Home » , » Τσαλακώθηκε ολοσχερώς η εικόνα του Νίκου Χατζηνικολάου

Τσαλακώθηκε ολοσχερώς η εικόνα του Νίκου Χατζηνικολάου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 | 5:00 μ.μ.

Πηγή: Η στήλη "Πίσω από της κάμερες" της εφημερίδας "ΠΡΙΝ"

► Τσαλακώθηκε ολοσχερώς η εικόνα του Νίκου Χατζηνικολάου ως εκδότη αλλά και ως δημοσιογράφου. Για πρώτη φορά επιστολή καταγγελίας εργαζομένων του συγκροτήματος βγήκε στη δημοσιότητα, γνωστοποιώντας ότι οι δημοσιογράφοι είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες! Η τακτική του Ν. Χατζηνικολάου (ο οποίος καλεί το προσωπικό να «βάλει πλάτη») δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό και όχι μόνο γιατί ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το επικοινωνιακό σύστημα. Είχε και τη στήριξη του προσωπικού του. Μέχρι που άρχισε, όπως κάνουν συνήθως τα τελευταία χρόνια οι εκδότες, να τους ξεζουμίζει...

Στα δικά του παιχνίδια εξουσίας και ανταγωνισμού με έτερους εκδότες στις αυλές των οικονομικά ισχυρών και των τραπεζιτών, ο Ν. Χατζηνικολάου εξέδωσε την εβδομαδιαία Αγορά. Την οποία μετέτρεψε σε ένθετο, λίγο πριν κυκλοφορήσει η ημερήσια Ελευθερία του Τύπου συμφερόντων Μαρινάκη, για να βγάλει την ημερήσια εφημερίδα Ειδήσεις. Για τρεις, πλέον, εκδόσεις εφημερίδων χρησιμοποιεί τους ίδιους εργαζόμενους, με δέλεαρ ένα επιμίσθιο πείνας της τάξης των 200 ευρώ. Χρήματα που μαζί με τους μισθούς δεν πληρώνει εδώ και τρεις μήνες!

Προφανώς και δεν είναι ο μόνος. Σε τρεις και τέσσερις μήνες καθυστέρηση μισθών βρίσκονται οι περισσότερες εφημερίδες, οι εκδότες των οποίων συνεχίζουν να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του συνδικαλιστικού οργάνου της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ. Με πρόσχημα ότι «αν πληρώσουν οι εργοδότες θα κλείσουν τα Μέσα», οι συνδικαλιστές καλύπτουν μια χαρά τους εργοδότες στους οποίους, όπως πλέον είναι φανερό, δίνουν εξετάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΕΣΗΕΜΘ. Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ της έχουν 2 και 3 δουλειές, σε κρατικά ΜΜΕ, γραφεία Τόπου, επιδοτούμενα πολλαπλώς sites. Δρώντας σχεδόν ως «παράρτημα» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας των εκδοτών στη Θεσσαλονίκη, έφθασε στο σημείο να παραπέμπει στο πειθαρχικό συνδικαλιστές που τολμούν να της ασκούν σφοδρή κριτική και να αγωνίζονται.

Μέλος της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ ζητά την παραπομπή της παράταξης του «Ασύνταχτου Μετώπου», επειδή η δράση της εν λόγω «συνδικαλίστριας» υπέρ του εκδότη της Μακεδονίας σχολιάστηκε αρνητικά στη διαδικτυακά ιστοσελίδα του Μετώπου.

Β.Κ: Η φώτο δικιά μας παρέμβαση
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

4 Απριλίου 2017 στις 6:59 μ.μ.

Περιμένω το σχόλιο του κομμουνιστή Μπογιόπουλου εναντίον...του εργοδότη του; Ή μήπως της Κανέλη; (Να πούμε και κανένα αστείο, έτσι;)

5 Απριλίου 2017 στις 12:20 π.μ.

Γιάννη, ο Μπογιόπουλος και η Κανέλλη ανήκουν σε άλλον γαλαξία, εκτός Ελλάδας και ΕΕ, που ήδη έχει γίνει επανάσταση και οικοδομείται ο σοσιαλισμός. Οπότε αυτοί δεν κινδυνεύουν, είναι σε σοσιαλιστική νησίδα, δες τί θα κάνεις και εσύ μήπως ανακηρύξεις λαϊκή δημοκρατία το σπίτι σου και γλυτώσεις επίσης από τα αφεντικά.

5 Απριλίου 2017 στις 12:22 π.μ.

Άλλωστε για να αξιολογείς ειρωνικά ως κομμουνιστή το Μπογιόπουλο πάει να πει ότι εσύ είσαι άγριος κομμουνισταράς και δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου.

6 Απριλίου 2017 στις 10:16 μ.μ.

Σωστά deldio, αφού δε ζουν σε σοσιαλιστική νησίδα δικαιολογούνται να του παρέχουν άλλοθι με τρεις εκπομπές υποστηρικτικές προς το ΚΚΕ στο ραδιόφωνό του (Μπογιόπουλος, Κανέλη, Ελληνοφρένεια). Άλλωστε και το ίδιο το κόμμα είχε καπιταλιστική επιχείρηση με απλήρωτους εργαζομένους λόγω αδυναμίας ύπαρξης "σοσιαλιστικής νησίδας". Μπράβο, βρήκες τη δικαιολογία για όλα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger