Home » , » Βρομάει αμβροσία

Βρομάει αμβροσία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Απριλίου 2017 | 7:02 π.μ.


Το διαβάσαμε, το βρήκαμε εύστοχο και το μοιραζόμαστε μαζί σας. Αναφερόμαστε σε ένα κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος – συγγραφέα Παύλος Μεθενίτης και το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento:

Σε μια εβδομάδα, στην Ανάσταση, ο Αμβρόσιος θα πει «δεύτε λάβετε φως». Ελπίζω να χρησιμοποιήσει κανονικές λαμπάδες και όχι πούστηδες ή κουμμούνια ως ανθρώπινους δαυλούς

Προχτές ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ανάρτησε στο ιστολόγιό του τα εξής: «Ο χωρίς τη Γραβάτα της αξιοπρέπειας πρωθυπουργός του κόμματος “ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”, βρήκε το χρόνο για να μεταβεί στην Αμαλιάδα, προκειμένου να παραστεί στα Εγκαίνια του Μουσείου ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, του γνωστού μεγαλοαγωνιστού Κομμουνιστο-Συμμορίτη, πράκτορος των Σοβιετικών Μπολσεβίκων και άρα προδότη της Πατρίδος μας, σφαγέα των Ελλήνων αδελφών του κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου!». 

Ο «άγιος» Καλαβρύτων, κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής, υπηρέτησε και ως ιερέας της Χωροφυλακής από το 1968 έως το 1976. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χούντας ο Αμβρόσιος ήταν επικεφαλής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής, στην ιεραρχία της οποίας έφτασε μέχρι τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Ο Αμβρόσιος έχει δώσει προ πολλού το πολιτικοκοινωνικό στίγμα του: για τους ομοφυλόφιλους, ας πούμε, έχει δηλώσει: «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους νόμους της φύσεως! [...] Οσοι είτε τη βιώνουν είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της κοινωνίας!». 

Αυτός λοιπόν ο ακροδεξιάς αρχιμπάτσος της ψυχής παραμένει κρυμμένος στην Εκκλησία της Ελλάδος σαράντα σχεδόν χρόνια, από το 1978, όταν εξελέγη μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ολο αυτό τον καιρό η αποφορά της σκέψης του έχει φτάσει μέχρι τα ουράνια. Κι όμως, ο πρώην χωροφύλαξ Αθανάσιος Λενής παραμένει μητροπολίτης Καλαβρύτων - είναι μέγα μυστήριον πώς τα καταφέρνει. 

Σε μια εβδομάδα, στην Ανάσταση, ο Αμβρόσιος θα πει «δεύτε λάβετε φως». Ελπίζω να χρησιμοποιήσει κανονικές λαμπάδες και όχι πούστηδες ή κουμμούνια ως ανθρώπινους δαυλούς, όπως συνηθίζουν οι ομοϊδεάτες του λευκοντυμένοι ρασοφόροι της Κου Κλουξ Κλαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger