Home » , » Αντιπαράθεση "Ριζοσπάστη" με Πετρόπουλος - Ψαρρά για ένα ένθετο με αντικείμενο την ζωή του Φλωράκη

Αντιπαράθεση "Ριζοσπάστη" με Πετρόπουλος - Ψαρρά για ένα ένθετο με αντικείμενο την ζωή του Φλωράκη

Από giorgis , Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 | 1:21 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Με δυο άρθρα του, χτες και σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» ασκεί κριτική σ’ αυτούς που συνέγραψαν το ένθετο που κυκλοφόρησε το Σάββατο με την εφημερίδα των Συντακτών και φέρει τον τίτλο «Χαρίλαος Φλωράκης. Επαναστάτης παντός καιρού». Στους συγγραφείς αυτού του πονήματος, αποδίδονται από το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ ότι «με τη μέθοδο του "βλογάμε τους πεθαμένους για να θάψουμε τους ζωντανούς", εμφανίζουν - μέσα από ένα ανακάτεμα ντοκουμέντων, γεγονότων, προσωπικών αφηγήσεων και εντυπώσεων - μια καρικατούρα του Χαρίλαου Φλωράκη». 

Πάντα σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», «Οσο προχωράς στην ανάγνωση και ιδιαίτερα όταν φτάνεις στις τελευταίες σελίδες του κειμένου, διαπιστώνεις ότι ο κύριος σκοπός των δυο συγγραφέων ήταν αυτός που ο απονήρευτος αναγνώστης διαπιστώνει και ο κάθε γνωρίζων τους συγγραφείς επιβεβαιώνει: Το χτύπημα του ΚΚΕ».

Αρχικά να μιλήσουμε για τους δυο συγγραφείς του ενθέτου της «ΕτΣ». Ο πρώτος είναι ο ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος. Υπήρξε πρώην συνεργάτης του «Ριζοσπάστη» και τώρα δραστηριοποιείται μέσα από την συλλογικότητα «Εργατικός Αγώνας». Κατά την εκτίμηση του ΚΚΕ «πρόκειται για οπορτουνιστική ομάδα που συστηματικά διαφωνεί και δουλεύει σχεδιασμένα μέσα και έξω από το κόμμα, ενάντια στη γραμμή και την ηγεσία του. Βρίσκεται σε επαφή και παράλληλη πορεία με άλλες οπορτουνιστικές ομάδες που δουλεύουν επίσης σχεδιασμένα ενάντια στο κόμμα, όπως η "Νέα Σπορά" και αξιοποιούνται από τον ταξικό αντίπαλο». (Αναλυτικά διαβάστε εδώ)

Ο δεύτερος που συμμετείχε στην συγγραφή του ενθέτου που αναφέραμε είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, πρώην μέλος της ομάδας του «Ιου», ενώ υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. (Εδώ δυο συνεντεύξεις που έχει δώσει στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας. Στην πρώτη μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε η κατάληψη του Πολυτεχνείου και μας μεταφέρει τις εμπειρίες του για τις μέρες της εξέγερσης που τις έζησε από πρώτο χέρι, ενώ την δεύτερη συνέντευξη μας την έδωσε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής».   

Μετά τα δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» ότι Πετρόπουλος και Ψαρράς στο πόνημα τους επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια «καρικατούρα του Χαρίλαου Φλωράκη» και να χτυπήσουν το ΚΚΕ, θεωρήσαμε σκόπιμο να προμηθευτούμε το ένθετο της «ΕτΣ». Το διαβάσαμε και δεν διαπιστώσαμε καμιά  διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων καθώς και καμιά διάθεση χτυπήματος στο ΚΚΕ, αφού όλες τις αναφορές του τις τεκμηριώνει με ντοκουμέντα.

Όπως και να είναι όμως, θέλουμε οι αναγνώστες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και έτσι σήμερα θα παραθέσουμε ολόκληρο το σχετικό ένθετο της εφημερίδας τον Συντακτών. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

23 Οκτωβρίου 2016 στις 2:15 μ.μ.

Τόλμησε κάποιος να βγάλει ένθετο χωρίς τον έλεγχο και την άδεια του ιερατείου; Και πως θα βγει το μεροκάματο στο κόμμα αν του στερήσει κανείς την αποκλειστικότητα στα ιστορικά στελέχη; Αίσχος!

23 Οκτωβρίου 2016 στις 2:29 μ.μ.

1) Θα σου πρότεινα να μην ξεφτιλιζεσαι: εσύ μπορεί να μη βρήκες "καμιά διαστρεβλωση", αλλά τόσο το κκε όσο και ο ίδιος ο Πετρόπουλος, που το παραδέχτηκε, βρήκαν. Και μάλιστα σε ντοκουμέντο. Δείγμα του πόσο σοβαρό είναι το εν λόγω πόνημα...

2) Ένας άνθρωπος που υπήρξε μέλος του ΚΚΕ από το 1941 μέχρι το θάνατό του χρησιμοποιειται από αυτούς που αποκαλούν το Κόμμα του "πουτανα" (αυτολεξεί από δημοσίευση στο Facebook) για να πληγούν οι σύντροφοί του. Δεν ξέρω αν αυτό είναι διαστρεβλωση, αλλά σίγουρα είναι προσβολή της μνήμης αυτού του ανθρώπου.

3) Ο Φλωράκης είχε απαντήσει τόσο με τη διαθήκη του όσο και με την πολιτεία του τόσο στον Ψαρρά όσο και στον Πετρόπουλο: "παινευουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς"... Ή όπως θα έλεγε και ο Πατακος πιο γλαφυρά "Καλός κομμουνιστης, μόνο ο νεκρός κομμουνιστης". Τα λοιπά περισσεύουν.

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Ελπίζω να ζω σε 30 χρόνια όταν οι επιγονοι του Ψαρρά θα κάνουν την "αγιογραφία" της Παπαρηγα... Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

23 Οκτωβρίου 2016 στις 3:37 μ.μ.

Επρεπε να ζούσατε τότε, το '89-'91 να ακούγατε τι σούρνανε όλοι αυτοί οι τύποι στον Χαρίλαο...
Τώρα τον αγιογραφούν. Σου λέει, πεθαμένος = ακίνδυνος. Κούνια, που τους κούναγε. Ο Χαρίλαος ήταν το είδος του κομματόσκυλου, που πιο πολύ μίσησαν.
Πάντως, αν κρίνω από την κινητοποίηση της "Αυγής των Συντακτών" (και πρώην "ΕλευθεροCIAτυπίας"), το Κόμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο....
Βάλτε κι άλλα τέτοια, παιδιά! Θα τα διαβάζουμε!

...μόνο την άλλη φορά να προσέχετε πιο καλά τα ...δίκωχα στις φωτογραφίες!
Μην την πατάτε όπως οι ασφαλίτες!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger