Home » , » Γιάννα Κούρτοβικ: Το Συμβούλιο της φυλακής παρανομεί όταν δεν χορηγεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα (Βίντεο)

Γιάννα Κούρτοβικ: Το Συμβούλιο της φυλακής παρανομεί όταν δεν χορηγεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 | 10:56 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε την τοποθέτηση που έκανε χτες η Γιάννα Κούρτοβικ στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να υποστηριχθεί το αίτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι κείμενο της «Επιτροπής για την χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους» τόνιζε:

Έξι χρόνια τώρα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούται άδεια από τις φυλακές. Έξι χρόνια του την αρνούνται. Έξι χρόνια τώρα, ψοφοδεείς δικαστές και εξωνημένοι εισαγγελείς, κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, κραταιές πολιτικές οικογένειες και νεόκοποι εθνοπατέρες, δεξιοί και αριστεροί, φασίστες και δημοκράτες, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες, πoρωμένοι χωροφύλακες και παρασημοφορεμένοι καριερίστες του FBI, όλος ο εσμός των καθαρμάτων της εξουσίας αρνούνται να δώσουν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Θάβουν τους πολιτικούς κρατούμενους στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Του στερούν την άδεια γιατί έτσι αντιλαμβάνονται τα δικαιώματα οι δυτικές δημοκρατίες: αφορούν αυτούς που δεν θα τα χρειαστούν ποτέ. Στερούν την άδεια στον Κουφοντίνα γιατί είναι εχθρός τους. Γιατί μ’ όλη του τη δράση  εχθρευόταν την τυραννία τους. Μα πάνω από όλα, του τη στερούν γιατί δεν εννοεί να μετανοήσει. Στον κόσμο της εξουσίας όλα συγχωρούνται αρκεί να μετανοήσεις. Για κάθε μετανιωμένο υπάρχει μια θέση στον παράδεισο του «Θεού και του Κράτους».

Όσοι εξακολουθούν να αισθάνονται ελεύθεροι άνθρωποι, όσοι επιμένουν να αντιστέκονται στον σύγχρονο εξανδραποδισμό και τον ολοκληρωτισμό του 21ού αιώνα, οφείλουν να υψώσουν το ανάστημα και τη φωνή τους μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.


Παρακάτω σχετικό κείμενο που υπογράφει ο Γιάννης Μπασκάκης στην εφημερίδα των Συντακτών για την εκδήλωση που αναφέραμε:

  Πώς η Νομική... έκοψε τον Κουφοντίνα

Μετά το πρόσφατο λοκ άουτ στη Νομική και την έλευση των ΜΑΤ με προφανή στόχο να μην πραγματοποιηθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για το δικαίωμα στην άδεια εξόδου από τη φυλακή του Δημήτρη Κουφοντίνα, νομικοί, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από τον χώρο των κινημάτων διοργάνωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ για να υποστηρίξουν το αίτημα χορήγησης της άδειας.

Η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, υπενθύμισε την καταγγελία που είχε κάνει προ ημερών στην «Εφ.Συν.», ότι την προηγούμενη μέρα από το λοκ άουτ είχε γνωστοποιηθεί στον κρατούμενο επιστολή με την οποία η Νομική Σχολή ζητούσε από τη διεύθυνση της φυλακής να εμποδίσει τυχόν παρέμβασή του στην εκδήλωση και να του επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις εάν επέμενε να την κάνει.

 Η κ. Κούρτοβικ πρόσθεσε ότι υπήρχε και μια δεύτερη επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το αίτημα να επιβάλει κυρώσεις αυτή τη φορά στη διεύθυνση της φυλακής αν επέτρεπε στον Κουφοντίνα να παρέμβει στην εκδήλωση, ενώ ζήτησε να πάρουν θέση το Πανεπιστήμιο καθώς και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας για το ζήτημα της πρωτοφανούς αυτής παρέμβασης ενός πανεπιστημιακού φορέα στη διοίκηση της φυλακής.

 Λόγοι ιδεολογίας 

 Είπε ακόμη ότι ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος παραμένει στη φυλακή 14 χρόνια, έχει δικαίωμα στην άδεια ήδη από το 2010 με τη συμπλήρωση οκτώ ετών κράτησης, όμως, παρά την καλή συμπεριφορά του στη φυλακή, τα σχετικά αιτήματά του απορρίπτονται για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με την ιδεολογία του.

 «Το Συμβούλιο της φυλακής παρανομεί όταν επικαλείται τέτοιους λόγους», είπε η κ. Κούρτοβικ.

Ο Τάκης Πολίτης, αν. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανέφερε ότι η απαγόρευση της εκδήλωσης από τη Νομική έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που διδάσκονται στα αμφιθέατρα αυτής της σχολής, μιλώντας για «προσπάθεια δημιουργίας ενός αποστειρωμένου χώρου», όπου ξεχνιέται η ρήση του Βολτέρου: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

 Ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης είπε ότι δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του Κουφοντίνα για να αποδοκιμάσει την απόρριψη της άδειας, αναφέροντας ότι η επιτροπή αρνήθηκε να τη χορηγήσει, διότι «δεν εκδήλωσε μεταστροφή και μεταμέλεια, παρότι μάλιστα ο ίδιος δεσμεύτηκε ενώπιόν της ότι θα κάνει ορθή χρήση της άδειας», ενώ ο δικηγόρος Δημήτρης Μπελαντής επισήμανε ότι πρόκειται για διάκριση, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να μεταμεληθεί για να κάνει χρήση ενός βασικού δικαιώματος που παρέχεται σε όλους τους άλλους με ποινή κάθειρξης».

 Τέλος, ο Σάββας Μιχαήλ, μέλος του ΕΕΚ και συγγραφέας, είπε ότι «αυτό που λέγεται νομικό δικαιικό σύστημα έχει γίνει σουρωτήρι και μέσα από τις τρύπες του μπορεί μεγάλοι καρχαρίες να φεύγουν».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger