Home » , » Ταλιμπανιστήρια

Ταλιμπανιστήρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Απριλίου 2017 | 3:57 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ταλιμπανιστήρια: Τηλεχειριζόμενα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα χωρίς πιλότο για την παρακολούθηση των Ταλιμπάν. (Ανέκδοτο).
Βέβαια υπάρχουν κι άλλες ερμηνείες: «Τα λέω χύμα», «Είμαι πάρα πολύ εργατικός, Πυροβολημένος», «Ματάκιας» (εκ του Ταλιμπάν + μπανίζω ) κλπ. Η έννοια χρησιμοποιείται και για δείξει τον φανατικό κάθε θρησκείας - ιδεολογίας, που αμολάει κατηγορίες σε όλους κι αδιαφορεί για τις αρνητικές συνέπειες των όσων λέει.

Ταλιμπανιστήρια υπάρχουν κυρίως στη Δεξιά. Ανόητοι, που ακολουθούν πιστά την κομματική γραμμή, ακόμα κι όταν είναι ολοφάνερα λάθος, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα.

Ο Άδωνης είναι ένα τέτοιο ταλιμανιστήρι. Προκειμένου να υπερασπιστεί το Μνημόνιο, προκαλεί αηδία, οργή, αγανάκτηση κι έτσι τελικά κάνει κακό στο κόμμα του. Ελπίζω να συνεχίσει, γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί τα ταλιμπανιστήρια. Υπάρχει μια κακή νοοτροπία στα αστικά κόμματα, όπου ο «τσοπάνης» τραβάει μια γραμμή και τα «πρόβατα» ακολουθούν. Οι οπαδοί δε, θεωρούνται «αναλώσιμοι». Το ταλιμανιστήρι κάνει το «τσοπανόσκυλο», αλλά τα σκυλιά με λύσσα δεν έχουν ποτέ καλό τέλος. Ας αφήσουμε όμως την (ακρο)δεξιά να αυτοκτονεί.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν ταλιμπανιστήρια και στην Αριστερά, ευτυχώς πολύ λιγότερα. Όταν μια άποψη μας δεν πείθει πολύ κόσμο δεν είναι κατ’ ανάγκη λάθος, αλλά ίσως χρειάζεται να την πούμε με κάποιον άλλο τρόπο. Γιατί, αν ειρωνευτείς κάποιον κι απαξιώσεις τους αγώνες του, θα σε «πληρώσει» με το ίδιο ακριβώς «νόμισμα». Κάποιος που ακούει βλακείες, συνήθως στέκεται απέναντι από αυτόν που τις ξεστομίζει. Κι αν κάνουμε το λάθος να μην έχουμε επιχειρήματα κι απλώς να κατηγορούμε τους πάντες γιατί δεν μας «προσκυνούν», πολλαπλασιάζουμε τους εχθρούς μας. Και ναι, δείχνουμε υπέρμετρη αλαζονεία.

Η άποψη «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» δεν ισχύει πάντοτε. Για μένα όποιος δεν είναι εναντίον μου είναι μαζί μου. Όταν πρόκειται για απλούς ανθρώπους λχ που αγωνίζονται με το δικό τους τρόπο, είναι τακτικό λάθος, επικοινωνιακό, αν θέλετε, να τους αποπαίρνουμε. Καλό είναι οι Αριστεροί, οι Κομμουνιστές, οι Αναρχικοί, σαν πιο σοβαροί, να θυμόμαστε ότι η Κριτική και η Αυτοκριτική είναι βασικός παράγοντας Προόδου. Γι αυτό και προσωπικά ευχαριστώ όλους για την καλόπιστη Κριτική τους. Λαμβάνω πάντα υπόψη τα όσα λέγονται, ακόμα και όταν δεν μπορώ λόγω χρόνου να απαντήσω σε όλους. Μπορούμε να πούμε μεταξύ μας κάποια πράγματα αρκεί βέβαια να τεκμηριώνουμε τα όσα λέμε, αλλιώς χάνουμε εμείς κι αυτά που πιστεύουμε.

Στην Αριστερά το να υπερασπίζεσαι σθεναρά μια θέση είναι ένδειξη συνέπειας και αυτό τιμά τον άνθρωπο που το κάνει. Όταν όμως χρησιμοποιεί κάποιος λάθος τρόπο, τότε η θέση αυτή χάνει, έστω κι αν είναι σωστή. Πολύ μεγαλύτερο σφάλμα βέβαια είναι να επιμένουμε σε ολοφάνερα λάθη, τα οποία, μοιραία, μετά από κάποιο χρόνο θα τα παραδεχθούν κάποιοι άλλοι σύστροφοί μας, που θα έρθουν μετά από μας, όπως συνέβη αρκετές φορές.

Όταν λοιπόν, Σύντροφοι, μια θέση μας δεν έχει ευρύτερη αποδοχή, όπως πχ στο Δημοψήφισμα, δεν είναι όλοι οι άλλοι λάθος, εμείς πρέπει να εξετάσουμε γιατί δεν πείσαμε. Και φυσικά οι επόμενες κινήσεις μας να είναι καλύτερες, ώστε να πείσουμε ακόμα περισσότερους. Τα λέω αυτά, γιατί πιστεύω κι ελπίζω, πως είμαστε σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή. Μια χρονική συγκυρία, όπου θα τους χρειαστούμε όλους. Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ κι αυτό θα φανεί. Στη μάχη λοιπόν που έρχεται θα χρειαστούν όλα τα «όπλα» μικρά και μεγάλα... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 31 σχόλια

18 Απριλίου 2017 στις 5:49 μ.μ.

Άστα mitsos175, όπως λένε και οι σύντροφοι του Περισσού, αυτά είναι οπορτουνιστικά κλπ. Ή προσκυνάς το κόμμα και το αλάθητό του ή είσαι απέναντι. Άκου "να εξετάσουμε γιατί δεν πείσαμε"; Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν φταίνε, το κόμμα έχει πάντα δίκιο...

18 Απριλίου 2017 στις 9:18 μ.μ.

Γιάννης. Καταρχήν δεν χωρίζεται ο λαός με Διασπαστικούς όρους δεξιός αριστερός. Ο Μοναδικός διαχωρισμός είναι ΤΑΞΙΚΟΣ. Ολοι λοιπόν σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωράμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστές όπως εσύ. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για να αποσπάσουμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης απο την Αστική Τάξη γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές βάζουμε την δική μας για ζύμωση. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Εμεις την Ιδεολογική πάλη την επιδιώκουμε. ΕΣΥ...... ΟΙ Θέσεις του ΚΚΕ δικαιώθηκαν απο την ζωή 100% Εδω και δυο χρόνια η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφάζει με απίστευτη Αγριότητα τον λαό. Ερχονται νέα μέτρα σφαγής. Τα ίδια και στην Βενεζουέλα που εδώ και 19 χρονια ...ερχεται Σοσιαλισμός με στάδια.... χωρίς Ευρώ..... και Ε.Ε...... με τον λαό στα Σκουπίδια και την Αστική Τάξη στην Χλιδή. Η Καπιταλισμό θα έχεις με τα μέσα παραγωγής στους Καπιταλιστές η Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Κατι άλλο δεν υπάρχει. ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ είναι αυτοί που φτιάχνουνε τα Οπορτουνιστικά αναχώματα για να προσφέρουνε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ....σκαλάκι.... πλατύσκαλο.... στον Καπιταλισμό. Αυτό δεν αφορά σε καμμία περίπτωση τον λαό με Εγκλωβίστηκε σε αυτά τα Καρκινώματα. Η Δουλειά των Κομμουνιστών είναι ο Απεγκλωβισμός του λαού. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ Ουτε βήμα πίσω.

18 Απριλίου 2017 στις 9:45 μ.μ.

Η Θέση του ΚΚΕ για το Δημοψήφισμα ήτανε 100% σωστή και δικαιώθηκε 100% απο την ζωή με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που ψηφίσατε ΝΑΙ σε ποσοσοστό 62% ολοι μαζί με Εθνικιστές Φασίστες Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους. Αυτοκριτική και να δείτε κατάματα την σφαγή του λαού που ήρθε. Με σοφιστείες δεν απαξιώνεις την θέση του ΚΚΕ για ΟΧΙ στην Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Το ΚΚΕ συμμετέχει σε όλες τις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης όσο οι καπιταλιστές έχουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Και δεν κάνουμε βημα πίσω.

18 Απριλίου 2017 στις 10:08 μ.μ.

Και κάτι ακόμα Μήτσο. Το κάποια ...λάθη... που θα παραδεχτούνε κάποιοι άλλοι ...σύντροφοι... μας μετά απο εμάς δεν τσιμπάμε. Να μιλάς καθαρά. Οπορτουνισμός δεν είναι κάποιοι άλλοι ....σύντροφοι.... είναι η 5η Φάλαγγα του καπιταλισμού που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ και έφερε το ΚΚΕ ένα βήμα απο την καταστροφή το 1991...... Εχουνε γνώση οι Φυλάκες. Η Εμπειρία είναι τεράστια. Πριμένω την Αυτοκριτική σου για το ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

19 Απριλίου 2017 στις 2:29 π.μ.

Αγαπητοί Σύντροφοι, ευχαριστώ πολύ για την κριτική σας. Τη θεωρώ καλόπιστη κι άκουσα με προσοχή τα επιχειρήματά σας. Αν με ρωτούσατε συγκεκριμένα: Θες Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής θα απαντούσα ΝΑΙ. (Δεν γίνεται στον Καπιταλισμό αυτό). Το ίδιο θα έλεγα και στην Αταξική Κοινωνία, τον Κομμουνισμό κλπ. Για μένα το ερώτημα ήταν συγκεκριμένο: Θες Μνημόνιο; Είπα ΟΧΙ. Ο κόσμος, το 62% που είπε ΟΧΙ, δεν είπε ναι στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε είναι το ίδιο με αυτό που διέταξαν οι τοκογλύφοι. Η ερμηνεία αυτή του «ΟΧΙ = ΝΑΙ στο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ» δόθηκε εκ των υστέρων από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και επί της ουσίας προσπαθεί μάταια να του δώσει άλλοθι. Δεν νομίζω πως πιστεύει κανείς μας ότι το 62% ήθελε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του Μνημόνιο. Πρόκειται λοιπόν για τούμπα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λέω. Σας θυμίζω η Αυτοκριτική και η Κριτική είναι Ατού του ΚΚΕ. Δεν λέω αυτά που λέω για κακό. Ναι, υπάρχει Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός και το σέβομαι απόλυτα, αφού είναι η άποψη των μελών του Κόμματος. Με ενοχλούν όμως κάποια υπονοούμενα, από πολύ λίγους, σε Συντρόφους που αύριο μεθαύριο θα είμαστε μαζί στο δρόμο, που είναι πραγματικοί Αγωνιστές. Στους απλούς ανθρώπους που πολέμησαν και πολεμάνε τις πολιτικές αυτές, (προφανώς δεν είναι οι ρεφορμιστές) αξίζει Σεβασμός. Σας ευχαριστώ και πάλι. mitsos175.

19 Απριλίου 2017 στις 3:03 π.μ.

Να πούμε κι ένα παράδειγμα γιατί δεν δέχομαι την άποψη πως ο κόσμος που ψήφισε ΟΧΙ έκανε λάθος; Το 1974 έγινε δημοψήφισμα και κατά της βασιλευόμενης ψήφισε το 69%. Εντούτοις καπιταλιστικό σύστημα είχαμε μετά, αστική δημοκρατία. Δηλαδή με το σκεπτικό ορισμένων έπρεπε ο κόσμος να το ρίξει άκυρο τότε ή να απέχει; Βλέπετε, μερικές υπερβολές δεν στέκουν. Όταν υπάρχει μόνο ΝΑΙ και ΟΧΙ που λαμβάνονται υπόψη, πράττεις ανάλογα, συγκεκριμένα. mitsos175.

19 Απριλίου 2017 στις 5:12 μ.μ.

Πάντα είμαστε μαζί στον αγώνα χωρίς να διαχωρίζουμε τον λαό σε δεξιούς και αριστερούς μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και απο εκει θα διεκδικήση τα μέσα παραγωγής να πάρει στα χέρια του. Το ΚΚΕ σε όλες τις Αστικές Εκλογικές διαδικασίες συμμετέχει απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης και ήτανε το μοναδικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ και δικαιώθηκε απόλυτα. Αντίθετα με 62% ψηφίσανε ΝΑΙ στο Μνημόνιο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της Αστικής Τάξης. Το παράδειγμα του 1974 ατυχέστατο και δικαιώνει απόλυτα τις σημερινές θέσεις του ΚΚΕ χωρίς ....στάδια....πλατύσκαλα.....

19 Απριλίου 2017 στις 5:22 μ.μ.

Το 1974 το ΚΚΕ ερχότανε απο την εξής κατάσταση. Απο το 1936 παράνομο. Απο το 1943 μέχρι το 1968 χωρίς ΚΝΕ Απο το 1958 μέχρι το 1974 χωρίς Κ.Ο απο το 1949 στην Πολιτική Προσφυγιά όλα χύμα μέσα στο Οπορτουνιστικό Μπάχαλο της ...ΕΔΑ... με λανθασμένο πρόγραμμα για ...στάδια.... και ...πλατύσκαλα... Για αυτό και όλες αυτές οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΡΕΚΛΙΣΕΙΣ απο το 1974.... μέχρι το 1991 ενα βήμα απο το χάος. Εντάξει Μήτσο......

19 Απριλίου 2017 στις 10:40 μ.μ.

Παναγιώτης, το πόσο σε έτσουξε φαίνεται από το γεγονός ότι 5 από τα 8 σχόλια είναι δικά σου. Και ο mitsos δεν αναφέρθηκε καν ονομαστικά στο ΚΚΕ, αλλά όποιος έχει τη μύγα...
Μήτσο δυστυχώς η πραγματικότητα αποδεικνύεται συγκεκριμένη: το μόνο που ενδιαφέρει η ηγεσία του ΚΚΕ είναι ο διαχωρισμός του κόμματος από ΟΛΟΥΣ τους άλλους, είναι στρατηγική επιλογή η διατήρηση και αναπαραγωγή αυτής της κατάστασης κι έτσι λειτουργεί αντιδραστικά, θέλει δε θέλει. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους απλούς αγωνιστές όταν δεν υποτάσσονται τυφλά στις εντολές της ηγεσίας γιατί με αυτούς δε θα βρεθεί ποτέ στο δρόμο μαζί. Όσο για το "Αυτοκριτική και η Κριτική είναι Ατού του ΚΚΕ" προφανώς αναφέρεται σε κάποια άλλη εποχή...ή κάνεις πλάκα! Και χοντρή μάλιστα!

19 Απριλίου 2017 στις 10:53 μ.μ.

Η κατσργηση της βασιλείας ήτα ένας αστικός εκσυγχρονισμος ο οποιος μάλιστα είχε καθυστερήσει πολυ...προφανως δεν άλλαξε το σύστημα απο καπιταλιστικο...αλλα το κκε πάντα πσλευε και για τέτοιους εκσυγχρονισμούς και προφανώς έχει προσφέρει και προσφέρει οσο κανένας άλλος για δικαιώματα στην δουλειά, στην παιδεία κτλ. Τώρα όσον αφορά το δημοψήφισμα αν διάβαζες ριζοσπάστη θα είχες δει τη λίστα με την πρόταση της κυβέρνησης και την πρόταση των "θεσμών" και θα εβλεπες ποσο πανομοιοτυπσ ήτανε...θα θυμησω επίσης πως το κκε υπέβαλε πρόταση για δημοψήφισμα με ερώτημα για έξοδο που απερριφθη σπο την μέχρι πρότινος αγαπημένη σας ζωιτσα. Ήταν ψευδεπίγραφο το δημοψήφισμα και θα μπορούσε να κάνει μια αυτοκριτική η ανταρσυα/ ναρ/ εαακ/ σεκ κτλ που υποταχθησαν σε αυτό...ειναι ενδεικτικο το ποσο τους γύρισε ο κόσμος την πλάτη, κυρίως αυτός που κατεβαίνει στο δρομο

19 Απριλίου 2017 στις 11:16 μ.μ.

Γιάννης. Κανένας διαχωρισμός απο τον λαό. Σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι. Μακριά απο διασπαστικούς Διαχωρισμούς δεξιος αριστερός που κατέστρεψε τον λαό. Την αυτοκριτική μας την κάναμε και βγάλαμε πολύτιμα συμπεράσματα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ Τα κόλπα πεθάνανε το 1991.... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

20 Απριλίου 2017 στις 1:36 π.μ.

"Για μένα το ερώτημα ήταν συγκεκριμένο: Θες Μνημόνιο; Είπα ΟΧΙ", πάντα θα υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα,πάντα θα υπάρχουν άμεσα προβλήματα που πρέπει να λυθούν και πάντα η εργατική εξουσία θα πρέπει να περιμένει...ως την δευτερα παρουσία...καλό είναι κατα την γνώμη σας μάλιστα νη μην αναφέρεται καν σαν θέμα προς ζύμωση γιατί δεν "απαντάει στην συγκυρία"...τεσπα, θεωρώ κατάκτηση ότι το ΚΚΕ έστω και με αγαρμπο τρόπο κινείται με πυξίδα την αυτοτελή δράση της εργατικής τάξης- από τα "απλά" εργασιακά μέχρι το ζήτημα της εξουσίας- και δεν είναι τυχαία ούτε η επιμονη μαζικότητα στο δρόμο, ούτε η πρωτοπορία στους εργατικους αγώνες, ουτε το κτίσιμο του ΠΑΜΕ. Οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ ΝΑΡ/ κτλ/ κλτ χρονια κινούνται με πυξίδα την απάντηση στο επίδικο με ολέθρια αποτελεσματα: ουρά του ΠΑΣΟΚ παλιοτερα,ουρά του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, χιλιάδες νέοι περναν απο τις γραμμές σας χωρις να υπάρχει το παραμικρό αποκρυστάλλωμα,καμιά συνεισφορά στην οργάνωση και συνειδητοποίηση της ε.τ., ασε δε με την ρητη απεμπόληση του θέματος της αλλαγής τάξης στην εξουσία στην πιο μεγάλη κριση του ελληνικου καπιταλισμού απο το '29 (!) με τις "δευτερες παρουσίες" κτλ... γενικως διαρκή ανεμομαζώματα κι ανεμοσκορπίσματα σε πρωτοβουλίες, συντομισμούς, πρωτοβάθμια κτλ με όλα αυτά να καταλήγουν στο κάθε ΠΑΣΟΚ...ακριβώς λοιπόν επειδή σεβόμαστε τους αγωνιστές που χάνονται σε αυτόν τον κυκεώνα οφείλουμε να συζητάμε ανοικτά και να επισημαίνουμε αυτό που εγω τουλάχιστον κατανοώ ως αποκρυστάλλωμα της εμπειρίας του κινήματος: αυτοτελή δράση κι οργάνωση της εργατικής τάξης για τα συμφεροντά της!

20 Απριλίου 2017 στις 9:56 μ.μ.

Παναγιώτης. Τη μπάλα στην εξέδρα, ως συνήθως, και καμία απάντηση. Η μόνη "αυτοκριτική" που κάνατε είναι για τη διατήρηση των προνομίων της ηγεσία δια του απομονωτισμού και της "υπερεπαναστατικότητας". Τα άλλα η γνωστή κασέτα...

21 Απριλίου 2017 στις 9:51 π.μ.

Γιάννης. Το γνωρίζω οτι πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Τι να πεις άλλωστε. Αυτοκριτική κάναμε συμπεράσματα βγάλαμε και είναι πολύτιμα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα κόλπα πεθάνανε το 1991 Και δεν κάνουμε βήμα πίσω. Οποτε θέλεις μαζί με τον Μήτσο σας περιμένουμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη των Απόψεων.ΟΙ Κομμουνιστές προβάλουμε την δικιά μας Και η Ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΙ.

21 Απριλίου 2017 στις 3:56 μ.μ.

Γιάννης. Τι μια μας λες δεν κάναμε αυτοκριτική και όταν σου απαντάμε με στοιχεία οτι κάναμε μας λες οτι δεν έπρεπε να κάνουμε. Πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις....γιατί Μπερδεύτηκες....

21 Απριλίου 2017 στις 11:11 μ.μ.

Παναγιώτης. Εσύ μπερδεύτηκες και φυσικά δεν απαντάς σε τίποτα. Δεν είναι "αυτοκριτική" να βγάζεις σκάρτα όλα τα κινήματα και τους αγώνες στην ιστορία για να δικαιολογήσεις τον απομονωτισμό και το σεχταρισμό της σημερινής ηγεσίας. Τέτοια "συμπεράσματα" βγάλατε...

22 Απριλίου 2017 στις 12:07 π.μ.

Γιάννης. Πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις. Εμείς Αυτοκριτική κάναμε και συμπεράσματα βγάλαμε. Το οτι πονάς ούτε μας νοιάζει. Δικό σου πρόβλημα.

22 Απριλίου 2017 στις 10:05 μ.μ.

Παναγιώτης. Την ξέρουμε την "αυτοκριτική" και τα "συμπεράσματα" υπέρ του σεχταρισμού και της απομόνωσης. Εσύ πονάς και φαίνεται από την εμμονή να "απαντάς" χωρίς να απαντάς. Δικό σου είναι το πρόβλημα.

23 Απριλίου 2017 στις 9:29 μ.μ.

Γιάννης. Το γνωρίζω οτι έχεις πρόβλημα και είσαι σε απόγνωση. Συμβαίνουνε αυτά. Εμείς κάναμε Αυτοκριτική και συμπεράσματα βγάλαμε. Οποτε θέλεις στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μακριά απο διασπαστικά κόλπα για δεξιούς και αριστερούς. Αυτά πεθάνε το 1991......

24 Απριλίου 2017 στις 10:12 μ.μ.

Παναγιώτης. Την ξέρουμε την "αυτοκριτική" και τα "συμπεράσματα" υπέρ του σεχταρισμού και της απομόνωσης. Εσύ είσαι σε απόγνωση και φαίνεται από την εμμονή να "απαντάς" χωρίς να απαντάς.

25 Απριλίου 2017 στις 5:19 μ.μ.

Γιάννης. Πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις. Ρωτάς γιατί δεν κάνουμε Αυτοκριτική. Σου απαντάω οτι κάναμε Αυτοκριτική βγάλαμε συμπεράσματα δικαιωθήκαμε το 2012 και σήμερα ο καθένας βλέπει την Εγκληματική πορεία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Εσυ προφανώς ήθελες να μη κάνουμε Αυτοκριτική να μη βγάλουμε συμπεράσματα ωστε το 2012 η 5η Φάλαγγα να είχε 4η Ευκαιρία για Ρεβάνς. ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΡΟ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Και δεν κάνουμε βήμα πίσω όσο και να ΣΚΟΥΖΕΙ η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ.

25 Απριλίου 2017 στις 10:42 μ.μ.

Παναγιώτης. Την ξέρουμε την "αυτοκριτική" και τα "συμπεράσματα" υπέρ του σεχταρισμού και της απομόνωσης. Είναι η μόνη "αυτοκριτική" που έκανε το κόμμα χειρότερο από ότι ήταν. η 5η Φάλαγγα είναι που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ, οπότε εσύ γύρνα πλευρό αφού πας να εισπράξεις το μεροκάματο.

26 Απριλίου 2017 στις 11:10 π.μ.

Γιάννης. ΟΙ Κομμουνιστές κάναμε αυτοκριτική για αυτό γίναμε καλύτεροι και δεν πέσαμε στον Οπορτουνιστικό Βόθρο το 2012. Εσύ βέβαια ήθελες να μη βγάλουμε κανένα ωστε να επαναληφθούν τα εγκλήματα ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ. Αλλαξε πλευρό και πρόσεξε μη πέσεις. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΤΟ 1991.....

26 Απριλίου 2017 στις 8:37 μ.μ.

Γιάννης. Πάλι μπερδεύτηκες. Η 5η φάλαγγα υπήρχε με επικεφαλής τον άθλιο ...φαράκο.... μέχει το 1991..... Απο εκει και μετά Ξεβρώμισε ο τόπος απο τα Σκουπίδια...... Τώρα θα μου πεις σας μάλωσε η Αστική τάξη που χάσατε. Τι να κάνεις έτσι είναι η ζωή........

26 Απριλίου 2017 στις 10:18 μ.μ.

Παναγιώτης. Τα σκουπίδια έχουν μείνει στο ΚΚΕ και επιπλέουν, είναι όλοι μέρα στα sites και τα blogs και κάνουν προπαγάνδα (παίζουν την κασέτα για την ακρίβεια). Γι' αυτό η αστική τάξη δεν πειράζει καθόλου την ηγεσία του Περισσού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το συμπέρασμα της "αυτοκριτικής" του Περισσού είναι "το τομάρι μας πάνω απ' όλα".

27 Απριλίου 2017 στις 12:26 π.μ.

Γιαννης. Καταλαβαίνω την πίκρα σου. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφάζει τον λαό με Απίστευτη Αγριότητα. 4ο Μνημόνιο έρχεται. Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΤΟ ΚΚΕ με τα Σκουπίδια καθάρισε το 1991..... Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

27 Απριλίου 2017 στις 12:40 π.μ.

Γιάννης. ΟΙ Κομμουνιστές Αυτοκριτική κάναμε και συμπεράσματα βγάλαμε. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα κόλπα τελειώσανε το 1991. 4η Ευκαρία για Ρεβάνς δεν υπάρχει. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

27 Απριλίου 2017 στις 4:11 μ.μ.

Γιάννης. Καταλαβαίνω απόλυτα την πίκρα σου αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 1η προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέτυχε. Ολα σκόνη και θρύψαλα λόγω της ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣΕ και του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. 2η Προσπάθεια με την ....ΕΔΑ.... και το 20ο Συνέδριο του 1956. Και πάλι σπάσατε τα μούτρα σας το 1968. 3η προσπάθεια το 1991.... Γενική Εφοδος με επικεφαλής τον ΑΘΛΙΟ ....φαράκο..... Πάλι σπάσατε τα μούτρα σας. Απο εκει και μετά ξεκίνησε το γλέντι. ΟΙ Κομμουνιστές πείραμε τα μέτρα μας. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 καταργήσαμε την αιτία των Καταστροφών. Πολιτικά Μέτωπα και ...στάδια.... με την 5η Φάλαγγα. Ετσι όταν το 2012 η Αστική Τάξη έπαιξε το χαρτί της 5η Φάλαγγας ο Μηχανισμός ήτανε πανέτοιμος και άντεξε την καταστροφή. Ετσι σήμερα έχουμε το Απολαυστικό θέαμα η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να βρίσκεται ξεβράκωτη σφάζοντας τον λαό και το ΚΚΕ πιστό στην Ιστορική του Αποστολή για Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. Αυτό το γλέντι να πηγαίνετε στον Γκρεμό δεν το χάνουμε. Είναι απόλαυση.

27 Απριλίου 2017 στις 9:30 μ.μ.

Παναγιώτης. Συντονιστείτε όσοι γράφετε με το ίδιο όνομα γιατί βγαίνουν πολλά τα σχόλια. Το συμπέρασμα της "αυτοκριτικής" του Περισσού είναι "το τομάρι μας πάνω απ' όλα". Η επανάληψη της κασέτας δεν προσφέρει τίποτα.

27 Απριλίου 2017 στις 10:00 μ.μ.

Γιάννης. Ενω κατα την γνώμη σου η Αυτοκριτική που κάναμε θα έπρεπε να έχει θέμα πως θα βοηθήσουμε την 5η Φάλαγγα να σφάξει καλύτερα τον λαό με κερασάκι το Σφυροδρέπανο. Αλλαξε πλευρό.....Πιάστηκες.

28 Απριλίου 2017 στις 10:08 μ.μ.

Παναγιώτης. Το συμπέρασμά σας είναι ότι πρέπει να μείνετε 5η Φάλαγγα μόνοι σας, χωριστή από τις υπόλοιπες μήπως αρπάξετε κανένα ψηφαλάκι...από τη σφαγή του λαού. Και αυτό κάνετε...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger