Μετά τον Ομπάμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 | 9:56 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ο Ομπάμα ήλθε, εξυμνήθηκε και απήλθε. Ας δούμε τι έμεινε πίσω:
. Η ΝΑΤΟϊκή επικυριαρχία. «Είστε παράδειγμα προς μίμηση που παρέχετε το 2% του ΑΕΠ σας στο ΝΑΤΟϊκό ταμείο», συνέχαρη τον κ. Τσίπρα ο Ομπάμα. Πράγματι. Η Ελλάδα των Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου και τώρα του Τσίπρα, την τελευταία 7ετία των μειώσεων μισθών και συντάξεων, έχει προσφέρει στο ΝΑΤΟ «συμμαχικά» λύτρα που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ! Και θα συνεχίσει...
. Το καθεστώς διαμόρφωσης των διεθνών σχέσεων της χώρας με πυξίδα το «ανήκομεν εις την Δύσιν». Ενδεικτικά τα «εύγε» του Ομπάμα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
. Οι τουρκικές και κάθε λογής υποδαυλισμένες από τις ΗΠΑ κινήσεις κατά της Ελλάδας. Η σιωπή του Ομπάμα για τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ (σ.σ.: την αναγνωρισμένη από τις ΗΠΑ σαν «Μακεδονία»), αλλά και η επιμονή του για την «επίλυση» του Κυπριακού με όρους ξαναζεσταμένου σχεδίου Ανάν, ήταν χαρακτηριστικά.

Οσο για το χρέος, πιστοποιήθηκε ότι η όποια διευθέτησή του προοιωνίζεται για τον ελληνικό λαό ένα νέο μνημόνιο, όπως κι αν αυτό ονομαστεί. Οι τοποθετήσεις του Ομπάμα υπέρ των «μεταρρυθμίσεων» έμπνευσης ΔΝΤ δεν χωρούν παρερμηνείες.

Εμεινε και κάτι ακόμα: Η εικόνα της πρώτη φορά «Αριστεράς» να απαγορεύει διαδηλώσεις και μαζί με τους Γλίξμπουργκ να χειροκροτεί στο πρόσωπο του Ομπάμα τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη... δημοκρατία.
Και τούτο παραμονή του Πολυτεχνείου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger