Home » , » Ρωσία: Από τον Ρασπούτιν στον Παϊσιο

Ρωσία: Από τον Ρασπούτιν στον Παϊσιο

Από giorgis , Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 | 6:55 μ.μ.


Του Γ. Γ

Αϊντε και να καταλάβεις ότι πριν πολλά χρόνια υπήρχαν Ρώσοι που είχαν «αγιοποιήσει» έναν καλόγερο –απατεώνα γιατί όντως είχε ιδιαίτερες ικανότητες. Τον Γκριγκόρι Ρασπούτιν.
Χαρισματικός αυτός ο τύπος και παρ’ όλο που ήταν αλκοολικός, και τυχοδιώκτης, κατόρθωσε  να αποκτήσει στην εποχή του μυθικές διαστάσεις με τις επιδόσεις του. Μια παριστάνοντας τον γιατρό, την άλλη τον προφήτη, φτάνοντας στο σημείο με τους τσαρλατανισμούς του να θεωρείται «άγιος» από την τσαρική οικογένεια της Ρωσίας, με τον ίδιο να αυτοαποκαλείται «μινιατούρα του Χριστού».

Και εντάξει. Αυτός, σύμφωνα με τους μύθους που κυκλοφορούν είχε ταλέντο. Κατόρθωνε να πείθει γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων –φημολογείται ότι έκανε παρτούζα με την Αλεξάνδρα, την τελευταία Τσαρίνας της Μόσχας και τις τέσσερις κόρες της- για να «τις εξαγνίζει και να εξορκίζει από μέσα τους το σατανά»- κάνοντας τα θύματά του να ικανοποιούν τα σαδιστικά σεξουαλικά βίτσια του. Μάλιστα μέχρι σήμερα στο Ερωτικό Μουσείο του Λένιγκραντ το πιο βασικό έκθεμα είναι το φερόμενο πέος-γίγας του ψευτοκαλόγερου από την Σιβηρία.

Μπορεί δηλαδή κάποιος να αντιληφθεί γιατί πριν εκατοντάδες χρόνια ήταν εύφορο το κλίμα στην Ρωσία για να γίνει ίνδαλμα, για κάποιο κόσμο, ένας καλόγερος – λαμόγιο. Σήμερα όμως;
Και το γράφουμε αυτό γιατί διαβάζουμε μεταξύ άλλων σε ένα τηλεγράφημα του  ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Τώρα "σταρ" είναι στη Ρωσία ένας αγιορείτης μοναχός, ο Έλληνας Άγιος (πλέον) Παΐσιος. Τα βιβλία με τους λόγους του και την ασκητική ζωή του σαρώνουν εκδοτικά. Μέχρι τώρα έχουν πουληθεί περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχουν γυριστεί ...εφτά κινηματογραφικές ταινίες και ετοιμάζεται και μια όγδοη…  Κατά χιλιάδες συρρέουν οι Ρώσοι πιστοί για προσκύνημα έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ενταφιασμένος ο Παΐσιος, κυκλοφορούν αναρίθμητες ιστορίες και μαρτυρίες γύρω από τη ζωή και τις προφητείες του».

Ο Ρασπούτιν ήταν μουτράκλα και το βεβαιώνουν όλα όσα έχουν γραφτεί γι’ αυτόν. Ο Παϊσιος όμως ήταν εντελώς ένας «ξενέρωτος» καλόγερος, που μόνο γέλιο προκαλούν τα παραμύθια που υπάρχουν στα συγγράμματά του  και οι παπαριές που έχει πει.

Από περασμένη ανάρτησή μας:

.... Αλλά, ρε μπαγλαμάδες, τους κομμουνιστές και τις συντρόφισσες τι τις μπερδεύεται στα τροπάρια σας;

Εντάξει, ο «άγιος» σας Παϊσιος έκανε το τραπέζι σε φίδια. Είχε κολιτιλίκια με αρκούδες και λύκους. Είχε προσωπικά αλισβερίσια με τον Χριστό σας. Η Παναγία η ίδια του ετοίμαζε τα γεύματα του και όταν αυτή είχε δουλειά την αντικαθιστούσε ένας «άγγελος». Ο διάβολος υποκλίθηκε στην προσωπικότητα του, μίλαγε με σαύρες, έπεσε από γκρεμό 100 φορές και σώθηκε, πάλεψε με μοναχό Saolin και τον νίκησε κ.α

Αυτά δεν φτάνουν για να του βάλετε το «αγιασμένο» φωτοστέφανο; Χρειαζόταν να μας πείτε ότι ο καλόγερος «αντιστάθηκε» στον «γυναικείο κομμουνιστικό πειρασμό» και άρα αυτό μετράει στο τεφτέρι που γράφετε τα «θαύματα» για να τον κάνετε εικόνισμα;

Και εδώ δεν κάνω πλάκα.  Διαβάζω την βιογραφία του «αγίου» όπως την παραθέτει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr:

Στον εμφύλιο τον συνέλαβαν κομμουνιστές. «Τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο μόνο του και ύστερα έβαλαν δύο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές. Προσευχήθηκε έντονα επικαλούμενος την Παναγία και αμέσως ένιωσε "δύναμιν εξ ύψους", που τον ενίσχυσε και τις έβλεπε με απάθεια σαν αδελφές του, όπως ο Αδάμ την Εύα στον παράδεισο. Τίς μίλησε με τρόπο καλό. Εκείνες ήρθαν σέ συναίσθηση, ντράπηκαν και έφυγαν κλαίγοντας.»

Ομοίως ο άγιος δοκιμάστηκε και άλλες φορές στον εμφύλιο, πλην όμως, όπως συνάγεται από τις αφηγήσεις του, ο Κύριος δεν ήταν με τους κομμουνιστές. Λογικό, ούτε αυτοί ήταν μαζί Του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Απριλίου 2017 στις 3:34 μ.μ.

ενα σημαντικο πληθος απο τον κοσμο που συμπορευοταν με τους μπολσεβικους το 1917, σημερα ακολουθει πισω απο την εικονα του μοναχου παισιου. γιαυτο δεν φταιει βεβαια ο λενιν αλλα χρειαζεται μια κοινωνικη (ή οικονομικη το ιδιο) ερμηνεια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger