Home » , » Επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της ΑΔΜΗΕ

Επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της ΑΔΜΗΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 | 1:37 μ.μ.

«Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι ανάλγητη, είναι δολοφονική», τιτλοφορούσε περασμένη προκήρυξη της ο  Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής με αφορμή ένα γεγονός που συνέβη με αποτέλεσμα τον θάνατο μια φτωχής γυναίκας. «Για οφειλή ρεύματος 237 ευρώ, η ΔΕΗ, παρά τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο της υγείας της, κόβει το ρεύμα απροειδοποίητα από την τετραπληγική γυναίκα στα Χανιά και την δολοφονεί εν ψυχρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά αυτό το κείμενο.

Πρόσφατα ένα τετράχρονο παιδάκι στην Λάρισα κινδύνευσε να καεί ζωντανό αφού η ΔΕΗ βύθισε το σπίτι του στο σκοτάδι, λόγω αδυναμίας της φτωχής οικογένειας να ανταποκριθεί στα δυσβάσταχτα τιμολόγια της επιχείρησης, και τα αναμμένα κεριά που χρησιμοποιούσε για φωτισμό προκάλεσαν πυρκαγιά.

Αυτό το περιστατικό ήταν το έναυσμα για την επίθεση που πραγματοποίησε  ο «Ρουβίκωνας» στα γραφεία  της ΑΔΜΗΕ. Προφανώς σε λίγο θα κυκλοφορήσει σχετικό βίντεο που θα αναρτήσουμε. Προς το παρών παραθέτουμε το κείμενο που δημοσίευσε η αναρχική συλλογικότητα στο  indymedia, όπου ανάμεσα στα άλλα τονίζεται: "Για κάθε φτωχόσπιτο με κομμένο ρεύμα που καίγεται πρέπει να καίγεται και το σπίτι ενός μεγαλοστελέχους της ΔΕΗ. Κάθε εισπρακτική που απειλεί τον κόσμο για τα χαράτσια της ΔΕΗ πρέπει να διαλύεται, όπως η εισπρακτική Σιούφα στην Καλλιθέα".

 ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ

Στις 23 Νοέμβρη 2016 ένα τετράχρονο παιδί υπέστη σοβαρά εγκαύματα και κινδύνεψε να καεί ζωντανό όταν πήρε φωτιά το σπίτι του στη Λάρισα από αναμμένα κεριά.
Η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο σπίτι αφού η οικογένεια, όντας φτωχή, αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, κάτι που γίνεται κατα κόρον και σε χιλιάδες άλλες φτωχές οικογένειες.

Δύο μήνες αργότερα γίνεται γνωστό πώς ο πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης κ ο διευθύνων σύμβουλος Ιωαννης Μπλανάς έκαναν τον Δεκέμβρη του 2016 χρήση του νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκτόξευσαν τις μηνιαίες αποδοχές τους στα 20.000 ευρώ αναδρομικά, με αποτέλεσμα να εισπράξουν τον Δεκέμβρη του 2016 200.000 ευρώ έκαστος ώς αναδρομικές αμοιβές ενός έτους.

Ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Μάρτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σε ομιλία του στη Βουλή ανακοινώνει ότι θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: "αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων έχουν φτάσει στα όρια τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα της συλλογής οφειλομένων και διεθνή εμπειρία, έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάση το ιστορικό, στοιχεία ανάλυσης κατάστασης του κάθε πελάτη, πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους"!

Σε μια περίοδο με την ανεργία στα ύψη, που ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν πετσοκομμένοι, τα υψηλόμισθα golden boys της ΑΔΜΗΕ τρώνε με χρυσά κουτάλια αυξάνοντας τους μισθούς τους και παράλληλα κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες.

Επιπλέον, όλοι μαζί θα απειλούμαστε από τους αληταράδες των εισπρακτικών εταιρειών για να πληρώνουμε τόσο τα λαμόγια της ΑΔΜΗΕ όσο και την κρατική τηλεόραση που μας ενημερώνει για το πόσο καλά τα πηγαίνει η κυβέρνηση και η χώρα.

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει η άρχουσα τάξη στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε θεατές.

Με τις μικρές μας δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε ένα κομμάτι από την τεράστια βία που δέχεται η τάξη μας.
Για κάθε φτωχόσπιτο με κομμένο ρεύμα που καίγεται πρέπει να καίγεται κ το σπίτι ενός μεγαλοστελέχους της ΔΕΗ. Κάθε εισπρακτική που απειλεί τον κόσμο για τα χαράτσια της ΔΕΗ πρέπει να διαλύεται, όπως η εισπρακτική Σιούφα στην Καλλιθέα.

Η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Ζούγκλα θέλετε, ζούγκλα θα έχετε...

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

19 Μαρτίου 2017 στις 9:59 μ.μ.



Eξ αιτιας αυτης της ακρως προκλητικης και αναλγητης στασης
που κρατατε σε συνδιασμο με τις απειλες οτι για τα χρωστουμε
να του φτωχου λαου θα βαλεται ιδιωτικες εισπρακτικες δεν απο
κλειω η ομαδα του Ρουβικωνα να σας ξηλωσει μερικες χιλιαδες
μετρητες ρευματος οποτε ειτε μονοι σας ειτε με τους ιδιωτες πατε
για καταγραφη καταναλωσης θα εχεται μονιμως μηδενικη ενδειξη
Κυριοι της ΑΔΜΗΕ,ΔΕΗ κεντησατε αυτη την επιθετικη σφηκοφωλια και
δεν σας βλεπω να τα βγαζεται περα Και κατι επιπλεον πολυ ση
μαντικο Ο Ρουβικωνας και τα παιδια που παλευουν απο κει μεσα
εχουν τη σιωπηλη υποστηριξη του λαου ασχετα αν βγαινουν και
μερικοι και λεκτικα τους εναντιονονται

19 Μαρτίου 2017 στις 11:27 μ.μ.

- Ο ΑΔΜΗΕ είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι ο ΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ διαχειριστής του συστήματος ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ και όχι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ (το οποίο διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ). Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΔΜΗΕ δεν είναι υπεύθυνη εταιρεία για τις διακοπές ρεύματος στα σπίτια. Επίσης, είναι γνωστό σε αυτούς που παρακολουθούν την επικαιρότητα ότι η διοίκηση (=golden boys) της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται κυριολεκτικά στα μαχαίρια, λόγω χρεών της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ.

- Συμπερασματικά: η ΔΕΗ δίνει εντολές για τις διακοπές ρεύματος σε σπίτια στο ΔΕΔΔΗΕ (=διαχειριστή του δικτύου διανομής) και όχι στον ΑΔΜΗΕ. Στη συνέχεια, ο ΔΕΔΔΗΕ αναθέτει σε συνεργεία αυτό το επαίσχυντο έργο...

- Επομένως, προς τι η επίθεση στον ΑΔΜΗΕ; Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν 3 εκδοχές:
α) ο Ρουβίκωνας αποτελείται από άτομα μειωμένης αντίληψης,
β) ο Ρουβίκωνας εξυπηρετεί "περίεργα" συμφέροντα με τις δράσεις του (βλ. "ΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ"),
γ) και τα δύο...

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Για όποιον δεν κατάλαβε ο ΑΔΜΗΕ διαχειρίζεται την πλέον κρίσιμη υποδομή σε επίπεδο ηλεκτρισμού. Γι'αυτό λυσσούν κάποιοι, εντός και εκτός Ελλάδας, για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του (μέχρι στιγμής έχει πωληθεί 24% στους Κινέζους)...

19 Μαρτίου 2017 στις 11:43 μ.μ.

melito,
κάνε μας μια χάρη και ενημέρωσε το "Ρουβίκωνα και τα παιδιά" ότι οι μετρητές, τα συνεργεία καταγραφής κλπ. είναι του ΔΕΔΔΗΕ και όχι του ΑΔΜΗΕ...
Λάθος(;) τζαμαρία σπάσανε τα "παιδιά"...

Άγνωστος Χ

20 Μαρτίου 2017 στις 12:28 μ.μ.

To unknown 11.43 and 11.27 Eσυ να κανεις ειδικη ερευνα και διατριβη για το ιδιοκτησιακο καθεστως και τη γραφειοκρατικη δομη της ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ και να αδιαφορεις η να θεωρεις την αντιλαικη πολιτικη αυτων των αναλγητων εταιρειων σαν να μην εχει σημασια Εγω δεν ειμαι κομιστης κανενος ουτε παραγκελιες μεταφερω Εσυ που εχεις αντιρρησεις με τη δραση του Ρουβικωνα και αμφιβολιες για την προελευση και τους σκοπους του κανε καμια διαμαρτυρια η και δυναμικη διαδηλωση εναντια του για να ξεθυμανεις

20 Μαρτίου 2017 στις 8:09 μ.μ.

melito,

- Έχει γίνει διαχωρισμός (unbundling) του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ εδώ και κάποια χρόνια. Πλέον αναφερόμαστε σε 2 ξεχωριστές ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις, οι διοικήσεις των οποίων, ως είθισται, τρώγονται μεταξύ τους.

- Για να αντιμετωπίσεις τον ταξικό εχθρό πρέπει να μην είσαι τουλάχιστον αστοιχείωτος. Αλλιώς, ο ταξικός εχθρός σε έχει για πασατέμπο... Ο εχθρός δεν αντιμετωπίζεται με γιούργια μόνο. Χρειάζεται και κάποια γνώση.

- Ο καπιταλιστής ή ο καπιταλιστικός όμιλος που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΑΔΜΗΕ, αν οι εργαζόμενοι δεν το εμποδίσουμε, θα μπορεί να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι αυτό που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια στους καταναλωτές (οικιακούς, βιομηχανικούς κτλ.). Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να "παίζουμε" (αν όντως "παίζουν" τα "παιδιά")... Και βέβαια το "παιχνίδι" είναι η καλή εκδοχή.

- Το ότι αδιαφορώ για την αντιλαϊκή πολιτική των εταιρειών, πόθεν προκύπτει ακριβώς; Σας υπέδειξα τους υπαιτίους για τις διακοπές ρεύματος στα σπίτια: ΔΕΗ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και συνεργεία. Εγώ, αν ήμουν στη θέση σας, θα εκμεταλλευόμουν τη γνώση που σας προσέφερα και θα προσάρμοζα τη δράση μου...

- Δεν ξεθυμαίνω.

Άγνωστος Χ

21 Μαρτίου 2017 στις 7:24 μ.μ.

TO Unknown Εσυ δεν μπορεις να μου δωσεις καθοδηγητικες κατευθυνσεις
απο τα χαλκεια του Περισσου Μου ειναι πολυ γνωστη η ``επαναστατικη σας``
δραση απο αμνημονευτων χρονων Εχω τελειωσει τις σπουδες μου μαζι σας
ΥΓ Επιμενεις ομως να θελεις σχεδον με το ζορι να μας διδαξεις για το ιδοκτησιακο και και διαχειριστικο καθεστως της ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ κλπ αλλα για την απανθρωπη αναλγητη και αντιλαικη πολιτικη σε βαρος των φτωχων ανθρωπων δε λες κουβεντα Εσεις με τη γνωση του ιδιοκτησιακου και διαχειριστικου καθεστωτος των παραπανω εταιρειων και την επανασταση την κανατε και τη εξουσια την πηρατε!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger