Home » , » Άλλο πράγμα "διαφωνώ με την τακτική", άλλο βρίζω - Ζακ Ρου, ο κόκκινος παπάς

Άλλο πράγμα "διαφωνώ με την τακτική", άλλο βρίζω - Ζακ Ρου, ο κόκκινος παπάς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 | 9:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 «Tο ΚΚΕ προειδοποιεί για τη λαϊκή κατοικία. Αν μπείτε στη διαδικασία πλειστηριασμών, δυο λέξεις: "Μολών λαβέ". Και πάρτε το χαμπάρι. Το ΚΚΕ θα κάνει τα πάντα μέσα από όλους τους μαζικούς φορείς που δουλεύει, θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει όλους ώστε να ισχύσει το "μολών λαβέ" και δεν έχει "λαβέ", δεν θα τις πάρετε τις λαϊκές κατοικίες». 

Αυτό υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Παράλληλα και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο Θανάσης Παφίλης προειδοποίησε. "Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και θα γίνει κόλαση".

Τα παραπάνω, με τα οποία συμφωνώ απόλυτα, ειπώθηκαν το 2015. Πιο πριν και βέβαια μετά, υπήρχαν αμέτρητες κινητοποιήσεις από τους Κομμουνιστές (ΠΑΜΕ - ΚΚΕ κ.α) κατά των πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών ανθρώπων. Και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, προτάσεις κλπ αλλά κυρίως έξω στα δικαστήρια, στο δρόμο, όπου γίνονταν το έγκλημα. Γιατί έγκλημα είναι να πετάς στο δρόμο οικογένειες. Χίλια μπράβο σε όσους αγωνίστηκαν.

Αλλά δεν ήταν μόνο από το ΚΚΕ οι αντίθετοι στο ξεσπίτωμα. Αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί. Να μας δίνει κουράγιο. Είναι άλλωστε λογικό πως ο περισσότερος κόσμος είναι κατά των πλειστηριασμών. Μπορεί λοιπόν παρακαλώ, η συντρόφισσα Λιάνα Κανέλλη, η οποία ασφαλώς και αγωνίστηκε πολύ κατά των πλειστηριασμών, να μας εξηγήσει γιατί αναφέρθηκε με τόσο σκληρά λόγια στο Ρουβίκωνα; 

Η Λιάνα είναι έξυπνη. Προσωπικά την εκτιμώ και τη θαυμάζω. Νομίζω ότι θα καταλάβει πως πρέπει να διορθώσει αυτό που είπε. Άλλο πράγμα "διαφωνώ με την τακτική", άλλο βρίζω. Όταν μάλιστα οι Αναρχικοί κάνουν κάτι που ο φτωχός κόσμος το χαίρεται. Γιατί κείνος που κινδυνεύει να βρεθεί άστεγος δεν τον ενδιαφέρει πως και ποίος θα ματαιώσει τον πλειστηριασμό. Τον ενδιαφέρει μην κοιμηθεί αυτός και τα παιδιά του στο δρόμο. 

Κάτι άλλο τώρα. Ξέρετε, πως έλεγαν τους Επαναστάτες μέχρι να πετύχει η Επανάσταση; Με τους πιο μειωτικούς χαρακτηρισμούς που υπάρχουν. "Κλέφτες" ήταν κείνοι που έκαναν επανάσταση το 1821. "Αβράκωτοι" ήταν οι φτωχοί της Γαλλικής Επανάστασης. Μάλιστα οι πιο αριστεροί από αυτούς ονομάζονταν "Λυσσασμένοι"! Για τους ήρωες του ΕΑΜ ΕΛΑΣ είναι γνωστοί οι χαρακτηρισμοί: "Συμμορίτες" κλπ. 

Να πως όμως δυο κουβέντες για τους "Λυσσασμένους", γιατί μου έκανε εντύπωση το όνομα. Ακόμα κι ο Ροβεσπιέρος τους θεωρούσε επικινδύνους και ακραίους. Τα αιτήματα τους: Μείωση των τιμών, καταστολή της αντεπαναστατικής δραστηριότητας, κοινωνική και ισότητα κα. Η πλάκα είναι ότι έτσι τους χαρακτήρισε πρώτος ο ... Μαρά που τους είπε και "ανεγκέφαλους συνωμότες". Ακόμα μεγαλύτερη πλάκα ήταν ότι ο ηγέτης τους ήταν παπάς! Πρώην ιερέας, άθεος, μέλος κατόπιν της Παρισινής Κομμούνας. Ο μόνος ίσως παπάς που κατάλαβε γιατί σταυρώθηκε ο Ιησούς. Θέσεις του "Η ελευθερία του λαού αποκτάται όχι μέσα από συνταγματικές διακηρύξεις, αλλά με την άμεση βία ενάντια στους καταπιεστές τους και εκμεταλλευτές", "η μετριοπάθεια σήμερα είναι εκτός τόπου και χρόνου, το πιο ιερό καθήκον είναι η εξέγερση".

Δράσεις: Λεηλασία καταστημάτων ως διαμαρτυρία για την αισχροκέρδεια γιατί "η ελευθερία δεν είναι παρά ένα άδειο κέλυφος όταν επιτρέπεται ατιμώρητα σε μία τάξη να λιμοκτονήσει μία άλλη". Και φυσικά βία, πολλή βία κατά των πλουσίων, αριστοκρατών κλπ.
Ο Ζακ Ρου, ο κόκκινος παπάς, κατήγγειλε τον Καπιταλισμό ως μια «εμπορική αριστοκρατία», χειρότερη εχθρό του λαού από την Εκκλησία και τους ευγενείς, λέγοντας πως "το δικαίωμα της επιβίωσης είναι πιο ψηλά από το δικαίωμα στην ιδιοκτησία".
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Πολλοί επηρεάστηκαν από τον παπά που πέθανε φυσικά στη φυλακή ως "εχθρός της Δημοκρατίας και της Γαλλικής Επανάστασης"!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

4 Μαρτίου 2017 στις 9:52 μ.μ.

Οποιος θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην Σφαγή του λαού που συνεχίζεται με Αριστερή Κυβέρνηση ένα δρόμο έχει. Αγώνας μέσα απο την Λαική Συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων μεταφοράς. Ολα τα άλλα για το 1821 και το 1940 είναι δικαιολογίες για να προστατευτεί το Παρακράτος.

5 Μαρτίου 2017 στις 3:09 μ.μ.

για να δούμε, και εν όψη του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ ( γι αυτό γίνετε όλη κουβέντα τώρα ), τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα, από διάφορους ( τάχα μου δήθεν) «μέντορες ιδεολόγους κομμουνιστές»... σας πείραξε μία φράση της Κανέλλης, και όχι η στάση αυτού του( δήθεν ) « αναρχικού» μορφώματος, το οποίο εξακολουθεί να στηρίζει, μαζί με άλλα τέτοιου είδους μορφώματα, την φασιστική νοοτροπία του μπάχαλου και του τυφλού τραμπουκισμού... γιατί ναι όντως, έχεις δίκιο σε αυτό.... άλλο πράγμα « διαφωνώ με την τακτική σου» άλλο πράγμα δολοφονώ και τραυματίζω συνδικαλιστές κομμουνιστές του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα... άλλο πράγμα « διαφωνώ με την τακτική σου» άλλο πράγμα καταστρέφω γραφεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ... άλλο πράγμα « διαφωνώ με την τακτική σου» άλλο πράγμα η παραποίηση της ιστορική αλήθειας και της ιδεολογίας του σοσιαλισμού κομμουνισμού, με αστικού όρους ( έχουμε δει ακούσει και διαβάσει «αναρχικούς», οι οποίοι, τάχα μου δήθεν, σιχαίνονται κάθε είδους οργανωμένη ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, να καπηλεύονται τον ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, τον Άρη Βελουχιώτη, τον Καρλ Μαρξ, κλπ) απλά και μόνο για να απομακρυνθεί ο κόσμος από ΚΚΕ... δεν έχουμε ακούσει, γενικά, εδώ και χρόνια, έστω και μία σοβαρή πρόταση από τον αναρχικό χώρο της χώρας, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει πλέον τέτοιος χώρος στην χώρα μας, ακόμα και αυτόν τον καπηλεύονται ορισμένοι χούλιγκανς και όλοι εσείς οι υπερασπιστές τους... πρώτα απ όλα λοιπόν, άλλο πράγμα αναρχισμός, άλλο πράγμα τυφλό μπάχαλο, τυφλός τραμπουκισμός, δολοφονίες κομμουνιστών συνδικαλιστών σε κοινή θέα, κλπ.... σε λίγο, και έτσι όπως το πάτε με αυτό το κατάντημα σας, θα παραδίδουμε και ιδεολογικά μαθήματα σε « αρχάριους» αναρχικούς....

6 Μαρτίου 2017 στις 2:07 μ.μ.

Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω για τα σχόλια και την κριτική σας. Είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Το ΚΚΕ πιστεύει στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Είμαστε ελεύθεροι να πούμε τη γνώμη μας, αλλά όταν βγει απόφαση υποστηρίζουμε την απόφαση της πλειοψηφίας. Όπως πιστεύουμε και στην αυτοκριτική. Φυσικά -έχω πει πολλές φορές- δεν διεκδικώ αλάθητο.
Εκείνο που παρατηρώ και με ενοχλεί, είναι ένα τσουβάλιασμα. Η συντρόφισσα Κανέλλη και άλλοι καλοί σύντροφοι, αν και αναφέρονται σε αληθινά γεγονότα, συγκρίνουν ανόμοια πράγματα. Ρωτάω: Τι σχέση έχει μια κίνηση Αντίστασης κατά του ξεσπιτώματος, με τη δολοφονία από έναν άγνωστο απλών ανθρώπων; Σε αυτό δεν πήρα απάντηση. Αυτό και μόνο ρώτησα. Και είπα ότι είναι αδικία να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα. Αν γίνεται αδικία εις βάρος του ΚΚΕ από άλλους χώρους; Μάλιστα γίνεται, και όταν γίνεται, υπερασπίζομαι το ΚΚΕ.
Ξαναλέω, ότι η κριτική είναι καλή. Η υπερβολή από όπου κι αν προέρχεται, όχι. Ο Ρουβίκωνας έκανε κάποιες καλές κινήσεις. Αυτό είναι όλο. Φυσικά διαφωνούμε ιδεολογικά, ασφαλώς και όταν κάνει λάθη, θα πούμε πάλι τη γνώμη μας, όταν όμως τα κάνουμε όλα "κιμά", χάνουμε εμείς, η δική μας αξιοπιστία. Δεν διαφωνώ λοιπόν με το ΚΚΕ, διαφωνώ με μια συγκεκριμένη φράση της συντρόφισσας Λιάνας, που την είπε ήταν χωρίς να έχει αποδείξεις. Δηλαδή, αν πούμε "κωλόπαιδα" τους Αναρχικούς έχουμε κάνει το καθήκον μας ως Κομμουνιστές;
Ο Λένιν είχε επιτεθεί και στον Οπορτουνισμό και στους Αναρχικούς, έγραψε ολόκληρα βιβλία, αλλά το έκανε τεκμηριωμένα. Βάση στοιχείων. Είμαστε Κομμουνιστές, δεν μπορούμε να κάνουμε τα λάθη των αστικών κομμάτων, να αμολάμε "πυροτεχνήματα" για να κάνουμε εντύπωση. Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό από το ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ είναι διαφορετικό, καλύτερο.
Ούτε μπορούμε να κατηγορούμε συλλήβδην όλους τους Αναρχικούς ή τους Αριστερούς για όλα, ή για κάτι που έκαναν κάποιοι που αναπροσδιορίζονται έτσι. Κι εγώ μπορώ να δηλώσω "αστροναύτης", τι πάει να πει αυτό; Ότι είμαι;
Επιμένω λοιπόν πως όταν λέμε κάτι για κάποιους συγκεκριμένα πρέπει να έχουμε στοιχεία. Αν τώρα κάποιος δεν κάνει το ίδιο για το ΚΚΕ, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, να είναι δηλαδή ανακριβής ή ψεύτης.
Σας ευχαριστώ. mitsos175.

6 Μαρτίου 2017 στις 5:14 μ.μ.

ακριβώς, ο Μαρξ, ο Ένγκελς, ο Λένιν, έκαναν κριτική στους αναρχικούς, όμως ( και θα πρέπει να δοθεί και μια σοβαρή απάντηση γι αυτό) κατά καιρούς έχουν διαχωρίσει ορισμένους φερόμενους «αναρχικούς» ( όπως τον Μπακούνιν, τον Νετσάγιεφ, τους ναύτες της Κρονστάνδης ( που ορισμένοι τους εμφανίζουν ως αναρχικούς ( και έγιναν και λίγο viral εδώ)), κλπ ), και τους έχουν αποδώσει πολύ βαριές κατηγορίες, όπως αυτήν του πράκτορα της αστυνομίας, ή αυτήν των αντεπαναστατών. ποιο συγκεκριμένα όμως για τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ, έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα ( για την σχέση του με την αστυνομία ( δεν θα επεκταθώ)), και έχουμε δει διάφορα ( πως για παράδειγμα βρέθηκε ξαφνικά το πανό του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ δίπλα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και για ποιον λόγο ( στην είσοδο του Ζαππείου), την ημέρα ψήφισης του 3ου μνημονίου ( αν θυμάμαι καλά), που έγιναν μπάχαλα και από τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ και το ξύλο στο τέλος το μάζεψε η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ )… αυτά δεν έχουν απαντηθεί από κανέναν… το μόνο που εξετάζετε, όταν λέγονται τέτοιες φράσεις για τις συγκεκριμένες ομάδες, και όχι αόριστα για τους αναρχικούς, είναι το παρελθόν αυτού που τις είπε… όπως έχω ξανά γράψει ( χθες ), όποιος δεν θέλει να τσουβαλιαστεί με αυτούς όλους, με τις πράξεις το αποφεύγει… εν ολίγοις και για να τελειώνουμε, η Κανέλλη δεν αναφέρθηκε στους αναρχικούς έτσι αόριστα, μα συγκεκριμένα στον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ, και φυσικά δεν τους τσουβάλιασε με κανέναν δολοφόνο, αναφέρθηκε σε αυτήν την ομάδα στην κριτική της προς τον Τόσκα ( πως δεν μπορεί να τους πιάσει κλπ)…. χρειάζεται πολύ προσοχή σε αυτά τα θέματα δεν θέλει και πολύ για να φτάσεις στην απέναντι πλευρά. κάπως έτσι κάποτε υπερασπιζόντουσαν και οι Κουρήδες στην ΑΥΡΙΑΝΗ την « 17Ν» (« δεν συμφωνούμε με την δράση της «17Ν», αλλά ποιός μπορεί να πει πως έχει και άδικο, όταν ΚΚΕ έχει ξεπουληθεί, μπλα μπλα μπλα μπλα..»), και είδαμε που έφτασαν οι της «17Ν», ο ένας να καρφώνει τον άλλων χωρίς κανένα κόλλημα ( με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις)…

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger