Home » , » Νικηφόρες μάχες των Κούρδων εναντίον του ISIS

Νικηφόρες μάχες των Κούρδων εναντίον του ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 | 12:53 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι η δεύτερη φορά στον πόλεμο της Συρίας που διαψεύδομαι. Και τις δυο φορές χάρηκα ιδιαιτέρως γι αυτό. Η πρώτη φορά ήταν στο Κομπάνι. Ήμουν απαισιόδοξος λόγω συσχετισμού δυνάμεων, ότι οι ήρωες - υπερασπιστές της πόλης θα υπέκυπταν στους πολύ περισσότερους και καλύτερα οπλισμένους πλιατσικολόγους - φονιάδες του ISIS. Ευτυχώς έγινε το "θαύμα" που άλλαξε την πορεία του πολέμου. Δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει τη γενναιότητα, το θάρρος, την αυταπάρνηση.

Σήμερα, δυνάμεις των Κούρδων δεν εγκατέλειψαν την Manbij υποκύπτοντας στον ιταμό εκβιασμό των Αμερικανών, αντίθετα έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση Νότια της Al Arimah, πόλη που βρίσκεται 20Km περίπου από την στρατηγικής σημασίας πόλη Al Bab. Οι Κούρδοι είναι πλέον 9Km από την Al Bab κατορθώνοντας ταυτόχρονα να εγκλωβίσουν μεγάλες δυνάμεις του ISIS μέσα σε ένα θύλακα μήκους 16 και πλάτους 4 περίπου χιλιομέτρων. Βέβαια οι Τούρκοι είναι ήδη στα περίχωρα της πόλης, αλλά η διάθεση των Κούρδων δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν. Κι όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις 30.000 Κούρδων για την απελευθέρωση της Ράκκα, πόλη που οι ισλαμιστές έχουν κάνει πρωτεύουσα τους.

Είναι σίγουρο ότι σύντομα μετά τη διάλυση του ISIS, Τούρκοι, Κούρδοι και Σύριοι θα έρθουν αντιμέτωποι, καθώς υπάρχουν εντελώς αντίθετα συμφέροντα. Οι Κούρδοι επιθυμούν - και το αξίζουν, ένα ανεξάρτητο κράτος.
Οι Τούρκοι θέλουν την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ οι αδούλωτοι Σύριοι, μια αδιαίρετη χώρα που θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές του πολέμου...

Δόξα το Λαό, τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, οι ίντριγκες, οι παγίδες και οι δολοπλοκίες, σκοντάφτουν πάντα πάνω στη θέληση των ανθρώπων για Ελευθερία, Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη.

Τα συγχαρητήρια μου στους Κούρδους μαχητές. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger