Home » , » Μίζες από πολεμικούς εξοπλισμούς: Μας λήστεψαν και το ξανακάνουν!

Μίζες από πολεμικούς εξοπλισμούς: Μας λήστεψαν και το ξανακάνουν!

Από giorgis , Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 | 11:10 μ.μ.

Του  Γ. Γ. 

Ακρως αποκαλυπτικό  το δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Το μεγάλο πάρτι των εξοπλιστικών  και πώς θα το … ξαναπληρώσουμε!» και το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Realnews με την υπογραφή του  Πάρι  Καρβουνόπουλου.

Σ’ αυτό βλέπουμε το πώς θησαύριζαν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης  χρησιμοποιώντας σαν όχημα τις «πολεμικές δαπάνες». (Το ότι αυτά τα γατόνια δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλυφθούν και να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους σε βάρος του ελληνικού λαού, πέρα από κάποια «καμένα χαρτιά», τύπου Τσοχατζόπουλου, είναι μια σύμφυτη λειτουργία του καπιταλισμού).  

Την οκταετία 1996 -2004 η Ελλάδα ξόδεψε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ για ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Κι ο συντάκτης του δημοσιεύματος είναι κατηγορηματικός: Τα περισσότερα όπλα που αγοράσαμε δεν ήταν απαραίτητα. Θα μπορούσαμε να μην τα έχουμε προμηθευτεί! Και συνεχίζει στο κείμενο του: «Κανένα από τα οπλικά συστήματα που αγοράστηκαν –πλην των F-16 το 1999- δεν συνοδεύτηκε από την αυτονόητη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης! Αποτέλεσμα; Ακριβοπληρωμένα οπλικά συστήματα να παραλαμβάνονται και σε λίγους μήνες να τίθενται σε αχρησία! Η αιτία που δεν υπογράφτηκαν συμβάσεις υποστήριξης των όπλων ήταν για να κρατηθούν οι έτσι κι αλλιώς "τσιμπημένες" τιμές των όπλων σε κάποιο επίπεδο! Δηλαδή μας παρουσίαζαν ότι αγοράσαμε όπλα φθηνά, χωρίς να μας πουν ότι μας έβαλαν να τα αγοράσουμε για να τα … παρκάρουμε».

Πλεονασμός να πούμε ότι το πολιτικοστρατιωτικό κύκλωμα που επιδόθηκε σ’ αυτή την ληστεία σε βάρος του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσει και θα εξακολουθήσει να απολαμβάνει τις θηριώδεις μίζες που εισέπραξε με την εμπλοκή του σ’ αυτή την ιστορία.
Αυτό όμως που δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε είναι το εξοργιστικό γεγονός ότι «παρά τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που κλήθηκαν οι Ελληνες φορολογούμενοι για να εξοπλιστούν οι Ενοπλες Δυνάμεις, σήμερα παρουσιάζονται να έχουν τεράστια κενά, που θα απαιτούν εκ νέου πολύ χρήμα για να καλυφθούν», όπως επισημαίνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος που αναφέραμε.

«Μαζί τα φάγαμε» έλεγε κάποτε ο Πάγκαλος, αλλά τώρα ήρθε η ώρα «μαζί να τους φάμε», όλους αυτούς που μας ληστεύουν και μας εξαθλιώνουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger