Home » , » Λαϊκή αντικυβερνητική παρέμβαση στις παρελάσεις (Βίντεο)

Λαϊκή αντικυβερνητική παρέμβαση στις παρελάσεις (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 | 10:08 μ.μ.

Σε μια σειρά πόλεις και με αφορμή τις σημερινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, πολίτες που αντιστέκονται δυναμικά στην κυβερνητική πολιτική, έκαναν την παρουσία τους στους δρόμους και με πανό και συνθήματα εκδήλωσαν την αντίθεση τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική της μνημονικής -  ταξικής λιτότητας.

Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, στην Θεσσαλονίκη πολίτες,  μέλη της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ της ΛΑΕ  και του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών προσπάθησαν να κάνουν πορεία με αφετηρία των Λευκό Πύργο αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικούς. Δεν μπορούσαν όμως, οι δυνάμεις καταστολής να αποφύγουν την δυναμική παρουσία τους που συνοδεύτηκε με συνθήματα όπως: «Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί θα είμαστε στους δρόμους για την ανατροπή», «Και τώρα και πάντα και όπως το '40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα».

Παρόμοιο σκηνικό υπήρξε και στο Αγρίνιο με το πανό των διαδηλωτών να γράφει: «Οχι στην λεηλασία της λαϊκής και δημόσιας περιουσίας. Οχι στην Μνημονιακή κατοχή» και το σύνθημα «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο Αρης και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ» να κυριαρχεί.

Ανάλογη παρέλαση πολιτών υπήρξε και στην Πάτρα όπως δέσποσε το σύνθημα: «Με μέτωπο λαέ σήκω και πολέμα ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σου πίνουνε το αίμα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger