Home » , » Ρήγμα στις σχέσεις ΚΚΕ - ΑΚΕΛ

Ρήγμα στις σχέσεις ΚΚΕ - ΑΚΕΛ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 | 4:40 μ.μ.

Ηταν αναμενόμενο ότι η απόφαση  της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, που είδε την δημοσιότητα στις 29/10 θα δημιουργούσε ρήγμα στις σχέσεις ΚΚΕ – ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με την θέση αυτή και την αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη» το Κυπριακό δεν είναι ανεπηρέαστο από την πολεμική αναμέτρηση στη Συρία και στο Ιράκ, τον ανταγωνισμό ΗΠΑ και Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο, τις βάσεις που υπάρχουν στην περιοχή και το ζήτημα της ενέργειας.

Η θέση του ΚΚΕ στη «λύση» των «δύο συνιστώντων κρατών» που προωθείται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είναι ότι αντικειμενικά θα διαιωνίζει τις συνέπειες της εισβολής και κατοχής. «Πάμε για ένα νέο διχοτομικό σχέδιο με τη σφραγίδα της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», αναφέρει χαρακτηριστικά κείμενο του "Ριζοσπάστη" το οποίο προσθέτει ότι οι λαοί δεν μπορούν να προσμένουν κάτι καλό από τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις, που «υπαγορεύονται από συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλουν να απελευθερώσουν τους αγωγούς, να λυθούν τα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να κάνουν τις μπίζνες τους στην ευρύτερη περιοχή».

Την αντίδραση του ΑΚΕΛ στις απόψεις αυτές του ΚΚΕ την παρακολουθούμε από ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα του:

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για τη θέση του ΚΚΕ στο Κυπριακό 

Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει σοβαρό λάθος με την αντικατάσταση της διαχρονικής θέσης του Κόμματος για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με τη θέση για ενιαίο κράτος. 

Είναι πεποίθησή μας ότι η εγκατάλειψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν οδηγεί σε ενιαίο κράτος, αλλά στη διχοτόμηση που είναι καταστροφική για την Κύπρο.

Εν πάση περιπτώσει, το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου είναι θέμα των Κυπρίων και αυτοί είναι τελικά που θα αποφασίσουν.

Ορισμένοι στην Κύπρο που μέχρι πρόσφατα καθημερινά ύβριζαν το ΚΚΕ τώρα όψιμα το έχουν «αγαπήσει» εξαιτίας της αλλαγής της θέσης του στο Κυπριακό.

Ανεξαρτήτως της νέας θέσης του ΚΚΕ, εμάς στο ΑΚΕΛ για πάντα θα είναι βαθιά ριζωμένο στην καρδιά μας ως το Κόμμα των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία της Ελλάδας, ως το Κόμμα των κοινωνικών αγώνων για πρόοδο και ευημερία της χώρας και του λαού.

01/11/2016

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger