Home » , » Αντιπαράθεση Καμμένου - Φίλη και στην μέση μίζες από πολεμικούς εξοπλισμούς

Αντιπαράθεση Καμμένου - Φίλη και στην μέση μίζες από πολεμικούς εξοπλισμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 | 11:29 π.μ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος εκδήλωσε πρόσφατα  την πρόθεση του να αναγκάσει τον χειμαζόμενο λαό να πληρώσει καινούργια δις για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με φερόμενο επικεφαλή τον Ν. Φίλη πρόβαλε ενστάσεις, για να ακολουθήσει παρέμβαση του Μαξίμου η οποία δημιούργησε ένα καινούργιο σκηνικό για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. 

Δεν θα σταθούμε όμως σ’ αυτό. Με αφορμή την σημερινή τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στην τηλεοπτική εκπομπή του Παπαδάκη και τις βολές που έριξε στον πρώην υπουργό Παιδείας ας θυμηθούμε κάποια πράγματα που έχουν σχέση με μίζες πολεμικών εξοπλισμών και τα όσα πολύ σοβαρά υπονοούμενα είχε αφήσει στο παρελθόν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε βάρος του Ν. Φίλη.

Ακούσαμε, λοιπόν σήμερα τον Π. Καμμένο να μας λέει ότι «θα μπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας», όπως έκανε το κόμμα του όταν ο πρώην υπουργός Παιδείας είχε «επιτεθεί κατά της ορθοδοξίας».

Ας φέρουμε στην μνήμη μας τι είχε συμβεί τότε. Ηταν Μάης του 2015 όταν τα με πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας παρακολουθήσαμε το καραγκιοζλίκι να έρχονται στην πατρίδα μας με «τιμές αρχηγού κράτους» τα λείψανα της «αγίας» Βαρβάρας. 

Τότε ο Ν. Φίλης έκανε λόγο για «εμπόριο λειψάνων» και σε δηλώσει του υπογράμμιζε: «Η Αγία Βαρβάρα βοήθειά μας δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο, να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό».

Η αντίδραση του υπουργού Αμυνας ήταν άμεση με ένα μήνυμα στο τουίτερ γεμάτο υπονοούμενα, στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


Απάντηση εκ μέρους του Ν. Φίλη δεν υπήρξε καμιά. Και προσέξτε τώρα κάποια «περίεργα» πράγματα.

Τις ίδιες περίπου μέρες, μιλάμε πάντα για τον Μάη του 2015, βγαίνει σε τηλεοπτικό κανάλι –δείτε το βίντεο- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αποκαλύπτει ότι : «Τα πληρώσαμε τα ελικόπτερα αυτά τρεις φορές παραπάνω!», και από τα 11 που έχουμε παραλάβει πετάνε μόνο 2 ενώ διαπιστώθηκε ότι  «Υπήρξε μίζα 41, 9 εκατ. ευρώ»! 

Και εδώ προκύπτουν τα πολύ σοβαρά ερωτήματα: Τι δουλειά μπορεί να έχει σ’ αυτό το αλισβερίσι ο Νίκος Φίλης; Και γιατί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει μια απάντηση αν και έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που ο κυβερνητικός του συνεταίρος του έχει απευθύνει τόσο σοβαρά υπονοούμενα;   Απ’ την άλλη πάλι πώς μπορεί ο Π. Καμμένος να αποδίδει τόσο βαριές κατηγορίες, -έστω και έμμεσα- χωρίς να έχει στοιχεία, στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; 

Το σχετικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ να κάνει αυτές τις φοβερές καταγγελίες και να προδιαθέτει τον τηλεθεατή του ότι θα γίνουν «τρομερές και συγκλονιστικές  αποκαλύψεις», τις προαναγγέλλει δηλαδή ο Καμμένος, έχει δει την δημοσιότητα εδώ και τόσο καιρό. Μάλιστα σ’ αυτό ακούμε ανάμεσα στα άλλα ότι όσον αφορά την αγορά των πολεμικών υποβρυχίων «αν ο Τσοχατζόπουλος είναι μέσα, είναι για τροχαία παράβαση μπροστά σ' αυτά που έχουν κάνει οι υπόλοιποι».

Το τι επακολούθησε φυσικά το γνωρίζεται.

Το συμπέρασμα; Αφήνουμε να το βγάλετε μόνοι σας;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger