Home » , » Το αστικό πολιτικό σύστημα οπλίζει το χέρι των νεοναζί

Το αστικό πολιτικό σύστημα οπλίζει το χέρι των νεοναζί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Απριλίου 2017 | 9:41 μ.μ.


 Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Το λιντσάρισμα του φοιτητή στους Αμπελόκηπους, από μέλη του τάγματος εφόδου των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Χρήστο Ζέρβα, ήρθε να προσφέρει μια ακόμα απόδειξη για τη δολοφονική δράση της ναζιστικής συμμορίας. Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες και το θέμα έκανε τέτοιο πάταγο που δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη σύλληψή του (από την αστυνομία) και την προφυλάκισή του (από τον δικαστικό μηχανισμό).

Η πογκρομιστική δράση της φασιστικής ομάδας στην περιοχή Γκοριτσά Ασπροπύργου, όμως, εξακολουθεί να γίνεται υπό την πλήρη ασυλία του αστυνομικού μηχανισμού, που το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα θύματα, συλλαμβάνοντας κάποια απ' αυτά επειδή δεν έχουν χαρτιά.

Τα γεγονότα κατήγγειλε η Πακιστανική Κοινότητα, συνοδεύοντας την καταγγελία με τις φωτογραφίες που βλέπετε, αδιάψευστο μάρτυρα της φασιστικής θηριωδίας. Στις 2 και στις 3 Απρίλη, η φασιστική ομάδα εισέβαλε σε σπίτια μεταναστών εργατών γης και τους σακάτεψαν χτυπώντας τους με παλούκια και φωνάζοντας πως αν δε φύγουν από τη χώρα, θα τους κάψουν ζωντανούς. To modus operandi δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πολιτική ταυτότητα των δραστών. Θυμίζει, άλλωστε, την εισβολή στο σπίτι των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα, η οποία εκδικάζεται στη δίκη της ΧΑ (απόπειρες ανθρωποκτονίας είναι η κατηγορία). Κι όμως, μολονότι τα θύματα κατέθεσαν μήνυση και η αστυνομία ξέρει ότι στην περιοχή δρα συγκεκριμένη ομάδα που έχει κάνει πολλές ρατσιστικές επιθέσεις, καμώνεται ότι... δε γνωρίζει τίποτα. Οχι μόνο δεν έχει κάνει συλλήψεις φασιστών, αλλά συνέλαβε δύο από τα θύματα, τα οποία κρατά ακόμα, με προφανή στόχο να στείλει ένα τρομοκρατικό μήνυμα στους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά και εργάζονται στα χωράφια της περιοχής.

Είναι φανερό πως οι αστυνομικές «πλάτες» αποθρασύνουν τους νεοναζί της περιοχής. Οπως οι πολιτικές «πλάτες» όπλισαν το χέρι των νεοναζί που λιντσάρισαν τον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Οταν οι υπουργοί της κυβέρνησης πηγαίνουν στη Βουλή και απαντούν σαν να μην τρέχει τίποτα στις επίκαιρες ερωτήσεις των νεοναζί (μοναδική εξαίρεση ο Πολάκης), όταν το προεδρείο της Βουλής δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ενάντια στον συνεχώς ασχημονούντα νεοναζιστικό εσμό, όταν ο Κομμένος με τον Βίτσα πάνε τους χρυσαυγίτες εθνικιστική εκδρομή στο Καστελόριζο, παρέα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να μην εμπεδωθεί πάλι στους νεοναζί το αίσθημα του ακαταδίωκτου;

Εχουν μειώσει βέβαια τις δημόσιες εμφανίσεις των ταγμάτων εφόδου, δε διαφημίζουν πια τη δολοφονική τους δράση, όταν όμως βρίσκονται αντιμέτωποι με «ειδικές συνθήκες», δεν μπορούν να συγκρατηθούν. «Εβραζ αν» μετά την επιτυχημένη αντιφασιστική ενέργεια, που δεν έσπασε μόνο τις τζαμαρίες της κομματικής μόστρας, αλλά τσαλάκωσε και το γόητρό τους. Διψούσαν για αίμα και ξέσπασαν πάνω στον φοιτητή, επειδή «τους έκανε χειρονομίες». Ο τρόπος με τον οποίο τον χτύπησαν (από τύχη δεν τον άφησαν ανάπηρο) δείχνει καθαρά το ποιόν τους. Και δεν περιμέναμε τίποτ' άλλο από αυτά τα πολιτικά θρασίμια, εκτός από την... αποκήρυξη της βίας και την καταγγελία... σκευωρίας.

Μόνο που... ατύχησαν. Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε από περαστικούς, που έδωσαν με κάθε λεπτομέρεια την περιγραφή του.
Και μέσα στο γραφείο του ανακριτή αναγνωρίστηκε και από το θύμα της συμμορίας. Κι ο Ζέρβας δεν είναι κανένας τυχαίος. Μέλος της ΚΕ της συμμορίας, υποψήφιος βουλευτής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, πυρηνάρχης στη σφηκοφωλιά των Αμπελοκήπων, υπεύθυνος για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων, έμπιστος του φίρερ που τον έχει προσλάβει ως μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του, παλιό μέλος των ταγμάτων εφόδου. Αυτά αποδεικνύονται από σωρεία φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και από επίσημα έγγραφα, μεταξύ των οποίων η κατάθεσή του στην ανάκριση μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία του με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Πατέλη, στον οποίο προσπαθεί να δώσει θάρρος, αφού προηγουμένως έχει μιλήσει με τον αρχηγό, όπως του λέει.

Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί παρά να παρθεί υπόψη στην εν εξελίξει δίκη, στην οποία οι νεοναζί προσπαθούν να εμφανιστούν σαν αθώες περιστερές, κατασκευάζοντας διάτρητα άλλοθι και... αποκηρύσσοντας τη βία. Η δολοφονική επίθεση του Ζέρβα και της ομάδας του στον φοιτητή τα «είπε» όλα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger