Home » , , » "Ροζ" σκάνδαλο ανώτατου δικαστή και εκβιασμοί;

"Ροζ" σκάνδαλο ανώτατου δικαστή και εκβιασμοί;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 | 3:32 μ.μ.

Οι παλαιότεροι αναγνώστες μας πιθανόν να θυμούνται τις δικαστικές περιπέτειες τις οποίες είχε αντιμετωπίσει ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης, όταν βρέθηκε να συμμετάσχει σε παραδικαστικό κύκλωμα, και έγιναν επίσης γνωστές οι αδυναμίες του για το γυναικείο φύλο. (Εμεινε γνωστός με το παρατσούκλι «δικαστής με την μεζούρα» γιατί είχε αδυναμία  στις δίμετρες ξανθές ουκρανικής, ρωσικής και ρουμανικής καταγωγής, τις οποίες μετρούσε –σύμφωνα με δημοσιεύματα- με μεζούρα που είχε προσαρμόσει στην πόρτα του διαμερίσματός του, για να διαπιστώσει ότι όντως έχουν ύψος άνω των 1,80 μέτρων).

Σήμερα μας προέκυψε άλλος ένας ερωτύλος ανώτατος δικαστικός, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος και η περίπτωση του είναι περισσότερο σοβαρή.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φέρεται να έχει υποκλαπεί η ηλεκτρονική του αλληλογραφία, απ’ την οποία προκύπτει η συμμετοχή του σε ερωτικά αλισβερίσια κάτι που τον καθιστά έωλο απέναντι σε εκβιασμούς.

Είναι μια ιστορία πάντως που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αφού σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν οι συνομιλίες αυτές έχουν υποκλαπεί από το 2014 και μέχρι σήμερα αυτός ο δικαστής έχει διαχειριστεί πολύ σοβαρές υποθέσεις. Δηλαδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν κάνει τις υποκλοπές και αν τις χρησιμοποίησαν σαν «εργαλείο πίεσης» για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων στο παρελθόν.
Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι ο συγκεκριμένος ανώτατος δικαστικός λειτουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί σε όσα του καταμαρτυρούνται.

Πάνε να δούμε λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης μέσα από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Κουτί της Πανδώρας»:    

Βόμβα Νικολόπουλου: Να απαντήσει ο Ράντος ότι δεν εκβιάζεται

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει μετά από αποκαλύψεις, αλλά και καταγγελίες του Νίκου Νικολόπουλου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο (στη φωτογραφία) ο οποίος φέρεται να εκβιάζεται με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της εμπλοκής του σε «ροζ» σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ η οποία φαίνεται να έχει υποκλαπεί στα τέλη του 2014, ο ίδιος διατηρούσε ερωτική σχέση με πρώην υποψήφια και νυν δικαστή του ΣτΕ, την οποία φέρεται να βοήθησε δίνοντας της -σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο- τα θέματα των εξετάσεων, ώστε να ανέλθει στο Σώμα.

Στα μηνύματά τους που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, οι δύο δικαστές περιγράφουν ερωτικές στιγμές τους, αλλά το κυριότερο, συζητούν για δικαστικά θέματα, για συναδέλφους τους και για βαθμολογίες διαγωνισμού για την είσοδο νέων δικαστών στο ΣτΕ. Ως αποτέλεσμα οι δύο δικαστές, με πρώτο και λόγο της θέσης του, τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου, βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που φέρονται να τους ασκούν πιέσεις για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Παραπολιτικά FM «είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι βαρόνοι του πλούτου μπορούν να εκβιάζουν κι έχουν στην τσέπη δικαστές του ΣτΕ. Δεν μας νοιάζουν κλειδαρότρυπες, αυτό έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν δημοσιεύματα, του Βήματος και της Ζούγκλας τα οποία εμφανίζουν αντιπρόεδρο του ΣτΕ να είναι υπό εκβιασμό. Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοημένη του να πετύχει στον διαγωνισμό του ΣτΕ».

«Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά, αλλοίωσε τη σύνθεση του ΣτΕ, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους το έκανε. Επίσης ο άνθρωπος αυτός, εμφανίζεται από το Βήμα να εκβιάζεται προκειμένου να ψηφίσει στο ΣτΕ για τις άδειες. Δεν με ενδιαφέρει αν τον εκβιάζει ο τάδε επιχειρηματίας ή ακόμη και η κυβέρνηση. Με ενδιαφέρει ότι είναι επίορκος. Ότι είναι εκβιαζόμενος. Πρέπει ο ίδιος να απαντήσει», εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε παράλληλα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει για το τι πραγματικά συμβαίνει, αφού το ζήτημα δεν αφορά στην πραγματικότητα τη σχέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ με την υφιστάμενή του, αλλά έχει βαθύτερες πολιτικές και νομικές προεκτάσεις που επηρεάζουν την ίδια τη Δικαιοσύνη, όσο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο οι πάλαι ποτέ κραταιοί καναλάρχες θεωρούν αντισυνταγματικό.

Τα μείζονα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαρροή των εν λόγω e-mails είναι άλλωστε πολλά, αφού προκαλεί απορία πρώτον το πώς, το γιατί αλλά και από ποιον καταγράφηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου με την υφιστάμενή του και γιατί ενώ προκύπτει ότι το υλικό υπεκλάπη το 2014, δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, σε μια περίοδο που το ΣτΕ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εν όψει των αποφάσεών του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον, αν πράγματι ο εν λόγω αντιπρόεδρος του ΣτΕ έχει κάνει όσα περιγράφονται στην υποκλαπείσα αλληλογραφία του, γιατί δεν ελέγχθηκε εγκαίρως ώστε η υπόθεση να φτάσει στα αρμόδια για τον έλεγχο δικαστικά κλιμάκια, παρά αφέθηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι η αλληλογραφία του να δημοσιοποιηθεί κι ακόμη με ποιου εντολή παρακαλουθούντο τα e-mails των ανώτατων δικαστικών;

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και όσα υποστήριξε ο Νίκος Νικολόπουλος στον Παραπολιτικά FM. 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα των αποκαλύψεων Νικολόπουλου

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Οκτωβρίου 2016 στις 7:42 π.μ.

Νομίζω πως το κείμενο εννοεί "ευάλωτος" και όχι "έωλος", όπως αναγράφεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger