Home » , » Απέναντί μας ο δοσιλογισμός και ως νοοτροπία: Από τα νησιά Λέσβο και Μυτιλήνη, στους συγγραφείς, Πασκάλ και Μπρυκνέρ (βίντεο)...

Απέναντί μας ο δοσιλογισμός και ως νοοτροπία: Από τα νησιά Λέσβο και Μυτιλήνη, στους συγγραφείς, Πασκάλ και Μπρυκνέρ (βίντεο)...

Από askordoulakos , Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 | 10:49 μ.μ.

 «Η συνάντησή μου με τον κ. Μητσοτάκη είχε σκοπό, να καταθέσω τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της κοινωνίας, όπως τις εκλαμβάνω εγώ». 

Αντώνης Ρέμος
______________________________________

Ο αναιδής και παντελώς αμόρφωτος τύπος, ονόματι Καρανίκας, του οποίου η ύπαρξη στην πολιτική ζωή αποδεικνύει, πως η κρίση που βιώνουμε είναι πρωτίστως πολιτισμική, ξαναχτύπησε πάλι, προς τέρψη του φιλοθεάμονος, διαδικτυακού κοινού.

Αυτή τη φορά, ως... αρθρογράφος στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής», μέσω της οποίας μας πληροφορεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απέναντί του τη Δεξιά και ως νοοτροπία.
Λογικό, άλλωστε, διότι τη Δεξιά, ως πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει δίπλα του, αν όχι μέσα του.

Το κείμενο τέτοιου... στοχαστή -πλην κάποιας αναπόφευκτης τάσης προς θυμηδία -δεν προκαλεί φυσικά διάθεση για σοβαρή ενασχόληση μ'αυτό, αφού το πιο ενδιαφέρον σημείο του  είναι η... αποκάλυψη του συγγραφέα ότι «Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ», διχοτομώντας με πρωτοποριακό τρόπο το γνωστό, Γάλλο συγγραφέα, Πασκάλ Μπρικνέρ, εις σάρκας δύο!  Αναδεικνύει όμως, με κωμικοτραγικό τρόπο το ποιόν των εγχώριων γκαιουλάιντερς της «Αριστεράς και της Προόδου», με άλλα λόγια καθιστά σαφές σε τι είδους υποκείμενα έχουν αναθέσει οι κατακτητές τη διατήρηση του κατοχικού καθεστώτος στην πατρίδα μας.

Εδώ έγκειται η ουσιώδης, ποιοτική διαφορά της σύγχρονης παγκόσμιας τραπεζικής απολυταρχίας, από την πάλαι ποτέ αποικιοκρατία, ή κατοχή: Σε παλαιότερες περιόδους, οι αποικιοκράτες, ή οι κατακτητές επέλεγαν-κατά κανόνα- να πλαισιώσουν τα ανά χώρα επιβληθέντα καθεστώτα, με πρόσωπα που διέθεταν κάποια ελάχιστα «στάνταρντς», με την προσδοκία-έστω και ελάχιστης- στοιχειώδους κοινωνικής αποδοχής.

Σήμερα, οι διεθνείς τραπεζικοί κύκλοι είναι τόσο επιθετικοί κι αδίστακτοι, που αδιαφορούν παντελώς για το ζήτημα της κοινωνικής αποδοχής, με αποτέλεσμα, αφενός να προχωρούν με ταχύτερους και αυταρχικότερους ρυθμούς  στην απο-δημοκρατικοποίηση των κοινωνιών  κι αφετέρου να στηρίζονται σε χυδαίους τύπους, όπως ο Καρανίκας, αλλά και τόσοι άλλοι, δεξιοί τε και...αριστεροί.

Διότι, μόνο τύποι σαν τον Καρανίκα, τον Τσίπρα, τον Κατρούγκαλο, την Αυλωνίτου κλπ θα μπορούσαν να θέσουν –χωρίς τσίπα κι αναστολή- την υπογραφή τους σε κείμενα, που οδηγούν στην εξόντωση – φυσική και ψυχολογική - του ελληνικού πληθυσμού και να χαμογελούν ανέμελοι, ισχυριζόμενοι ότι σώζουν τη χώρα. Είναι όλοι αυτοί, που στρώνουν το χαλί στο ναζισμό, στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Είναι... «άνθρωποι του λαού»!
  
Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger