Home » , » Εγκληματικά εξουσιαστικά τομάρια

Εγκληματικά εξουσιαστικά τομάρια

Από giorgis , Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 | 9:10 μ.μ.

  Του Γ. Γ.

Προσπαθείς να βρεις λέξεις για να απευθυνθείς στα εξουσιαστικά τομάρια που μας κυβερνούνε, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο να εκτονώσεις κάπως την αγανάκτησή σου και φτάνεις στο σημείο να δηλώσεις αδυναμία, αν και είναι τόσο πλούσιο το λεξιλόγιο μας. Και το γράφω αυτό με ερέθισμα την είδηση που μας έρχεται από την Λέσβο και μας λέει ότι άλλο ένα 19 χρονο παιδί, μετανάστης βρέθηκε νεκρός –δολοφονημένος ουσιαστικά- στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας.

Όπως πάμε σε λίγο θα έχουμε καθημερινό δελτίο θανάτων μεταναστών και προσφύγων αφού την περασμένη Τρίτη είχε χάσει την ζωή του ένας 22χρονος Αιγύπτιος νεολαίος, το Σάββατο βρέθηκε νεκρός ένας 45χρονος Σύρος και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ένα παλικάρι από το Πακιστάν.

Δεν έχει νόημα αν οι θάνατοι αυτοί προήλθαν από αναθυμιάσεις μαγκαλιών, όπως αναφέρεται, ούτε είναι άξιο σχολιασμού το ότι … ξύπνησε ο Μουζάλας δηλώνοντας «οφείλουμε να διερευνήσουμε γρήγορα τα αίτια που προκάλεσαν του θανάτους».  Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που κρατάει εγκλωβισμένους ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες με τα τραγικά επακόλουθα που παρακολουθούμε.
Και μόνο να σκέπτεσαι ότι συνάνθρωποι μας επιβίωσαν από ιμπεριαλιστικές βόμβες και ναυάγια στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, χάνοντας την ζωή τους σε «ασφαλές» περιοχές, είναι να τρελαίνεστε!

Θα ολοκληρώσουμε με τα λόγια ενός μετανάστη απ’ το στρατόπεδο της Μόριας που ακούσαμε πρόσφατα σε βίντεο:

Αφήστε μας να φύγουμε από αυτόν τον θάνατο εδώ. Ούτε σε φύλακες δεν είναι έτσι. Οι φυλακές είναι ζεστές, έχουνε τοίχους. Εδω μας ταΐζουν φαγητό που δεν θα έδιναν ούτε σε ζώα.

Αφήστε μας να ζήσουμε. Τα παιδιά τί φταίνε; Πείτε μας. Εμείς δεν σκοτώσαμε κανέναν. 

ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

31 Ιανουαρίου 2017 στις 7:48 π.μ.

Μετα τις χιλιαδες πολιτικες δολοφονιες της `` αριστερας`` τις αποκαλουμενες αυτοκτονιες τωρα ηρθαν και οι δολοφονιες
των μεταναστων που αφου καταφεραν να γλυτωσουν απο τη φρικη
του ιμπεριαλιστικου πολεμου,σκοτωθηκαν επι ``ειρηνικου`` ελ
λληνικου εδαφους Αυτη κι αν δεν ειναι ελληνικη ``φιλοξενια``

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger