Home » , » Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα ...

Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 | 4:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 "Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σε ό,τι αφορά το τι θα ψήφιζαν οι πολίτες, η έρευνα δείχνει τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, λαμβάνει δηλαδή υπόψη την πρόθεση εκείνων που δηλώνουν σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50% να ψηφίσουν κάποιο κόμμα.
ΝΔ 33% - ΣΥΡΙΖΑ 19% - ΚΚΕ 10% - Δημοκρατική Συμπαράταξη 9% - Χρυσή Αυγή 8% - Ποτάμι 8% - Ένωση Κεντρώων 7% - Πλεύση Ελευθερίας 6% - AΝΕΛ 4% - ΛΑΕ 4%.

Για να δούμε σύνολο 33+19+10+9+8+8+7+6+4+4=108% χωρίς να υπολογίσουμε τα άλλα κόμματα που δεν αναφέρονται. Πάλι τα ίδια ρε παιδιά; 'Έλεος!

Το δικαιολογούν όμως λέγοντας "Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν καθώς ορισμένοι πολίτες δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν περισσότερα από ένα κόμματα". Εντάξει, ας το δεχτούμε. Αλλά στις εκλογές θα ρίξουν μια ψήφο όχι περισσότερες, έτσι δεν είναι; Εκτός, αν θυμηθούμε κάτι εποχές, που κάποιοι ψήφιζαν περισσότερες ενώ ψήφιζαν και τα δέντρα. Εποχές νοθείας...

Μήπως όμως κρύβουν κάτι; Μήπως -απλά ρωτάω- ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για τρίτος και το ΚΚΕ πάει για δεύτερο κόμμα; Μήπως η ΝΔ δεν έχει τόσους όσους λένε; Μήπως κάποια "δεκανίκια", Ποτάμια, Λεβέντες, κλπ δεν θα τα ξαναδούμε στη Βουλή, ενώ θα μπούνε άλλα κόμματα στο Κοινοβούλιο, που είναι ενάντια στο Μνημόνιο; Γιατί και τα προηγούμενα γκάλοπ δεν έπεσαν πολύ μέσα.

Νομίζω πως θα έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα κι "εκπλήξεις" με το Μάη του 2012, όποτε γίνουν εκλογές, που μάλλον θα αργήσουν, διότι οι προηγούμενες έγιναν με λίστα. Λίστα σημαίνει πως είναι διαλεγμένοι οι βουλευτές και ταυτόχρονα υποχρεωμένοι σε κείνον που τους έβαλε στη λίστα. Θα μου πείτε "μα δεν είναι υποχρεωμένοι στον κόσμο"; Ελάτε τώρα! Αν μας λογάριαζαν θα τα έκαναν αυτά τα αίσχη;

Ο κόσμος δεν θέλει να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Αυτή η λεηλασία, το πλιάτσικο που κάνουν οι τοκογλύφοι. Η θέληση του αυτή εκδηλώνεται συνέχεια με πάρα πολλούς τρόπους. Όταν γίνουν εκλογές πάλι θα σπάσουμε πλάκα με τους δημοσκόπους. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger