Home » , , » Τι ρόλο βαράνε τελικά αυτός ο...Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης κι ο Χ. Λεοντής;

Τι ρόλο βαράνε τελικά αυτός ο...Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης κι ο Χ. Λεοντής;

Από askordoulakos , Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 | 11:40 π.μ.

«Αμ ξέρω τι κιοτήδες είσαστε όλοι εσείς, οι ταλαρίσιοι!»

 Γ. Καραϊσκάκης
__________________

Το πρώτο σοκ μας το προκάλεσε η ανακοίνωση-πρόσκληση, που εξέδωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

Ιδού η πρόσκληση-μνημείο ντροπής:

«Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παραχώρηση της χρήσης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο Δήμο και στο λαό της Καισαριανής την Κυριακή 2.10.2016 και ώρα 7:00μ.μ.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής θα διευθύνει το έργο του Καταχνιά που καλύπτει το τρίπτυχο Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση σε στίχους του Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων του Νικηφόρου Βρεττάκου....

 Ο Λεοντής έγραψε την Καταχνιά το 1963 και είχε στόχο την απόδοση τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν σε τούτον εδώ το χώρο. Ως εκ τούτου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και σημαδιακή στιγμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά το έργο αυτό ερμηνεύεται στον τόπο του θυσιαστηρίου.
Η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα ανεκπλήρωτο αίτημα των κατοίκων της πόλης της.
Ωστόσο η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού από την Κυβέρνηση αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, που αντανακλά σε όλο τον ελληνικό λαό.

Με τιμή,

Τα μέλη του ΠΣΑΕΕΑ.»

Το δεύτερο σοκ μας το προκάλεσε η συμμετοχή στη δοσιλογική φιέστα ξεπλύματος των αριστερών Κουίσλινγκς του Χρήστου Λεοντή, του αξιόλογου και πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά με το έργο του, που εκφράζει εν πολλοίς τους αγώνες και τις θυσίες αυτού του λαού.

Ευλόγως προκύπτει το ερώτημα: Πως γίνεται κάποιοι...αντιστασιακοί και... στρατευμένοι καλλιτέχνες να μην έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα απ’όσα γίνονται αυτήν την ώρα στην πατρίδα τους και με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση (!), να βάζουν πλάτη στο γερμανόφιλο κάθαρμα που παριστάνει τον πρωθυπουργό;
Ή μήπως έχουν πάρει πολύ καλά χαμπάρι τι συμβαίνει, αλλά αποφάσισαν -με το αζημίωτο- ν’ αλλάξουν στρατόπεδο, τώρα στα γεράματα;

Μήπως ο σύντροφος Λεοντής διαπίστωσε, ότι η ζωή είναι μικρή για να είναι μίζερη κι έτσι αποφάσισε να πετάξει στα σκυλιά την προσωπική του πορεία και το τεράστιο κι αξιόλογο (κατά τη γνώμη μου) έργο του, αποδεχόμενος-με το αζημίωτο κι αυτός- το ρόλο του «καλλιτεχνικού επενδυτή» σε μια ελεεινή φιέστα  των συνεργατών του Δ’ Ράιχ;

Ο Δήμαρχος της Καισαριανής από την πλευρά του, όφειλε να καλέσει τους Καισαριανιώτες να υπερασπιστούν το Σκοπευτήριο και ν’ αποτρέψουν τη βεβήλωσή του κι όχι να απέχει νίπτοντας τας χείρας του ενώπιον της χυδαίας αυτής πρόκλησης.

Τα χώματα της Καισαριανής είναι ιερά και δεν πρέπει να τα πατούν αυτοί, που έχουν δώσει  γη και ύδωρ για 99 χρόνια στους νεοναζί μαφιόζους της παγκοσμιοποίησης!

Δεν πρέπει να μαγαρίσουν το Σκοπευτήριο οι καλοί φίλοι του Γιουνκέρ, που παρέδωσαν το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

Δεν πρέπει να βεβηλώσουν τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας, αυτοί που εξοντώνουν τον πληθυσμό και κάνουν τα παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία.

Ούτε αυτοί, ούτε οι παρατρεχάμενοί τους, που ξευτυλίζονται για ένα χαρτζηλίκι!

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

2 Οκτωβρίου 2016 στις 12:10 μ.μ.

Ενημερώστε κάποιος τον askordoulakos πριν πιάσει στο στόμα του πρόσωπα οπως ο δήμαρχος Καισαριανής οτι ο Η. Σταμέλος εξέδωσε ολόκληρη ανακοίνωση για το γεγονός της παρουσίας του Τσίπρα στην εκδήλωση παράδωσης του σκοπευτηρίου στο Δήμο αλλά και τους λόγους που δεν θα παραστεί ο ίδιος αλλά και η δημοτιχή άρχή στην φιέστα ξεπλήματος του ΣΥΡΙΖΑ.Οσο για την αποψάρα της παρεμπόδισης του Αλέξη με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσης απο πλευράς του δημάρχου διότι σε αντίθεση περίπτωση νύπτη τας χείρας του σύμφωνα με την λογική του askordoulakos
ξεπερνά κατα πολύ τα ορια της σπέκουλας και της προβοκάτσιας.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 1:25 μ.μ.

Φτηνοί στα πίτουρα και ακριβοί στο αλεύρι, φίλοι και συναγωνιστές!
Αειντε, σπάστε και κανά τζάμι απόψε, για να επιβεβαιωθείτε...
Την ώρα, που δε σηκώνεστε από τον καναπέ (η το πληκτρολόγιο) για μιά στοιχειώδη κινητοποίηση ενάντια ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, μου θέλετε και υπερπολιτική ΜΑΖΙΚΗ δράση ...ανατροπής της Κυβέρνησης! Ο "πασόκικος" αριστερισμός της "πλατείας" στα χάϊ του.
Αντί για τζάμπαμαγκιές, θάταν καλύτερα να μην παίζατε το παιχνίδι του "γερμανόφιλου καθάρματος" πέρσι με το στημένο δημιοψήφισμα, και το "ΟΧΙ" του.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 5:31 μ.μ.

1) Πόθεν προκύπτει ότι οι αντισυγκεντρωσεις που προτείνει ο αρθρογράφος συνάδουν με αριστερές πρακτικές; Ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία της μετεμφυλιακης Ελλάδας.

2) Από που κι ως που ο Λεοντης είναι συνυπευθυνος για την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΕΑ; Ο Λεοντης και οι καλλιτέχνες καλεστηκαν για ειδικό σκοπό χωρίς να γνωρίζουν εξ αρχής για τη συμμετοχή Τσιπρα. Ας λείπουν οι αφορισμοι και οι προγραφες. Ειδικά όσον αφορά τους καλλιτέχνες που σπάνια επιλέγουν το ακροατήριό τους. Ας κοιτάξει Κατ'αρχας ο καθένας την καμπούρα του και τι έλεγε όταν πρωτοπηγε ο Τσιπρας στην Καισαριανή και ας αφήσουμε τους καλλιτέχνες να δώσουν την απάντηση στον τσιπρα μέσω του έργου τους.

Άγνωστος Χ

2 Οκτωβρίου 2016 στις 11:16 μ.μ.

Εντάξει ρε παιδιά, μόνο το ΚΚΕ θα καπηλεύεται τους αγώνες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και της Εθνική Αντίστασης; Τι πλεονεξία είναι αυτή η μονοπώληση; Πρέπει και οι άλλοι με τους υπουργικούς θώκους και τα μνημόνια να τσιμπήσουν λίγο ανέξοδη αριστεροσύνη. Όλοι θα φάτε από την εκμετάλλευση της μνήμης των αγωνιστών, μην είστε μοναχοφάηδες...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger