Home » , » Αποπροσανατολιστική ανούσια αντιπαράθεση

Αποπροσανατολιστική ανούσια αντιπαράθεση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 | 10:05 μ.μ.


Πιθανόν να έχετε παρακολουθήσει τα «κοσμητικά» επίθετα που αντάλλαξαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και η ΠΟΕΔΗΝ μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian για την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία της χώρας μας.
«Αισχρός ψεύτης και συκοφάντης», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ο οποίος το 2012 «προσκύναγε τον Βενιζέλο και έγλυφε τον Αδωνη», για το κυβερνητικό στέλεχος, «ο κ. Πολάκης είναι το πολιτικό μίασμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου» για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό.

Κι αυτός ο «κόσμιος» διάλογος γίνεται την στιγμή κατά την οποία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πραγματοποιείται  έρευνα στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novartis η οποία πρόεκυψε μετά την κατάθεση στις αμερικανικές αρχές δυο Ελλήνων στελεχών της εταιρείας οι οποίοι «φαίνεται πως έχουν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών, τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της».

Είναι ασύνδετα αυτά τα δυο γεγονότα; Κατά την γνώμη μας καθόλου. Και ας πούμε τι εννοούμε. Ο τομέας της υγείας είναι μια τεράστια αγορά για τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Η Γερμανικών συμφερόντων, με έδρα την Ελβετία Novartis για δεκαετίες δέσποζε στην ελληνική αγορά αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Και αυτό το κατόρθωνε χρησιμοποιώντας παρόμοιες μεθόδους με την περίπτωση Χριστοφοράκου της Ζήμενς. Με «χρηματισμούς εκατοντάδων γιατρών αλλά και πολλών άλλων προσώπων που σχετίζονται με "χώρους επιρροής" προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εταιρία», όπως αναφέρει η είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ.
Το δραματικό εκτός των άλλων είναι ότι τα πανάκριβα φάρμακα αυτής της εταιρείες –ειδικά για τους διαβητικούς- είχαν και παρενέργειες, λειτουργώντας αρνητικά στην υγεία των ασθενών που χορηγήθηκαν, αλλά μπροστά στο κέρδος των πολυεθνικών σιγά μην έχει σημασία η υγεία των πολιτών.

Το σκάνδαλο αυτό, λοιπόν, έρχεται στην επιφάνεια γιατί οι Αμερικανοί αντιλαμβανόμενοι ότι ο Γερμανικός κολοσσός τους κλέβει μερίδιο της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, έπεισαν –τους εξαγόρασαν;- δυο στελέχη της Novartis να καταθέσουν στις αμερικανικές αρχές στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών, την μεθόδευση δηλαδή που υπήρχε για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες αυτής της εταιρίας.
Με δεδομένο ότι υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής ΗΠΑ – Ελλάδας για παρόμοιες υποθέσεις, πράκτορες του FBI ήρθαν στην Ελλάδα και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Το ουσιαστικό είναι ότι υπόθεση της "Novartis" αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Απ’ την μια εκτιμάει ότι εκεί θα βρεθούν ποινικά εμπλεκόμενα τα σκληροπυρηνικά δεξιά στελέχη που ελέγχουν την ΠΟΕΔΗΝ και από την άλλη θα επιβάλλει την δικιά της πολιτική ατζέντα.
Η νέα φοροκαταιγίδα που μας ήρθε με τον καινούργιο χρόνο, η δέσμευση –και ενόψει της νέα αξιολόγησης για αιματηρά πλεονάσματα ύψους 3,5%, το νέο εργασιακό καθεστώς που μας γυρνάει στο μεσαίωνα κλπ θα εξαφανιστούν από την επικαιρότητα. (Αυτό τουλάχιστον προσδοκά η κυβέρνηση).

Αφού, λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές στην πολιτική τους, αυτό που απομένει στο κυβερνητικό κόμμα είναι … να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Να μας αναστήσει το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» και να παρουσιαστεί υπέρμαχος της πολιτικής και οικονομικής διαφάνειας. (Δεν σας θυμίζει αυτό το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 «Διαφάνεια και Συμμετοχή»;)

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η  προαναγγελία προανακριτικών επιτροπών για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ –δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στοχοποιούνται εκδότες και ένα πολιτικό κόμμα για τα οικονομικά του- η υπόθεση της κατανομής διαφημιστικών κονδυλίων του υπουργείου υγείας κλπ.

Θα έχει αποτέλεσμα μια τέτοια αποπροσανατολιστική μεθόδευση; Πολύ αμφιβάλλουμε. Να επαναλάβουμε πάντως ότι καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένοι όπως το νύχι με το κρέας.    
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Ιανουαρίου 2017 στις 10:33 μ.μ.

Η αντίσταση σου κύριε Πολλάκη ,φτάνει μέχρι το μνημόνιο που ψήφισες, μέχρι το αεροδρόμιο που πούλησες, μέχρι το σπίτι μου που θα κατασχέσεις, μέχρι το Αποπηγάδι που παρέδωσες, μέχρι το χωράφι που απαγόρεψες να ποτιστεί, μέχρι τους παλιούς συντρόφους σου που γύρισες πλάτη ,μέχρι εκείνο το πρωί που πέσαν οι υπογραφές στο Eurogroup

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger