Home » , » Περί λειτουργίας του αστικού κοινοβουλίου. Με αφορμή την τροπολογία υπέρ του καπιταλιστή Σαββίδη (2 Βίντεο)

Περί λειτουργίας του αστικού κοινοβουλίου. Με αφορμή την τροπολογία υπέρ του καπιταλιστή Σαββίδη (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 | 11:04 μ.μ.


Δεσπόζει στην σημερινή ειδησεογραφία η κοκορομαχία που έγινε στην βουλή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη για μια τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του υπουργείου Οικονομίας με την οποία διαγράφονται χρέη της ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να σχολιάσουμε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο γεγονός. Αλλωστε παραθέτουμε σε ηχητικό την σχετική τοποθέτηση που έκανε στην ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Μπογιόπουλος, καθώς και το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι.

Επιπροσθέτως μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα 902 όπου ανάμεσα στα άλλα υπάρχει η αγόρευση στην βουλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου:


«Παρακολουθήσαμε μία πολύ αποκαλυπτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τσακώνεστε για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ποιος τα υπηρετεί καλύτερα τη στιγμή που και η ΝΔ ως κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ως κυβέρνηση τσακίζετε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Με την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου και σας προειδοποιούμε γι' αυτό. Έχετε την ίδια τακτική πολιτική, έχετε την ίδια πρακτική, ακολουθείτε την ίδια κοινοβουλευτική διαδικασία, με κατεπείγοντα νομοσχέδια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τροπολογίες σκανδαλώδεις και "φωτογραφικές". Πόσο πολύ μοιάζετε. Γι' αυτό, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν πολύ γρήγορα τα συμπεράσματά τους». 

Επειδή εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε το δάσος και να βλέπουμε το δέντρο κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε πάγιες θέσεις μας. Το θέμα δεν είναι η συγκεκριμένη ντροπολογία που ψηφίστηκε για να εξυπηρετήσει κάποιο καπιταλιστή. Σήμερα νομοθέτησαν για τα συμφέροντα του Σαββίδη. Πριν λίγο καιρό για τον Μελισσανίδη και όλα τα χρόνια νομοθετούν για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι το αστικό τους κοινοβούλια δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εργοστάσιο παραγωγής σκανδάλων προς όφελος των πλουτοκρατών, ντόπιων και ξένων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger