Home » , » Χάος και φόβος στην Τουρκία (Βίντεο)

Χάος και φόβος στην Τουρκία (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 | 12:14 π.μ.

Το τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε με την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα και τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.
Το κείμενο επίσης του συντρόφου Σεϊτ Αλντογάν προσεγγίζει σωστά κατά την άποψη μας τις τελευταίες εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε τώρα και το διαπιστώνουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε είναι ότι καθημερινά η Τουρκία βυθίζεται στο χάος, η οικονομία της καταρρέει, ο φόβος είναι διάχυτος σε όλη την χώρα και δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εμφύλιος πόλεμος. 

Αλλωστε τα στοιχεία που βλέπουν την δημοσιότητα δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο υπήρξαν 34 τρομοκρατικά χτυπήματα (τα 11 απ’ αυτά έγιναν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα) με πολλές εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματισμένους. Παράλληλα η στυγνή δικτατορία του Ερντογάν έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στις φυλακές με τα αλλεπάλληλα μπαράζ συλλήψεων όσων θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους – τα δημοσιευμένα στοιχεία αναφέρουν 40.830 συλλήψεις αστυνομικών, στρατιωτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων κ.α – ενώ σε 102.000 Τούρκους πολίτες έχει ασκηθεί δίωξη με την κατηγορία ότι είναι οπαδοί του Γκιουλέν. Την ίδια στιγμή στα πρόθυρα διάλυσης βρίσκεται όλος ο δημόσιος τομέας μετά την απόλυση 123.000 δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης άλλοι 12.500 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αν πάρουμε υπ’ όψιν μας και την χθεσινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν πρέπει να αναμένουμε νέο γύρο συλλήψεων υποτιθέμενων οπαδών του. 

>
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger