Home » , » Ποιοι ωφελούνται από την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη;

Ποιοι ωφελούνται από την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 | 8:00 μ.μ.

 Του Σεϊτ Αλντογάν - Δημοσιογράφου

Όσο η Τουρκία άλλο τόσο και η διεθνής κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί με τις εξελίξεις που έγιναν στην Τουρκία: πρώτα στην Κωνσταντινούπολη ύστερα στην Καισαρεία και τώρα με την  δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη. Αυτές είναι εξελίξεις μόνο λίγων ημερών.

Ποιοι ωφελούνται από αυτή τη δολοφονία; Ποιοι τρέχουν και ανάβουν κεράκι στην Παναγία για τις εξελίξεις; Καταρχάς ένα είναι σίγουρο. Ούτε γενικά η αριστερά, ούτε ο αγώνας που διεξάγεται στην Τουρκία για την ελευθερία δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός. Αντίθετα, καταδικάζεται από αυτές τις δυνάμεις και την ευθύνη την ρίχνουν στο καθεστώς της Τουρκίας.

Η Ρώσικη Πράβδα 19/12/2016 τονίζει ότι φαίνεται πως η δολοφονία πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις που δεν θέλουν την Ρωσικοτουρκικη και Ιρανική διαπραγμάτευση. Ενώ οι New York Times 19/12/2016 πιθανολογούν και δίνουν ευθύνη στην Ελ Νουσρα ή στο ΙSIS.

Τι μαγειρεύεται θα το μάθουμε ίσως τις επόμενες μέρες. Όμως αξίζει να τονίσουμε τι στάση κράτησαν οι αρχές της Τουρκίας από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας και η μερίδα των ΜΜΕ που εξυπηρετεί το καθεστώς του Ερντογαν. Όλοι μαζί έσπευσαν να δηλώσουν ότι είναι προβοκάτσια του Γκιουλέν και είναι μια πράξη εχθρικότητας Ρωσικοτούρκικων σχέσεων. Από πού βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα από την αρχή χωρίς να έχουν δημοσιευτεί στοιχεία; Και χωρίς να βασίζεται σε έρευνες; Είναι φανερό ότι έτρεχαν να βρουν υπεύθυνους που να βολεύει το καθεστώς της Άγκυρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε δημόσια ότι η ύπαρξη «παρακρατικων οργανώσεων δεν είναι κακό (!)», προσθέτοντας μάλιστα ότι «πρέπει να οργανωθούν απ’ την αρχή»!

Εδώ και χρόνια παρακρατικές οργανώσεις και μυστικές υπηρεσίες στης Τουρκίας με την εντολή του καθεστώτος διαπράττουν μεγάλα εγκλήματα τα οποία καλύπτονται φανερά από τις αρχές. Παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία για μεγάλες εγκληματικές πράξεις, που υπήρξαν σε δικογραφίες, αυτές παραμένουν στα ράφια του καθεστώτος και ποτέ δεν διερευνήθηκαν. Ακόμα και μαζικές δολοφονίες καλύφθηκαν.

Ο Ερντογάν και το καθεστώς της Τουρκίας τώρα καλούν την διεθνή κοινή γνώμη να συμπαρασταθεί στην Τουρκία και να υιοθετήσουν την «αντιτρομοκρατική» πολιτική της Αγκυρας. Είναι φανερό ότι αυτό το κάλεσμα γίνεται σε μια περίοδο που πάνω από 100.000 υπάλληλοι έχουν απολυθεί, πάνω από 30.000 βρίσκονται στις φυλακές και καθημερινά πραγματοποιούνται κάθε μορφής επιθέσεις εναντίων σε κάθε μορφή αντιπολίτευσης.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο Ερντογάν και το καθεστώς της άγκυρας έχουν δημιουργήσει έναν ολόκληρο στρατό με τέτοιους «παλικαράδες». Ο συγκεκριμένος δολοφόνος είναι το παιδί του καθεστώτος και ανήκει στους μηχανισμούς τους.

Τις τελευταίες μέρες το Κουρδικό Κόμμα και τα Κόμματα της αριστεράς οι δημοκρατικοί φορείς και τα προοδευτικά πρόσωπα δέχτηκαν εκατοντάδες επιθέσεις. Κάηκαν κτίρια, διαλύθηκαν γραφεία και λιντσαρίστηκαν αγωνιστές. Ούτε μία σύλληψη. Οι αρχές δηλώνουν ότι αυτές οι πράξεις διερευνούνται. Κοροϊδεύουν την κοινή γνώμη της Τουρκίας και του κόσμου. Ενώ στην δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη μέσα σε 1 ώρα βρήκαν ποιος ευθύνεται ποια οργάνωση βρίσκεται από πίσω τι στόχο είχε η επίθεση κτλ.

Είναι νωρίς από τώρα να βγάλουμε ένα πλήρες συμπέρασμα, ούτε μπορεί να δώσουμε καμιά βάση στις επίσημες ανακοινώσεις του Τουρκικού κράτους. Είναι εντελώς αναξιόπιστες. Αρκεί να θυμίσουμε ότι όταν τον Νοέμβρη του 2015, Τουρκικά F-16 κατέρριψαν πολεμικό Ρωσικό αεροσκάφος, ο Ερντογάν το είχε παραδεχθεί και είχε δηλώσει κομπάζοντας ότι όποιο Ρωσικό αεροσκάφος παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας θα καταρρίπτεται. Αργότερα και μετά την αντίδραση της Ρωσικής κυβέρνησης το καθεστώς της Αγκυρας έκανε στροφή 180 μοιρών υποστηρίζοντας ότι η κατάρριψη ήταν έργο της οργάνωσης του Γκιουλέν.  

Όμως το σίγουρο είναι ότι μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, το καθεστώς της Τουρκίας τρίβει τα χέρια και προσπαθεί να μετατρέψει σε ευκαιρία και αυτή την δολοφονία.

Θυμόμαστε τι είχε πει ο Ερντογάν για την απόπειρα του Πραξικοπήματος «η απόπειρα είναι ευλογία του Αλλάχ». Γιατί να μην είναι και αυτή η επίθεση ευλογία του «Αλλάχ»;. εφόσον το καθεστώς μπορεί να βγάλει τεράστια οφέλη;  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger