Home » , » Πλειστηριασμοί: Η αντιδραστική μικροαστική αντίληψη του Αδωνη σε γυναικείο σπικάζ. (2 Βίντεο)

Πλειστηριασμοί: Η αντιδραστική μικροαστική αντίληψη του Αδωνη σε γυναικείο σπικάζ. (2 Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 | 5:43 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια να υπάρχει προηγούμενο παρόμοιο με τις σκηνές που διαδραματίζονται σήμερα στις δικαστικές αίθουσες όπου επιχειρείται  να προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμών.

Πέρα απ' αυτό όμως, το πιο ενδιαφέρον είναι αυτά που ακούμε να δηλώνει –στο βίντεο που παραθέτουμε- η πρόεδρος της Ενωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης  Ιωάννα Μπιλίση – Χουρσαλά. Κι αυτό γιατί μας κάνει να αντιληφθούμε ένα κλίμα που έχει διαμορφωθεί και είναι πρωτοφανέρωτο. Και δεν εννοούμε μόνο τα λεγόμενα της για τις βρισιές και τις απειλές που ισχυρίζεται ότι εισέπραξε και «φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς γιατί κινδύνευε η σωματική της ακεραιότητα». Αυτά μπορεί να έχουν και δόση αλήθειας.

Διαπιστώνουμε όμως και κάτι άλλο ίσως πιο ουσιαστικό από τις δηλώσεις της συμβολαιογράφου. Την "λογική" που διακατέχει ένα μεγάλο τμήμα των "βολεμένων" της ελληνικής κοινωνίας. Η "κυρία" αυτή δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί υπάρχουν αυτές οι λαϊκές αντιδράσεις στερώντας της την δυνατότητα να δώσει την περιουσία φτωχών ανθρώπων σε τραπεζίτες και «κοράκια» της αγοράς, εισπράττοντας φυσικά κι αυτή τα «όβολα» της για την συμμετοχή της στο έγκλημα που συμμετέχει. Δεν την ενδιαφέρει καθόλου ότι παίρνει μέρος σε μια παράτυπη, ακόμα και με τους δικούς τους νόμους διαδικασία, αλλά επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο ότι κάνουν την δυναμική εμφάνισή τους στις δικαστικές αίθουσες άτομα «που δεν έχουν κανένα δικαίωμα και κανένα συμφέρον απ’ τους πλειστηριασμούς».

Η αντιδραστική μικροαστική αντίληψη δηλαδή του Αδωνη σε γυναικείο σπικάζ.
Τι μας λες κυρά μου; Εντάξει δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη. Τέτοιες έννοιες σου είναι άγνωστες. Αλλά δεν σου περνάει απ’ το μυαλό ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν τα πάντα για το ατομικό τους συμφέρον; Ότι δεν τους αφήνει ασυγκίνητους το γεγονός ότι χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι αν τους αρπάξουν τα σπίτια τραπεζίτες και κράτος;  Ότι όλοι δεν είμαστε «κυρ Παντελήδες»;  
Αλήθεια, πόσο «σάπια» μπορεί να είσαι;

Μια δραματική ιστορία απ' τις χιλιάδες που υπάρχουν παρακολουθούμε εκτός των άλλων στο παρακάτω βίντεο. Ακούμε να μιλάει μια δανειολήπτρια με δυο ανήλικα παιδάκια που κινδυνεύει να μείνει άστεγη αφού το μοναδικό της σπίτι προγραμματίζεται να βγει σε πλειστηριασμό. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger