομμουνιστές που διώχθηκαν συστηματικά από τους Φασίστες. Να θυμόμαστε πως ο άθλος της συντριβής του φασισμού είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πάρα πολλών. Τους τιμούμε όλους και τους ευχαριστούμε…

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα 72 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Είναι λοιπόν τουλάχιστο ύβρη όταν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος των Κομμουνιστών, όπως είναι λάθος να τσακωνόμαστε -ειδικά μια τέτοια σπουδαία μέρα- για δευτερεύοντα ζητήματα. Η Ιστορική αυτή επέτειος είναι τόσο λαμπρή που τίποτα ευτυχώς δεν μπορεί να τη σκιάσει πόσο μάλλον μια… διαφήμιση.

Πριν από μέρες, εκπρόσωπος της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ» επικοινώνησε με το διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης για την καταχώριση διαφημιστικού για συγκέντρωση που διοργάνωσε ο εν λόγω φορέας την Κυριακή στο Σύνταγμα, «προς τιμήν της 9ης Μάη, Μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών». (Σχετικό φωτορεπορτάζ εδώ).
Από μια παρεξήγηση (;) βγήκαν κάποιες ανακοινώσεις, μια διαμαρτυρία προς το Ριζοσπάστη και μια απάντηση της εφημερίδας. 

Να αποδώσω τα του Καίσαρος… Σύντροφοι, έπρεπε να βάλετε τη διαφήμιση χωρίς «αλλά». Αν κάποιοι είχαν άλλο σκοπό, (και αναφέρομαι σε στελέχη της ΛΑΕ που προωθούσαν την διαφήμιση της εκδήλωσης), απλά δεν έπρεπε να «τσιμπήσετε».

Άκουσα πως στην Ουκρανία οι Ναζί λύσσαξαν κι απαγορεύουν εκδηλώσεις μνήμης.
Όταν κάποιοι υπονοούν αθλιότητες για το ΚΚΕ, που πολέμησε με αυταπάρνηση τους Ναζί όσο κανένας, το λιγότερο που κάνουν είναι να κλώθουν -άθελα τους- τα αυγά του φιδιού.
Σκοπός τους, νομίζω, δεν θα έπρεπε να είναι να σπιλώσουν, αλλά να τιμήσουν.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

8 Μαΐου 2017 στις 7:11 μ.μ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
http://eyrytixn.blogspot.gr/2012/05/blog-post_30.html

8 Μαΐου 2017 στις 9:24 μ.μ.

Η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ οργανώνει Εκδηλώσεις σε όλη την χώρα για την μεγάλη νίκη της ΕΣΣΔ 9 ΜΑΗ 1945 εναντίον της Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Γερμανίας. Αυτη η νίκη ήρθε χάρη στους δύο ΕΛΙΓΜΟΥΣ που έκανε η ΕΣΣΔ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Η Παρουσία του Κόκκινου Στρατού έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέπωντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20 και όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Να δημοσιεύσει ο Ριζοσπάστης ανακοίνωση του ΠΟΥΤΙΝ για αυτή την ημέρα είναι σαν να φτύνει αυτή την θυσία.

8 Μαΐου 2017 στις 10:45 μ.μ.

Πάντως είδα το φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στο Σύνταγμα την Κυριακή: Σκέτη "διαφήμιση του Πούτιν" ήταν, ούτε Στάλιν, ούτε Ζαχαριάδης, ούτε σφυροδρέπανα ούτε τίποτα. Πάλι τσάκισε του "οπορτουνιστές" το ΚΚΕ με την άρνηση της δημοσίευσης.

9 Μαΐου 2017 στις 2:04 π.μ.

Πάρτε τελικά μια απόφαση. Το ΚΚΕ είναι με τον ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ η με τον ....τρότσκι.... Για εσας το λέω να μη Γελιοποιήστε.........

9 Μαΐου 2017 στις 3:28 μ.μ.

Η συντριβή του οπορτουνισμού που είναι διαχρονικά πρωτοξαδελφάκι του φασισμού και ουρά του είναι το ίδιο απαραίτητη.

9 Μαΐου 2017 στις 10:18 μ.μ.

Καλό θα ήταν το ΚΚΕ να εξηγήσει γιατί αρνήθηκε να προβάλει μια εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη με αφίσες του Στάλιν και του Ζαχαριάδη. Ή αλλιώς, να κάνει την "αυτοκριτική" του (για όποιον θυμάται τι σημαίνει η λέξη).

10 Μαΐου 2017 στις 8:50 π.μ.

Τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ γιορτάσανε την 9η ΜΑΗ σε ολόκληρη την χώρα χωρίς τον ΠΟΥΤΙΝ....

10 Μαΐου 2017 στις 10:07 π.μ.

Η 9η ΜΑΗ 1945 είναι η μεγαλύτερη νίκη της ΕΣΣΔ και τον Κομμουνιστών. Εγινε δυνατή χάρη στους 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ που διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Αποσπάστηκαν 9 χώρες απο τον Καπιταλισμό. Και θα ήταν ακόμα περισσότερες αν το 1935 δεν είχε επικρατήση στην 3η Κ.Δ ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ μειοψηφία που με τα Πολιτικά Μέτωπα καταστρέψανε τα πάντα με την διάλυση της το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. Οπορτουνισμός και Φασισμός είναι δίδυμα Αδερφάκια παιδιά του Καπιταλισμού και τα δύο.

10 Μαΐου 2017 στις 7:00 μ.μ.

Τι μας λέει να κάνουμε το Οπορτουνιστικό Ρετάλι. Να μη γιορτάσουμε την μεγάλη νίκη του Σοσιαλισμού και της ΕΣΣΔ στης 9 ΜΑΗ με την ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ αλλά με τους Δολοφόνους των λαών. Μιλάμε για Απίστευτο θράσος. Μαζί με τον ΤΣΑΡΟ τον ΠΟΥΤΙΝ την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ που ανατρέψανε οι Μπολσεβίκοι το 1917 που είχε βγάλει διαταγή να εκτελεστεί ο ΛΕΝΙΝ. Μαζί με την Μενσεβίκα Καπλάν που τον πυροβόλησε μαζί με τους Αντεπαναστάτες την Κροστάνδης το 1921 Εσέρους Μενσεβίκους μαζί με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που δολοφόνησαν την Γερμανική Επανάσταση το 1918 20 που στηρίξανε την Ανοδο του Χίτλερ με χέρια και με πόδια. Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμός που πάντα σε ρόλο 5ης Φάλαγγας καταστρέψανε τους λαούς και τα Κ.Κ. Και επειδή δεν διαφημίζει αυτούς τους δολοφόνους το ΚΚΕ πρέπει να κάνει λέει αυτοκριτική. Αλλαγή πλευρού και χέρι.... Ταχέως....

10 Μαΐου 2017 στις 11:03 μ.μ.

Βλέπω από το φωτορεπορτάζ ρε γαμώτο, όλο αφίσες του Πούτιν είναι, του Τσάρου και της Καπλάν! Κάποιος να πει εκεί στον Περισσό ότι κάποιες δραστηριότητες τυφλώνουν από την κατάχρηση...

11 Μαΐου 2017 στις 12:01 π.μ.

Πραγματικά ο Αντικομμουνισμός τυφλώνει οταν μάλιστα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ υπογράφει μνημόνια και σφάζει τον λαό. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

11 Μαΐου 2017 στις 11:40 π.μ.

Συλλήψεις Στελεχών του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας γιατί την 9η ΜΑΗ μοίραζαν προκυρήξεις στον λαό με το πραγματικό νόημα της Νίκης της ΕΣΣΔ με ηγέτη τον Ι.Β. ΣΤΑΛΙΝ κόντρα στην Διαστρέβλωση της Ιστορία απο την Ρωσική Αστική τάξη και τον Τζούφιο ....αντιφασισμό.... της όπως καλή ώρα εδώ απο τα ...παιδιά.... του ΠΟΥΤΙΝ. ΑΞΙΟΙ.

12 Μαΐου 2017 στις 9:57 μ.μ.

Τελικά θα μας εξηγήσει κανείς τι πρόβλημα έχει το ΚΚΕ με το Στάλιν και το Ζαχαριάδη και δε διαφημίζει εκδήλωση με αφίσες τους;

12 Μαΐου 2017 στις 11:11 μ.μ.

Δεν είπαμε οτι είναι ....τροτσκιστικό.... το ΚΚΕ.

13 Μαΐου 2017 στις 3:38 μ.μ.

Εσύ δεν το είπες.

13 Μαΐου 2017 στις 4:20 μ.μ.

Πολύ σωστά .....τροτσκιστικό.....

13 Μαΐου 2017 στις 10:11 μ.μ.

Πρόσεχε σύντροφε, μη λες τέτοια πράγματα, θα σε διαγράψουν...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger