Home » , » Για τις δυνάμεις του ΚΚΕ στα Πανεπιστήμια ενάντια στο κίνημα των φαντάρων στον Στρατό

Για τις δυνάμεις του ΚΚΕ στα Πανεπιστήμια ενάντια στο κίνημα των φαντάρων στον Στρατό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 | 6:57 μ.μ.

Πηγή: Σπάρτακος 

Στις 21/3/2017 δικάζεται η έφεση του Νίκου Αργυρίου, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων στο 7ο τριμελές εφετείο .

Ο Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε με ποινή-ρεκόρ2 ετών με 5ετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατήγγειλε καψώνια στο στρατό. Σε μια περίοδο πολεμικής ετοιμότητας στον στρατό η ψυχολογική και σωματική εκμετάλλευση των φαντάρων έχει συμβάλλει στην αύξηση των αυτοκτονιών και των ψυχολογικών νοσημάτων στους φαντάρους.

Χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο, και με την ελληνική «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη να μην πατά σε καμιά νομική βάση μόνο με «αποχρώσες ενδείξεις» από παράνομα αποκτηθέντα «ηλεκτρονικά ίχνη» και το αξίωμα «δεν πρέπει να μιλάμε για το στρατό». Απέναντι σε αυτή την δίωξη ήδη παρά πολλά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δηλώσει την συμπαράσταση τους. Είναι φανερό ότι επιχειρείται μια συνολική ποινικοποίηση του κινήματος μέσω αυτής της καταδίκης .

Με έκπληξη όμως μάθαμε ότι σε αρκετές σχόλες οι δυνάμεις της ΠΚΣ (ΚΝΕ) αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το ψήφισμα αλληλεγγύης προβάλλοντας δικαιολογίες ότι "δεν γνώριζαν το γεγονός" (!).
Εμείς αναρωτιόμαστε: πώς γίνεται να μη γνωρίζουν το γεγονός, τα μέλη της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, όταν τα μέλη της ΚΝΕ στο στρατό, στις περιπτώσεις που δεν στέλνουν άχρωμες και άοσμες καταγγελίες στο -άτυπο, μιλιταριστικό γραφείο τύπου του Π. Καμμένου- militaire.gr, απευθύνονται στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Μόνο άγνωστη δεν είναι η δράση του Δικτύου Σπάρτακος εντός του στρατού και οι νίκες που έχουν κατακτήσει οι φαντάροι με την βοήθεια του. Αυτό είναι, εξάλλου, κάτι που γνωρίζουν και τα μέλη του ΚΣ της ΚΝΕ, όταν λιβελογραφούν στον Ριζοσπάστη πετώντας λάσπη στην κύρια δύναμη που στηρίζει τους πολύμορφους και μαχητικούς αγώνες της στρατευμένης νεολαίας.

Προφανώς λοιπόν η μη υπερψήφιση οφείλεται σε πολιτικά ζητήματα που έχουν σχέση με την γενικότερη θέση του ΚΚΕ για τον στρατό και το αξιόμαχο του. Προφανώ,ς δεν είναι άσχετη από την υπεράσπιση των εθνικιστικών θέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο όνομα της εθνικής και "λαϊκής" κυριαρχίας, στην οποία έχει επιδοθεί πολλάκις -τώρα τελευταία- το ΚΚΕ από τη σκοπιά των "ταξικών" του αναλύσεων. Βεβαία δεν είναι η πρώτη φορά που κράτα τέτοια ανεξήγητη στάση μια δύναμη που θέλει να έχει σχέση με την κομμουνιστική αριστερά. Μόλις πέρσι είχε καταψηφίσει σε διάφορες σχολές όπως η Νομική Αθηνάς ψήφισμα καταγγελίας της άσκηση «επανακατάληψης» εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα -που καταλαμβάνουν «ταραχοποιοί» (εργάτες)- από το 523 ΤΠ.

Βέβαια, και για αυτήν ακόμα τη βδομάδα, εμείς με καλή προαίρεση θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική, η πρακτική άρνησης να υπερασπιστούν αγωνιστές που διώκονται από το κράτος και τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς του, ήταν απλά ένα "λάθος" ή μια "παράβλεψη" και να μην αποτελεί γραμμή για τις ταξικές δυνάμεις του ΚΚΕ Υπάρχει ακόμα χρόνος να καταγγείλει τέτοιου είδους ενέργειες από την πλευρά του κράτους και να συμβάλει μαζικά στο να αναπτυχθεί μαζικό κίνημα ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τα κινήματα με στόχο την αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων!
Αλλιώς, μια μέρα, η ιστορία (όχι απαραίτητα εμείς) θα τους αποκαλέσει συνένοχους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

13 Μαρτίου 2017 στις 7:19 μ.μ.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον Πανικό και την απόγνωση για τα Τσιράκια του Σύριζα που εδω και δυο χρόνια η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφάζει τον λαό με μειώσεις μισθών Συντάξεων και όλων των Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Να ενημερώσω τα Τσιράκια οτι ο Καπιταλισμός στην χώρα μας βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο το 1919. Για Εθνικισμό θα πρέπει να κοιτάξουνε στον Καθρέφτη τους. ΟΙ Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που περιλαμβάνει και το ΜΑΣ που συμμετέχει όποιος νέος η Φοιτητής θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και παλεύουμε για όλα τα ζητήματα και για τα δικαιώματα των Νέων στο Στρατό. Καλούμε λοιπόν όλους όσοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ...σπάρτακο.... να ενισχύσουνε παντού το ΜΑΣ. Το οτι δεν είναι Κομμουνιστές δεν πειράζει. Παλεύοντας για κάθε μέτρο προσωρινής Ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ βάζουμε για ζύμωση την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Η τραγωδία που ζούμε με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι τεράστια και δεν χρειάζονται διασπαστικά παιχνίδια απο τον ....σπάρτακο.... ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

13 Μαρτίου 2017 στις 7:22 μ.μ.

Και βέβαια όποιος συνεχίσει να διασπά την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ η Ιστορία και όχι ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ θα τους αποκαλέσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Εργατικής Τάξης. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

13 Μαρτίου 2017 στις 8:04 μ.μ.

Και βέβαια δεν υπάρχει κανένα λάθος και καμμία παράβλεψη απο τους Κομμουνιστές. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει πλέον αποκαλυφθεί στον λαό για το τι ακριβώς πρόκειται. Και όσο και να προσπαθούνε τα Τσιράκια της οι Κομμουνιστές δεν θα βάλουμε απο το παράθυρο την θεωρία των ..σταδίων... Αυτά πεθάνανε το 1991... Καταλαβαίνουμε το άγχος να σωθεί ο Καπιταλισμός αλλά μας αφήνει ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

13 Μαρτίου 2017 στις 8:42 μ.μ.

Καλά, εσείς γιατί ζητάτε συμπαράσταση από αυτούς που "λιβελογραφούν στον Ριζοσπάστη πετώντας λάσπη";

14 Μαρτίου 2017 στις 7:28 μ.μ.

Σύντροφοι καλά τα λέτε. Όπως αποδείξαμε την τελευταία φορά -που ένα ολόκληρ κατεβατό του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ δεν είχε ουσιαστική απάντηση- το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα για τα όργια του Καμμένου και ταυτίζεται με το στρατιωτικό-κατασταλτικό-δικαστικό κατεστημένο. Και τώρα οι συγκεκριμένες οργανώσεις της ΚΝΕ Αρνούνται την κινηματική αλληλεγγύη και διαλέγουν στρατόπεδο.
Πολύ καλά τα γράφετε λοιπόν.

15 Μαρτίου 2017 στις 12:03 π.μ.

7.28 Δεν είμαστε Σύντροφοι. ΟΙ Κομμουνιστές ασφαλώς και διαλέξαμε Στρατόπεδο. Παλεύουμε μέσα απο την Λαική Συμμαχία μαζί με όποιον θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για όλα τα προβλήματα του λαού. Υπάρχει το ΜΑΣ που οι Εγκλωβισμένοι στον .....σπάρακο... μπορούνε να συμμετέχουνε. Μέσα απο την Ιδεολογική πάλη θα λυθούνε όλα. Εμεις το επιδιώκουμε ΕΣΕΙΣ......

15 Μαρτίου 2017 στις 1:12 π.μ.

εδώ δεν αφήνουν το ΚΚΕ να κάνει ένα συνέδριο με την ηρεμία του... ο άλλος μας αποκαλεί και « συντρόφους»... θράσος όχι αστεία...

16 Μαρτίου 2017 στις 7:21 μ.μ.

Tελικά, όπως μπορούσε εύκολα να μυριστεί όποιος δεν έχει αντι-κουκουέδικα σύνδρομα, δεν ήταν παρά μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια των αριστεροχωρικών να χτυπήσουν το ΚΚΕ στα πλαίσια των ...."ενωτικών" εκκλήσεών τους κάθε φορά, που βλέπουν το το "εκκλησίασμά τους" να αραιώνει προς τα αριστερά!
Διαβάζω εδώ
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9277529
σήμερα τα εξής διαφωτιστικά:
"......
Το ΚΚΕ και η Νεολαία του είναι κατηγορηματικά και έμπρακτα αντίθετα στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των καταγγελιών και των διεκδικήσεων των φαντάρων. Δεν βάζουν ως προϋπόθεση την πολιτική συμφωνία για να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δίωξη που είναι απαράδεκτη και η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να την σταματήσει.
Ομως στους φοιτητικούς Συλλόγους κατέθεταν ψήφισμα και απαιτούσαν να ψηφιστεί ότι «κάθε άνθρωπος που δεν υποτάσσεται στο μαύρο και το βουβό της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης είναι μέλος της ΕΑΣ (σ.σ. «Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων»)», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή! Αυτά είναι ανυπόστατα, γιατί εκατοντάδες φαντάροι όπως και οι κομμουνιστές φαντάροι καταδικάζουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης καταγγελιών και των διεκδικήσεων.
....."
Συνεπώς, "σύντροφοι" αντικουκουέδες του Σπάρτακου, παρότι δεν δείχνετε να σας ενδιαφέρει τόσο η η δίωξη του συντρόφου σας όσο η σπίλωση του ...ΚΚΕ(!), μπορείτε να θεωρείτε δεδομένη την συμπαράσταση στον διωκόμενο, όπως και σε κάθε άλλον,
ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ από μικρόψυχες προσπάθειες καπελλώματος, για νάχει και αξία!
Είπαμε, δεν υποστηρίζουμε μόνο ό,τι ελέγχουμε!
Ετσι δεν είναι;

18 Μαρτίου 2017 στις 1:47 μ.μ.

Συκοφαντίες και αντικομμουνισμός
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9277529
Για ακόμα μια φορά, το αυτοαποκαλούμενο «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τυφλωμένο από το αντι-ΚΚΕ μένος του συκοφαντεί αισχρά το ΚΚΕ ότι δήθεν υπερασπίζεται «εθνικιστικές απόψεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Την αφορμή την βρήκαν αυτήν τη φορά από τη συζήτηση σε φοιτητικούς συλλόγους ψηφίσματος για την εκδίκαση της έφεσης, που έχει ασκήσει μέλος τους μετά από την καταδικαστική ποινή του προ 2 ετών για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή κατήγγειλε καψώνια σε στρατόπεδο της Κοζάνης.
Το ΚΚΕ και η Νεολαία του είναι κατηγορηματικά και έμπρακτα αντίθετα στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των καταγγελιών και των διεκδικήσεων των φαντάρων. Δεν βάζουν ως προϋπόθεση την πολιτική συμφωνία για να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δίωξη που είναι απαράδεκτη και η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να την σταματήσει.
Ομως στους φοιτητικούς Συλλόγους κατέθεταν ψήφισμα και απαιτούσαν να ψηφιστεί ότι «κάθε άνθρωπος που δεν υποτάσσεται στο μαύρο και το βουβό της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης είναι μέλος της ΕΑΣ (σ.σ. «Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων»)», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή! Αυτά είναι ανυπόστατα, γιατί εκατοντάδες φαντάροι όπως και οι κομμουνιστές φαντάροι καταδικάζουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης καταγγελιών και των διεκδικήσεων.
Επίσης, είναι πασίγνωστες οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν, καταδικάζοντας σταθερά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Την προηγούμενη βδομάδα μόλις, σε συνέντευξή του στη «Real News», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη στάση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και τις δηλώσεις που κάνει ως «απάντηση» στην επιθετικότητα της Τουρκίας απάντησε ότι «Οι "λεονταρισμοί", που εκδηλώνονται κι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι εκδρομικές αποστολές του υπουργείου Αμυνας σε ακριτικά νησιά, όπως π.χ. η πρόσφατη εκδρομική συνύπαρξη στο Καστελόριζο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, έχουν στόχο να καλλιεργήσουν μια ψευδεπίγραφη "εθνική ομοψυχία". Και από τους εκπροσώπους της εγχώριας αστικής τάξης και από τους απέναντι οπαδούς του αστικού νεοοθωμανισμού, δημιουργείται ένα πολεμικό κλίμα προετοιμασίας».
Ο ελληνικός λαός και η νεολαία γνωρίζουν πολύ καλά την αταλάντευτη γραμμή του ΚΚΕ απέναντι στην κυβέρνηση και την εξουσία της αστικής τάξης. Οσα και να λένε οι γραφιάδες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κρύβεται ο αντικομμουνισμός τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger