Home » , , » 7 χρόνια από το προβοκατόρικο έγκλημα της Μαρφίν (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

7 χρόνια από το προβοκατόρικο έγκλημα της Μαρφίν (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 | 9:51 μ.μ.

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τραγικό επεισόδιο στην τράπεζα του Βγενόπουλου Μαρφίν, κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι. Η θλιβερή αυτή επέτειος αποτέλεσε αφορμή για να ξεχυθεί ένας οχετός λάσπης στο διαδίκτυο, με στόχο κύρια το αναρχικό - αντιεξουσιαστικό κίνημα.

Λες και δεν έχει καταρρεύσει με πάταγο - και μάλιστα με πρόταση της εισαγγελικής έδρας- η ασφαλίτικη σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος δυο αντιεξουσιαστών. Να τους θυμίσουμε εμείς μια είδηση που είχε γραφτεί σε όλα τα ΜΜΕ στις 31 Οκτώβρη 2016:
«Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο Θοδωρής Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, που ήταν κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της MARFIN ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος για τη βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στα επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, τον Μάιο του 2010, για το πρώτο μνημόνιο».

Να θυμίσουμε επίσης στους ίδιους ότι η αστική τους δικαιοσύνη τους μόνους που έχει δικάσει, τον Ιούλη του 2013, σε πολυετείς ποινές φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα, είναι τρία στελέχη της τράπεζας της Μαρφίν (Βασιλακόπουλο, Βελονάκη, Βακαλοπούλου) για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αποδίδοντας τους σοβαρές ευθύνες για την τραγική κατάληξη των τριών εργαζομένων της τράπεζας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της τράπεζας Βγενόπουλος, είχε επιβάλει συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του.
Οσο αφορά τις ευθύνες του καπιταλιστή για το τραγικό γεγονός που έγινε σαν σήμερα το 2010 ήταν συγκλονιστικές οι καταθέσεις που είχαν δώσει οι συγγενείς των θυμάτων, στον εμπρησμό της τράπεζας Marfin.
Ειδικά η κατάθεση της Αναστασίας Παπαθανασοπούλου της αδελφής της εγκύου γυναίκας που κάηκε, ήταν καταπέλτης για την εργοδοσία της τράπεζας. Την κατάγγειλε ανοιχτά ότι τα θύματα είχαν αυτή την τύχη γιατί ότι το «κτήριο ήταν μια ποντικοπαγίδα», κάνοντας αναφορά για «εγκληματικές παραλήψεις των υπευθύνων της τράπεζας».

Ποιο συγκλονιστική ήταν η δημοσιοποίηση επιστολής εργαζόμενου στην Marfin η οποία αιτιολογεί με στοιχεία γιατί «με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδελφοί μου. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο».

Να φέρουμε στην μνήμη μας ότι ο μακαρίτης πια πλουτοκράτης όταν συνέβη αυτό το έγκλημα και στο οποίο έφερε σοβαρές ευθύνες, όχι απλώς δεν ένιωσε νιώθει ίχνος ενοχής αλλά τόλμησε να κάνει προκλητικές δηλώσεις πάνω από τις σορούς των τριών εργαζομένων του, για να εξαγριώσει τον παριστάμενο κόσμο που τον αποκάλεσε «αλήτη», «κλέφτη», «λαμόγιο», «δολοφόνο», «καριόλη» κ.α. 

Και κάτι τελευταίο σε όσους έσπευσαν να αποδώσουν την ρίψη μολότοφ στην τράπεζα σε άτομα του αναρχικού χώρου. ας θυμηθούν ένα δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" που ουσιαστικά μας λέει ότι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο των τριών ατόμων στην τράπεζα Marfin ήταν ασφαλίτες προβοκάτορες!!!! 
Επίσης διαβάζοντας την κατάπτυστη επιστολή (εδώ από το «Βήμα») που είχε στείλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος προς τους εργαζόμενους της Marfin, θέλοντας να δικαιολογήσει τις δικές του τεράστιες ευθύνες, δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά.

Εγραφε, λοιπόν, ανάμεσα στ’ άλλα ο μακαρίτης πλουτοκράτης: «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με "βόμβες napalm"».

Κι αν ισχύει αυτό, τι είδους «ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ» ήταν αυτές; Ποιο ήταν το «ειδικό εύφλεκτο υλικό» που αδειάστηκε από το μπιτόνι;
Και επειδή αυτά που έγραφε ο Βγενόπουλος στην ανακοίνωση του, πιθανόν δεν τα έβγαλε απ’ το μυαλό του αλλά τα πληροφορήθηκε από τους μπάτσους –αυτό μπορεί να υποθέσουμε βάσιμα- θα θέλαμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο το ερώτημα μας. Μήπως το συγκεκριμένο υλικό θεωρείτε «διαβαθμισμένο» που σημαίνει ότι δεν μπορεί να το προμηθευτεί ο καθένας;  

Ποτέ και πουθενά δεν έχει αποδειχθεί οι αναρχικοί να χρησιμοποιούν τέτοιες "ειδικές μολότοφ". Γιατί αυτή η τοποθέτηση Βγενόπουλου πέρασε εντελώς απαρατήρητη και δεν υπήρξε ο παραμικρός σχολιασμός από τα ΜΜΕ;

Ας ακούσουμε την σχετική τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου στην σημερινή του εκπομπή.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

5 Μαΐου 2017 στις 10:35 μ.μ.

Αλήθεια αυτή η γνώμη πως σας φαίνεται;
http://niaaou.blogspot.gr/2012/06/blog-post_08.html

5 Μαΐου 2017 στις 11:31 μ.μ.

@George Giannakopoulos, από μένα καμία διαφωνία για το κείμενο σου. Διαφωνώ, όπως και με τον Μπογιόπουλο, όχι για κείνα που λέει, αλλά για κείνα, που δεν λέει.
Θεωρώ κοινοτοπία το ότι όλα αυτά με το λεγόμενο "μπάχαλο" σχετίζονται άμεσα με φασιστικούς, παρακρατικούς, και συνεργαζόμενους κρατικούς, μηχανισμούς.
Αλλά αυτό είναι το δέντρο, που δεν πρέπει να μας κρύβει το δάσος. Και το δάσος είναι η πολύχρονη ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ του λεγόμενου "αντιεξουσιαστικού χώρου" σε αυτούς τους μηχανισμούς, που πάντα διακλαδώνονται ανάμεσά του και συχνά ξεπετάγονται μέσα από τις γραμμές του. Και το λέω με την επιφύλαξη του αν πράγματι είναι διακριτός.
Εχω συχνά την αίσθηση ότι προσπαθούμε συχνά να διαχωρίσουμε τους "αντιεξουσιαστές" από την εξουσία περισσότερο και από όσο και οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. Σύμφωνα με τα πεπραγμένα τους, φυσικά, και όχι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και τις συνήθως φανφαρόνικες διακηρύξεις τους, αυτά είναι μάρκετινγκ. Στην πράξη η "Αντιεξουσία" λειτουργεί σαν μικρό θερμοκήπιο της Εξουσίας".
Ο "χώρος" αν ήθελε μπορούσε να ξεκαθαρίσει οριζοντίως και καθέτως τους λογαριασμούς του με την ΕΞΟΥΣΙΑ. Αλλά δεν το κάνει γιατί έχει κάτι κοινό, που δημιουργεί ΙΣΧΥΡΟ ΔΕΣΜΟ με αυτήν: Τον ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!
Η αστική Εξουσία μόνο για δεκαπέντε χρόνια προσπάθησε να πολεμήσει τον κομμουνισμό με κατά μέτωπον, από τα έξω, καταστολή. Επί Μανιαδάκη η ταχτική εμπλουτίστηκε με την παράλληλη εσωτερική υπονόμευση, που μεταπολεμικά θαρρώ πως αναβαθμίστηκε σε κύριο μοχλό της δράσης της. Με πολύ πιο θεαματικά αποτελέσματα, σε σχέση με τις "χοντροκομμένες" εξορίες, φυλακίσεις, δολοφονίες κλπ. που ηρωοποιούσαν χωρίς να λασπώνουν.
Για να μην μακρηγορώ, αν δεν ήταν τα αυστηρά μέτρα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, σήμερα η "ΜΑΡΦΙΝ", ο εμπρησμός, θα είχε πετύχει 100% τους αντιλαϊκούς στόχους του. Δεν τα κατάφερε και ακριβώς την επόμενη χρονιά, στις 20/10/11, αναγκάστηκε να βγάλει τις κουκούλες και να ξεμπροστιάσει τα ..."παιδιά" του!
Το ΜΑΒΡΟ ΜΕΤΩΠΟ πρέπει να χτυπηθεί στην ουσία του, για να μην μπορεί να αναπαράγεται: Στον αντικομμουνισμό του.
Αρα οι κορώνες τύπου "δε φταίνε τα παιδιά, είναι οι χρυσαυγήτες κλπ" καθόλου δεν πολεμάνε τον εχθρό:
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΟΙ!

6 Μαΐου 2017 στις 6:00 μ.μ.

πανω σε αυτο
συχνη ειναι η βια (αντιβια) των πιο μικρων ομαδων του αντισυστηματος. της αριστερας. εξαιρουμε το σημερινο (μεταπολιτευτικο) κκε που λειτουργει σαν ανθρωπος ελευθερος με αναστολη. σε ποιον θα χρεωθει η πραξη με την καταληξη της; δεν υπαρχουν στοιχεια. ακομα και ο ιδιος ο δραστης (παρακρατικος; , αντιεξουσιαστικου αυτοπροσδιορισμου; ) αμφιβολο αν εχει επιγνωση της συμμετοχης του. οσο για την προβοκατσια ειναι υπαρκτη, συνοδος μεγαλων ιστορικων γεγονοτων. αλλα ειναι (οπως και η πρακτορολογια) και δικαιολογια ηττας

6 Μαΐου 2017 στις 8:38 μ.μ.

6.00 Παθολογικός ο Αντικομμουνισμός και απόδειξη οτι το ΚΚΕ βαδίζει ΣΩΣΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ.......

6 Μαΐου 2017 στις 9:38 μ.μ.

το κκε βαδιζει σωστα παν τζαμ ; με 6 τοις εκατο;
αυτο να το πει ο αλαφουζος. ενας κουμμουνιστης;

7 Μαΐου 2017 στις 10:25 π.μ.

Απο τον giannim παιρνουν τα αντικομμουνιστικα επιχειρήματα τους οι Ναζι η ο Giannim απο τους Ναζι;
Α ρε πάνω και κατω πλατεια, πως τα ανακατεύεις. Αντικομμουνιστική σαλάτα τα έχεις κάνει.

7 Μαΐου 2017 στις 7:10 μ.μ.

"...Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010".

(Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη, 20/10/2010) http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=319478

Εγώ δεν ξέρω να άλλαξε άποψη του ΚΚΕ. Αν ξέρει τίποτα διαφορετικό ο Μπογιόπουλος να μας ενημερώσει.

7 Μαΐου 2017 στις 9:16 μ.μ.

7.10 Ασφαλώς και δεν άλλαξε άποψη το ΚΚΕ. Και γιατί να το κάνει άλλωστε απο την στιγμή που δικαιώθηκε 100%.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger