Home » , » Το καθεστώς της Αγκυρας είναι αδίσταχτο. Απειλεί με εμφύλιο πόλεμο τους λαούς της Τουρκίας αν δεν υλοποιηθούν οι επιδιώξεις του "σουλτάνου" Ερντογάν.

Το καθεστώς της Αγκυρας είναι αδίσταχτο. Απειλεί με εμφύλιο πόλεμο τους λαούς της Τουρκίας αν δεν υλοποιηθούν οι επιδιώξεις του "σουλτάνου" Ερντογάν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 | 8:21 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν

Το καθεστώς της Αγκυρας είναι αδίσταχτο. Για να ικανοποιηθούν οι υπέρμετρες φιλοδοξίες του Ερντογάν που θέλει να γίνει σύγχρονος σουλτάνος, δεν θα διστάσει να προκαλέσει ακόμα και εμφύλιο πόλεμο στην χώρα. 

Δήλωσε πριν λίγες ώρες ο Τούρκος πρωθυπουργός: «Εάν δεν θα γίνει αλλαγή πολιτεύματος υπάρχει το ενδεχόμενο να διαμελιστεί  η Τουρκία». Είναι ανατριχιαστική η δήλωση του Μπιναλί Γιλντιρίμ. 
Εκβιάζει απειλεί και εκφράζοντας την επίσημη γραμμή του καθεστώτος δείχνει την διάθεση του να μεταβληθεί το πολίτευμα σε προεδρικό με τον Ερντογάν να συγκεντρώνει στα χέρια του όλες τις εξουσίες.

Την ίδια στιγμή θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στην Τουρκία η νέα αυταρχικότητα της κυβέρνησης.
Αφού φίμωσε δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες, αφού φυλάκισε και εξαπέλυσε ποινικές διώξεις σε όσους δημοσιογράφους θεωρεί πολιτικούς του αντιπάλους, σήμερα προχώρησε σε άλλη μια πράξη επίδειξη πυγμής και δικτατορικής αντίληψης.

Το Τουρκικό υπουργικό συμβούλιο επικαλούμενο τον νόμο «έκτακτης ανάγκης», εξέδωσε προεδρικό διάταγμα -σημειωτέον ότι όλο το τελευταίο διάστημα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το τουρκικό κοινοβούλιο έχει διακοσμητικό ρόλο και η χώρα κυβερνάται με προεδρικά διατάγματα- για να κλείσουν 10 εφημερίδες, 2 πρακτορεία ειδήσεων και 3 περιοδικά.

ΜΜΕ με ιστορία δεκαετιών που σημαδέψει την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Τουρκίας.

Το περιοδικό Evrensel Kultur π.χ. για πάνω από 25 χρόνια έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του όλη την προοδευτική διανόηση της Τουρκίας και έχει σφραγίσει την πολιτιστική ζωή της χώρας.

Σε κοινή δήλωση τους δεκάδες δημόσια πρόσωπα της Τουρκίας δηλώνουν την απόφασή τους να παλέψουν για να μην εδραιωθεί στην Τουρκία καθεστώς λογοκρισίας να μην επικρατήσει η φίμωση κάθε άποψης που δεν ανταποκρίνεται στις σκοπιμότητες του καθεστώτος.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger