Home » , » "Έ άσε με χριστιανέ μου να τον δουλεύω με το ανάποδο"!

"Έ άσε με χριστιανέ μου να τον δουλεύω με το ανάποδο"!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 | 3:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Έ άσε με χριστιανέ μου να τον δουλεύω με το ανάποδο"! Η ατάκα της Γκέλυ Μαυροπούλου στην ταινία "Η κυρία του κυρίου" έγινε επίσημη επικοινωνιακή πολιτική των απανταχού δοσίλογων.

Πρώτο Ψέμα: "Τσίπρας: Ο Σόιμπλε θέλει να «τιμωρήσει» την Ελλάδα, βγάζοντάς την από το ευρώ". Πως! Σας πιστέψαμε. Μη φάτε όμως έχουμε γλάρο. Γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Θυμόμαστε την τρομοκρατία του δημοψηφίσματος από τα SS των τοκογλύφων.
Ο SSόιμπλε και κάθε γκεσταπίτης - κατοικίδιο των δανειστών, προτιμά -λέτε- να παίρνει τα λάφυρα σε σκληρό νόμισμα, ή σε δραχμές; Μιλάμε για πάρα πολλά δις.

Ο πραγματικός φόβος τους λοιπόν είναι μήπως τολμήσουμε επιτέλους να φύγουμε από τη φάκα της ΕΕ. Φυσικά σε τέτοια περίπτωση θα λυσσάξουν, εφόσον οι τράπεζες τους θα διαλυθούν, καθώς στηρίζονται στα κλοπιμαία: Τις συντάξεις, τους μισθούς μας τα χαράτσια που πάνε στα πανωτόκια. Για να πάρουν τα φράγκα αυτοί, έγιναν τα Μνημόνια.

Να απαντήσουμε λοιπόν με μια άλλη ατάκα από άλλο έργο. "Φοβάσαι ε; Τρέμεις ολόκληρος απ την κορφή ως τα νύχια". Πράγματι έχουν πανικοβληθεί. Η Αντίσταση, που δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, δείχνει ότι οι εκβιασμοί κι ο τρόμος δεν περνάνε. Προσπαθούν απεγνωσμένα να διαστρέψουν την πραγματικότητα. Το τέλος των καθαρμάτων είναι κοντά...

Το Ευρώ είναι μέρος του προβλήματος. Δεν είναι τυχαίο πάντως πως, μόλις υιοθετήσαμε αυτό το νόμισμα, χρεοκοπήσαμε. Γιατί αυτό το σκοπό είχε από την αρχή. Το Ευρώ είναι νόμισμα της Γερμανίας, έχει σα στόχο να εξυπηρετήσει τη γερμανική και κάποιες άλλες οικονομίες "από σπόντα", μετατρέποντας τα υπόλοιπα κράτη σε αποικίες. Η έξοδος από αυτό δεν θα είναι εύκολη. Είναι όμως λύση, εφόσον βέβαια συνδυαστεί με άλλες κινήσεις, με ριζικότερες αλλαγές, οι οποίες θα προστατεύουν τους εργαζόμενους κι όχι τους πλούσιους άρπαγες.

Το σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο καθόμαστε μέσα στην κινούμενη άμμο της Ευρωζώνης, τόσο βουλιάζουμε. Το χρέος είναι μεγαλύτερο από ποτέ (215,5% του ΑΕΠ), ενώ μεγαλώνει καθημερινά. Η ύφεση είναι χειρότερη κι από περίοδο πολέμου. Το μισό σχεδόν ΑΕΠ έχει χαθεί! Η ανεργία έσπασε κάθε ρεκόρ. Οι έτσι κι αλλιώς λιγοστές υποδομές που υπήρχαν πριν τα Μνημόνια έχουν καταστραφεί. Θα έχουμε συνεχή εσωτερική υποτίμηση με ότι αυτό συνεπάγεται. Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοια υποτίμηση στοχεύει μόνο στους φτωχούς, αφήνοντας ανέγγιχτους τους πλουτοκράτες.
Τσάμπα κόπος λοιπόν κομιστή. Το έχουμε δει το έργο. Τώρα είναι ώρα να γράψουμε εμείς την πραγματική Ιστορία.

ΥΓ: Θα πρότεινα τις δραχμές να της βγάλουμε μόνο σε νομίσματα. Όταν βγάζουν κάποια λαμόγια στο εξωτερικό βαλίτζες με χρήματα, να κάνουν τουλάχιστο μπράτσα... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger