Home » , » Π. Λαφαζάνης: Ελλειψη συντροφικής αλληλεγγύης και καιροσκοπισμός στο απόγειο τους - Ζ. Κωνσταντοπούλου: Λασπολογεί και συκοφαντεί.

Π. Λαφαζάνης: Ελλειψη συντροφικής αλληλεγγύης και καιροσκοπισμός στο απόγειο τους - Ζ. Κωνσταντοπούλου: Λασπολογεί και συκοφαντεί.

Από giorgis , Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 | 4:18 π.μ.

 Του Γ. Γ..

«Να πούμε δυο λόγια για ένα ζήτημα που έφερε στην επικαιρότητα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας".
Ως γνωστόν η Ζ. Κωνσταντοπούλου αγαπάει ιδιαίτερα την ερτοπεν μιλά συχνά για το έργο που επιτελεί τούτος ο σταθμός και ακόμη ποιο συχνά βρίσκεται προσκεκλημένη σε διάφορες εκπομπές. Την ευχαριστούμε πολύ γ' αυτό αλλά την δική μας άποψη δεν θα την αλλάξει.
Εμείς ως εκπομπή "Με χωρίς πατρίδα" δεν την αγαπάμε καθόλου, όπως δεν αγαπάμε κανέναν σοσιαλδημοκράτη.  Οπως στο παρελθόν της είχαμε ασκήσει κριτική για τις κατά καιρούς επιλογές της, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Στην τελευταία επίσκεψη της στην ερτοπεν, λοιπόν, όπως και στην τηλεόραση του Σκάι, η Ζ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στην Δέσποινα Κουτσούμπα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον σύζυγό της Παναγιώτη Σωτήρη της ΛΑΕ, ότι δρουν οργανωμένα για να υπονομεύσουν την Πλεύση Ελευθερίας  και μάλιστα τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να εξαγοράσουν στενούς συνεργάτες της.

Προς τούτο έδωσε στην δημοσιότητα μια συζήτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα με έναν συνεργάτη της Κωνσταντοπούλου, όπου η Κουτσούμπα ως ενδιάμεσος αναζητάει έναν καθηγητή ορθοφωνίας για να κάνει μαθήματα σε έναν δημοσιογράφο του περιοδικού "Unfollow" που εργάζεται και στην εφημερίδα του Μαρινάκη "Παραπολιτικά".

 Κατόπιν υποσχέθηκε ότι θα βγάλει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της, αλλά εν τέλει, μάλλον απ' ότι αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχουν στοιχεία οπότε οι καταγγελίες της δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν κοινές συκοφαντίες.

Πρέπει να πούμε γιατί οι καιροί είναι πονηροί, ότι την Δέσποινα Κουτσούμπα δεν την γνωρίζουμε, δεν την έχουμε συναντήσει, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ μαζί της και ότι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχουμε καμιά σχέση, όπως άλλωστε δεν έχουμε σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα.
Δεν είναι δυνατόν όμως να μην σχολιάσουμε την τακτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου να σπέρνει αβάσιμες κατηγορίες και λάσπη ως κοινός συκοφάντης, ούτως ώστε να καλύψει τα κενά της ιδεολογικής ένδειας που διέπει τον πολιτικό φορέα που ίδρυσε. Ενα σοσιαλδημοκρατικό φορέα με φιλελεύθερα στοιχεία που σφύζει από αερολογίες.

Ποιος ξέρει; Ισως η Ζωή να αποδειχθεί το καινούργιο πουλέν του συστήματος. Η ιστορία θα δείξει. 

Τα παραπάνω ακούστηκαν στην συντροφική χθεσινή εκπομπή "Με χωρίς Πατρίδα" που παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή στις 11 το βράδυ η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Αντρέας Στασινόπουλος στον αυτοδιαχειριζόμενο ρ/σ της ertopen. (Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε εδώ).

Να τονίσουμε ότι αυτός ο ρ/σ είναι μια όαση στην μπάντα των FM καθώς και στα διαδικτυακά ραδιόφωνα. Αυτός είναι και ο λόγος που σκεπτόμαστε σοβαρά να αποδεχθούμε την πρόταση που μας έγινε για να αναλάβουμε σαν "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" εκπομπή σ' αυτό το κινηματικό ραδιόφωνο.

Ο πνιγμένος από την ... Κωνσταντοπούλου αρπάζεται

Θα ήταν παράληψη μας να μην αναφερθούμε σε μια αστοχία (μόνο;) που έχει σχέση με το αρχικό θέμα που αναφέραμε και το οποίο διαπιστώσαμε από απόσπασμα συνέντευξης του επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας", στο Liberal και συναντάμε στην ιστοσελίδα της iskra. 

Είναι γνωστό ότι στις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις της η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε στο στόχαστρο της τα "λαμόγια της Αριστεράς" ευνοώντας εκτός την Δήμητρα Κουτσούμπα και τον σύζυγο της Παναγιώτη Σωτήρη ο οποίος τυχαίνει να βρίσκεται στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του πολιτικού μορφώματος του Π. Λαφαζάνη. (Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ). Παρότρυνε μάλιστα τον Π.Λ "να καθαρίσει -σ.σ το κόμμα του- από τέτοια στοιχεία, όπως ο κύριος Σωτήρης"!

Και μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η αντίδραση του επικεφαλής της ΛΑΕ υπήρξε εντυπωσιακή! "Αδειάζει" μεγαλοπρεπώς το στέλεχος του, δίνοντας την αίσθηση ότι ασπάζεται τα λεγόμενα της Κωνσταντοπούλου, σφυράει αδιάφορα για την "δολοφονία προσωπικότητας" ενός στενού συνεργάτη του κάνοντας αόριστες εκκλήσεις για συστράτευση των "αντιμνημονικών δυνάμεων":

"Εμείς ως ΛΑΕ δεν έχουμε προχωρήσει σε αντιπαραθέσεις προς καμία άλλη αριστερή ή και αντιμνημονιακή δύναμη. Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση ούτε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε με κανέναν άλλο αριστερό ριζοσπαστικό χώρο. Και δεν θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε ως κατεύθυνση τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις διότι είναι άγονες και δεν βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που είναι να αντιμετωπιστεί ο κύριος αντίπαλός μας που είναι οι μνημονιακές, κατά βάση, δυνάμεις".

Ελλειψη συντροφικής αλληλεγγύης και καιροσκοπισμός στο απόγειο τους! Προφανώς ο Παναγιώτης Σωτήρης δεν μπορεί να κάνει γαργάρα για την αντιμετώπιση που εισέπραξε από τον επικεφαλής της ΛΑΕ. Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. 
Το πολιτικό επίγραμμα της υπόθεσης είναι το που σε οδηγεί ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός. Η δημοσκοπική φθορά της ΛΑΕ είναι ραγδαία. Παρουσιάζεται να μην συγκεντρώνει ούτε την μισή εκλογική δύναμη που είχε στις περασμένες εκλογές. Ο μόνος τόπος να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι να προχωρήσει σε εκλογική συνεργασία με όσες θεωρεί "όμορες" πολιτικές δυνάμεις. Απ' ότι φαίνεται για να το κατορθώσει (κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε) δεν διστάζει να "πουλήσει" και στενούς συνεργάτες του. 

Για να είμαστε σωστοί δεοντολογικά, θα πει κάποιος αναγνώστης μας, θα πρέπει να ακούσουμε και την άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη για όσα του αποδίδουμε. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα. Θα καλέσουμε τον Π. Λαζαζάνη να δώσει συνέντευξη για τον ιστότοπο και τον διαδικτυακό ρ/σ μας. Εχουμε να τον ρωτήσουμε αρκετά πράγματα. Ελπίζουμε να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger