Home » , » Τσίπρας και Σαμαράς έχουν τους ίδιους λογογράφους;

Τσίπρας και Σαμαράς έχουν τους ίδιους λογογράφους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 | 12:17 π.μ.

Δεν γνωρίζουμε πόσοι από τους αναγνώστες μας χαράμισαν τον χρόνο τους για να παρακολουθήσουν την ομιλία Τσίπρα για τον προϋπολογισμός του 2017 που έγινε στην βουλή. Εμείς πάντως που την ακούσαμε σχηματίσαμε την εντύπωση ότι Τσίπρας και Σαμαράς έχουν τους ίδιους λογογράφους.

Και για να τεκμηριώσουμε τον ισχυρισμό μας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από ομιλία που είχε κάνει ο Α. Σαμαράς στις 18 Μάρτη 2014.
Διαβάστε το και προσπαθήστε να βρείτε διαφορές μ αυτά που είπε ο Τσίπρας. Δεν θα το κατορθώσετε πιστεύουμε:

Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία. 'Οταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας ή προσπαθούσαν και να τα ματαιώσουν ακόμα, αυτή η Κυβέρνηση ενωμένη έκανε με σοβαρότητα αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει τη Χώρα από την κρίση.

Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της Χώρας από το ευρώ. Και το πετύχαμε. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση. Το πετυχαίνουμε τώρα. Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα πιο νωρίς απ' ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα, για να μην εξαρτάται συνεχώς η χώρα μας από καινούργια δάνεια. Και το καταφέραμε. Είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος στην οικονομία για να ανταμειφθούν οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού. Αυτό κάνουμε τώρα.

Και με ικανοποίηση-λοιπόν- μεγάλη, σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή στους φτωχότερους (...)

Βεβαίως, η προσπάθεια συνεχίζεται, θα γίνουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή οικονομία. Μια νέα Ελλάδα. Αλλά, σήμερα ολοκληρώνεται μια μεγάλη περίοδος δοκιμασιών, και γίνεται ένα νέο ξεκίνημα. Με ελπίδα, γιατί οι θυσίες αποδίδουν. Με ακόμα περισσότερη ελπίδα, γιατί τα αποτελέσματα γίνονται πλέον ορατά, χειροπιαστά, για τον πολίτη. Και με αξιοπιστία πάνω από όλα. Γιατί η Κυβέρνηση τηρεί της δεσμεύσεις της...»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger