Home » , » 2 Οκτώβρη του 1974: Το ΚΚΕ δήλωνε σεβασμό στην καθεστηκυία αστική νομιμότητα.

2 Οκτώβρη του 1974: Το ΚΚΕ δήλωνε σεβασμό στην καθεστηκυία αστική νομιμότητα.

Από giorgis , Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 | 12:22 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ηταν απαράδεκτη, κατά την άποψη μου, η δήλωση που έκανε στον Αρειο Πάγο ο Χαρίλαος Φλωράκης, σαν σήμερα  στις 2 Οκτώβρη του 1974, με την οποία το ΚΚΕ δήλωνε σεβασμό στην καθεστηκυία αστική νομιμότητα. 

«Δηλώ ότι αι αρχαί του Κομμουνιστικού Κόμματος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του Ελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος….». έλεγε μεταξύ άλλων το κείμενο που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του τότε γραμματέα της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε., Χαρίλαου Φλωράκη. Στην ουσία επρόκειτο για μια δήλωση νομιμοφροσύνης στον καπιταλισμό. 

Οποιος/α έχει διαβάσει έστω και ελάχιστα τους θεωρητικούς του μαρξισμού λενινισμού γνωρίζει ότι οι κομμουνιστές θεωρούν ότι η αστική δημοκρατία είναι η οργανωμένη βία της τάξης των καπιταλιστών πάνω στη κοινωνία, και ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι η βίαιη ανατροπή όλου του συστήματος.

Για τους κομμουνιστές πρέπει να είναι καθαρό, όπως άλλωστε έχει δείξει και η ιστορία, ότι η ανατροπή της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας –της αστικής δικτατορίας καλύτερα- μπορεί να γίνει μόνο με ένοπλο αγώνα.

Όπως έγραφε και ο Μαρξ «Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης». 

Και αυτό σε άλλες εποχές το προσπάθησε το κομμουνιστικό κόμμα, στην χώρα μας, δίνοντας στον βωμό του ταξικού ένοπλου αγώνα χιλιάδες νεκρούς, γράφοντας την εποποιία του ΔΣΕ, με αίμα συντρόφων, βασανιστήρια και εξορίες.

Ναι ήταν απαράδεκτη, για να μην πω κάτι βαρύτερο, η δημόσια δήλωση του Φλωράκη που απέρριψε δημόσια  τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας των αστών που βιώνουμε. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 39 σχόλια

2 Οκτωβρίου 2016 στις 1:19 π.μ.

Εγω λεω οτι εκανε λαθος , επρεπε να κρατησει το Κομμα στην παρανομια, να γυρισουν οι εξοριστοι στη γυαρο, να μεινουν οι πολιτικοι προσφυγες στην ρωσια κλπ. επρεπε να - οπως προτεινεις - να μην αφησει τιποτα ορθιο .... Γενικα οι επαναστασεις απο καρεκλα και με ειδοποιηση της αστικης ταξης εχουν την γοητεια τους...δηλαδη ενημερωνεις την αστικη ταξη και της λες "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ"...και η αστικη ταξη σου ανοιγει την πορτα!!!οσων αφορα τις λεξεις που διαλεξε (δηλαδη "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ) εχουν την σημασια τους που απο οτι φαινεται δεν αντιλαμβανεσαι.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 2:15 π.μ.

Καλά έκανε το ΚΚΕ τότε απο θέμα τακτικης.Επρεπε να βγεί απο την παρανομια οριστικά και αμετάκλητα μετά απο δεκαετίες δειγμων και ανελέητου κυνηγητού χωρίς να μπορεί η αστική δημοκρατία να το αμφισβητήσει.Οσο σοβαρά πήραν οι αστοί την τζίφρα του Φλωράκη για τις προθέσεις του ΚΚΕ άλλο τόσο το πήραν στα σοβαρά και οι Κομμουνιστές.Το ΚΚΕ σήμερα έχει επίσημο πρόγραμμα και θέσεις για τους στόχους και τα μέσα παλης πέρα απο την μη υπογραφή του παρόντος συντάγματος και τις τοποθετήσεις μέσα στο κοινοβουλιο των βουλέυτών του περι της μη αναγνώρισης του αλλά και της επιδείωξης επαναστατικης ανατροπής του και αντικατάστασης του με ενα ενα άλλο το Σοσιαλιστικό.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 3:35 π.μ.

Για τους νεότερους να προσθέσουμε επίσης ότι ένα σωρό πολιτικοί σχηματισμοί που δεν υπέγραψαν αυτή την κατάπτυστη δήλωση, είχαν νόμιμη πολιτική δραστηριότητα, πήραν μέρος στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές κλπ. Οπως το ΕΚΚΕ π.χ.

Επιπλέον το ΚΚΕ είχε ήδη νομιμοποιηθεί από τις 23 Σεπτέμβρη 1974 με νομοθετικό διατάγματος που καταργούσε επίσης τον διαβόητο Ν 509 από την τότε κυβέρνηση της λεγόμενης "εθνικής ενότητας". Δυο μέρες μετά, μάλιστα, κυκλοφορεί και το πρώτο νόμιμο φύλλο του "Ριζοσπάστη" σαν όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Οπότε βγαίνουν μόνα τους τα συμπεράσματα γιατί ο Χ. Φλωράκης υπέγραψε αυτή την δήλωση.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 10:22 π.μ.

@giorgis
Η τρίτη παράγραφος σας δίνει όλες τις απαντήσεις και ατ συμπεράσματα: "...Η τοιαύτη δήλωση τελεί υπο την αυτονόητον προϋπόθεση και της μη βίας ή
απειλής βίας..........................φρονούμεν ότι η ως άνω διάταξη,
αντιτίθεται ως θέτουσα την λειτουργία των κομμάτων υπο περιορισμούς και όρους
και δι ό επιφυλασσόμεθα όπως εις την μέλλουσα βουλήν επιδιώξωμεν την
κατάργησή της..."

ΥΓ.Εμμονικά αντικκε σύνδρομα ,που σας έκαναν να στηρίζετε ακόμη και το συριζα,αγαπητοί!

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2016 στις 11:17 π.μ.

Θα σταθώ σ’ ένα άλλο ζήτημα.
Η βία ανατρέπεται με τη βία, αυτό είναι καθαρό. Δεν υπάρχει όμως ούτε ένα κείμενο των κλασικών του μαρξισμού που η βία να ταυτίζεται με την ένοπλη πάλη! Δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο των κλασικών του μαρξισμού που να απολυτοποιείται ο ένοπλος δρόμος! Το ίδιο συμβαίνει και με την πιο πάνω παράθεση. Οι αντιλήψεις αυτές είναι αριστερίστικες και δηλώνουν πλήρη άγνοια της μαρξιστικής θεωρίας.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 11:25 π.μ.

Το νεο καθεστώς στο οποίο θα δρούσε το ΚΚΕ ήταν το ιστορικό και κυρίαρχο ζητούμενο και αυτό που θα έκρινε και θα καθόριζε την μορφή όλου του νέου πολιτικου επικοδομήματος της μεταπολίτευσης και εκει είχαν στραμένη την προσοχή τους κάτι που δεν άλλαξε άλλωστε μέχρι και στις μέρες μας.Η πορεία νομιμοποίησης του ΚΚΕ ήταν πλέον αναπόφευκτη για πολιτικούς και κοινονικούς λόγους οποίοι ανάγκασαν την άρχουσα τάξη να προχωρίσει σε αυτό τον συμβιβασμό.Το κατα πόσο ειχε καμια άξία και ισχυή η τσίφρα του Φλωράκη για όλες τις πλευρές φαίνεται στο πέρασμα των χρόνων μέχρι το σημερινό ΚΚΕ στο πρόγραμμα του και στην πολιτική δράση του.Με ίδιο τρόπο καταδεικνύει και την καταντια όλων αυτών που δεν τους απαιτήθηκε η υπογραφή όπως το ΕΚΚΕ. Επίσης παραμένει το μόνο κοινοβουλευτικο κόμμα που δεν έχει υπογράψει το παρον σύνταγμα και με επίσημες θέσεις και τοποθετήσεις στελεχών του μέσα στην βουλή αλλά και στον δημόσιο διάλογο δηλώνει οτι δεν το αναγνωρίζει και οτι ο σκοπός του είναι η καταργήση του και η επαναστατική ανατροπή αυτού του συστήματος εγκαθιδρύοντας ενα άλλο τον Σοσιλισμό μαζί με ενα καινούργιο σύνταγμα που θα τον υπηρετεί.Αυτή η στάση του ΚΚΕ έχει προκαλέσει κατα καιρούς ποικίλες αντιδράσεις και δηλώσεις στελεχών κομμάτων της αστικής τάξης με κορυφαίο εκπρόσωπο τον μητσοτάκη τον πρεσβύτερο αλλά και μεγαλόσχημων δημοσιογράφων που αμφισβητούν ορθότητα της ανευ όρων νομιμοποίησης του ΚΚΕ ζητόντας ενα νεο επαναπροσδιορισμό της σχέσης του ΚΚΕ με το πολίτευμα και τον αστικό κόσμο.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 12:14 μ.μ.

ναι Γιωργη - ηταν πολυ μεγαλη η απηχηση του ΕΚΚΕ εκεινη την εποχη , που το συστημα ετρεμε...

2 Οκτωβρίου 2016 στις 1:42 μ.μ.

@Παναγιώτης Γαβάνας Ναι! Θα πετάξουμε λουλούδια στους καπιταλιστές. Μπας και βάλουν μυαλό δηλαδή...

2 Οκτωβρίου 2016 στις 5:10 μ.μ.

Γιώργη, σεβαστή η γνώμη σου, αλλά το ΚΚΕ έκανε 3χρονο ενοπλο αγώνα. Τα γκρουπουσκουλα που αναφέρεις ήταν (όπως αποδείχτηκε περίτρανα από την πορεία τους) εντελώς ακίνδυνα για την αστική δικτατορία (βλέπε πορεία επιφανών μελών του).

Επίσης, όπως αναφέρει σωστά άλλος σχολιαστής, ο Φλωράκης δήλωσε ότι δε θα ανατρέψει το ελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα. Δε δήλωσε κάτι για την αστική δικτατορία...

Τέλος, το ΚΚΕ εντός αστικού κοινοβουλίου τώρα, όχι πριν 42 χρόνια, δηλώνει ευθαρσώς ότι στόχος του είναι η βίαιη ανατροπή του αστικού καθεστώτος. Ακόμη και όταν οι αστοί προσπαθούν να ξεμπερδεψουν μαζί του, προωθώντας τη θεωρία των δύο άκρων. Επομένως τα λοιπά είναι αλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2016 στις 10:21 μ.μ.

@ Lakis Lalakis
1. Μάθε να διαβάζεις ελληνικά.
2. Άνοιξε και κανά βιβλίο των κλασικών του μαρξισμού -αν έχεις ανοίξει ποτέ. Καλό θα σου κάνει.
3. Τις ειρωνείες να τις πουλήσεις σε κανέναν άλλο.
4. Κάτω από ψευδώνυμα μπορεί κανείς να γράφει ό,τι μακακίες θέλει.

2 Οκτωβρίου 2016 στις 11:05 μ.μ.

Βαλτε ολο το κειμενο να γελασει ο κοσμος με τα παραμυθια σας...

3 Οκτωβρίου 2016 στις 1:42 π.μ.

θέλουμε ολο το κείμενο....

3 Οκτωβρίου 2016 στις 2:59 π.μ.

Σύντροφε Παναγιώτη Γαβάνα λες να ήταν "αριστεριστές" και οι μπολσεβίκοι, οι κομμουνάροιοι, ο Τσε κλπ που δεν γνώριζαν ότι "στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι" όπως είχε πει και η Αλέκα;

Τώρα πέρα απ' την πλάκα μιας και γνωριζόμαστε. Αυτή η δήλωση του Φλωράκη δεν αποτελεί προσβολή στην μνήμη χιλιάδων κομμουνιστών που βρέθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση μετανοίας; Δεν σπιλώνει την μνήμη χιλιάδων κομμουνιστών θανατοποινητών -ανάμεσα σ' αυτούς και ο γέρος μου- και άλλων τόσων κομμουνιστών που μαρτύρησαν σε φυλακές και ξερονήσια παλεύοντας ένοπλα την αστική εξουσία.

Οσο "κομματικό πατριωτισμό" και να έχουμε πάει πολύ να προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Και μια κι εγώ έχω "πλήρη άγνοια της μαρξιστικής θεωρίας" όπως γράφεις για πες μου εσύ την "ορθόδοξη" μετάφραση του αποσπάσματος του Μαρξ που παρέθεσα.

Υ.Γ. Και φυσικά δεν είναι όπως τα λες σχετικά με την επαναστατική βία. Δεν θα ήταν πλεονασμός να σου παραθέσω αποσπάσματα από το "Κράτος και Επανάσταση" του Λένιν;

3 Οκτωβρίου 2016 στις 11:58 π.μ.

Τι θα γινει με το κειμενο ,θα βρει κανεις λιγη τσιπα να το δημοσιεύσει ολο..?

giorgis αυτο που συμβαίνει ειναι αλητεία ...Εχετε παρει μια φραση/απόσπασμα και την διακινείται για εντυπώσεις ,Αν και νομιζω δεν το εχετε καν διαβάσει ολο ,,σας αρκει μια φήμη να αιωρείται για την αντικομουνιστική σας εργολαβία

Οταν θα σας το ποσταρω θα δώσετε αλλη διάσταση στην έννοια της αυτογελοίοποίησης
Για την ωρα παρτε αυτο
https://erodotos.wordpress.com/2011/05/25/kathimerini-kke/

3 Οκτωβρίου 2016 στις 2:48 μ.μ.

Η αναφορά της Αλέκας γιωργη αφορούσε τα πασίγνωστα μπάχαλα και τους κουλοφόρους τους παρακράτους και στο επαναστατικό τους έργο που επιδίδεται στο σπάσιμο βιτρινών καταστημάτων και στην συνέχεια στο πλάτσικο και στην λεηλασία τους αλλα και στο πυρπολισμό οτι να ναι κτηρίων.Φτανει με αυτό το παραμθύθι αηδεια κατάντησε και κάθε φορά τα ιδια πράγματα εξηγούμε αλλα στα ύπουλα και στα μουλοχτά το επαναφέρετε.Το πόσο επίδραση έχει αυτή η τσίφρα στην πραγματικότητα στην πολτική του ΚΚΕ και στην δράση του φαίνεται στο σημερινό του πρόγραμμα που αποτυπώνετε στις αποφάσεις του 19ου συνεδρείου.Το εχεις διαβάδει καθόλου;Αν ναι τοτε σταμάτα να κάνεις τον ανήξερο.Εαν οχι, τότε εχεις χάσει πολλά επισόδεια.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2016 στις 4:21 μ.μ.

Πριν από λίγο πρόσεξα το σχόλιο που μου απευθύνει ο σύντροφος Γιώργης. Επειδή τα ζητήματα που θέτει, τα οποία είναι θεμελιακά, δεν απαντιούνται στο γνωστό στιλ των σχολίων, σε 1-2 μέρες –ελπίζω- θα στείλω στο «Βαθύ Κόκκινο» για δημοσίευση ένα άρθρο λίγο πιο αναλυτικό (δυστυχώς αυτές τις μέρες με πιέζει πολύ και ο χρόνος). Είναι καιρός να ξεκαθαριστούν κάποια ζητήματα.

3 Οκτωβρίου 2016 στις 8:58 μ.μ.

@κιμων κοκκινοςναι οπως τρεμει και με σας ....

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2016 στις 10:01 μ.μ.

Το Εκκε ειχε κανει αντιδήλωση που λέει οτι παλεύει για την βίαιη ανατροπη του συστήματος κλπ.Αξιόλογο κείμενο που είναι επίκαιρο κ λόγω της απώλειας του Χρήστου Μπίστη.

4 Οκτωβρίου 2016 στις 12:45 π.μ.

Σπυρος
Αν το σύστημα δεν τρέμει με το ΚΚΕ φαντάσου που έχει γραμμένο το ΕΚΚΕ και ολο αυτό γκρουποσυφερτό.

4 Οκτωβρίου 2016 στις 12:51 π.μ.

@ σπυρος φραγκ - την απαντηση στην εδωσαν σημερα οι πατεραδες μου..

4 Οκτωβρίου 2016 στις 4:26 π.μ.

To "σύστημα" χρειάζεται μερικά "επαναστατικά" μπιμπελό στην βιτρίνα του. Και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για το marketing αυτό. Ετσι, αν, π.χ. απαιτούσε ..."τήρηση του Συντάγματος"(!) και από τα μπιμπελό, θάπρεπε να τα βγάλει από την βιτρίνα.
Αλλά, δεν ήθελε....,
....ακριβώς γιατί ξέρει από πού να φυλαχτεί!
Αυτό, στη γλώσσα των "υπηρεσιών" λέγεται "Ανορθόδοξος Πόλεμος".

Κι όπως βλέπουμε, η επιδεξιότητά της στον ανορθόδοξο πόλεμο, έχει κάποια αποτελέσματα:
Η "δήλωση φλωράκη" εμφανίζεται σαν ..."υποταγή", ενώ τα τζαμιλίκια του αριστεροχωριού απέναντι στα "ακούνητα αγαλματάκια" του Καραμανλή, ....τεκμήριο "επαναστατικότητας"!
Γι αυτή την "αριστερά" ο Τσίπρας ήταν ό,τι καλύτερο!
Και "να δεις τι σούχω για μετά...."!

-----------------------------------
Η Επανάσταση θα είναι η βίαιη, η ....συναινετική!
Αν λοιπόν είναι βίαιη, μην ανησυχείς, κύριε Γαβάνα, η αστική τάξη θα φροντίσει να την πάει στα άκρα, δηλαδή στα όπλα, όπως έγινε παντού και πάντα.
Δε χρειάζεται να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου!

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2016 στις 7:25 μ.μ.

@ Σεχτάρ Ο Τρομερός
Το ζήτημα είναι, γιατί βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα προτού ακόμη να διαβάσεις το κείμενο που θα δώσω στη δημοσιότητα. Ίσως οι απόψεις μας και να ταυτίζονται, τουλάχιστον στο μεγαλύτερό τους μέρος. Δε θα ‘πρεπε να κάνεις λίγη υπομονή;

4 Οκτωβρίου 2016 στις 7:51 μ.μ.

Αν, σε παρεξήγησα, συγγνώμην, θα περιμένω!

6 Οκτωβρίου 2016 στις 5:34 μ.μ.

Αδικείτε το ΚΚΕ παιδιά, τους κορόιδεψε όλους με την υπογραφή και θα τους αιφνιδιάσει την κατάλλη στιγμη εξαπολύοντας την σοσιαλιστική επανάσταση με τα σοβιέτ που έχει κρυμμένα στη Περισό και στα περίχωρα. Μάλιστα για καλύτερη κάλυψη έφτιαξε και καπιταλιστική επιχείρηση με απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους που την πούλησε σε off shore, ενώ υποδεχόταν τη ΧΑ στη Χαλυβουργία και φέρνει αντίδραση σε κάθε λαϊκή δράση που δεν υποτάσσεται στη μονοκρατορία του. Μιλάμε ότι τους την έφερε όλους, αλλά ή υπογραφή του Χαρίλαου σας μάρανε!

6 Οκτωβρίου 2016 στις 7:04 μ.μ.

Γιανη
τα πάθη σαν τον έρωτα σου για το κκε συχνα στραβώνουν,όπως αντίστοιχα εφηβικές συνήθειες κουφενουν.......

6 Οκτωβρίου 2016 στις 9:11 μ.μ.

dionmich1 μάθε ορθογραφία πρώτα και μετά μπορείς να επιδοθείς στις εφηβικές συνήθειες με τις οποίες βγάζεις το μεροκάματο της αργομισθίας στο "επαναστατικό" κόμμα. Μέχρι τότε κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο όπως έκανες και με την ουσία του σχολίου μου.

6 Οκτωβρίου 2016 στις 10:28 μ.μ.

Εσυ που τα γνωρίζεις καλά απο τα μέσα ρε γιαννάκη ήταν όλη η Κ.Ε του ΚΚΕ εκεί κατα την επίσημη υποδοχή της χα στην Χαλυβουργία ή απλώς κάποία στελέχη του;Και αν κάποια, πόσα δηλαδη;Μήπως οι ΚΚΕδες σήκωσαν πανό μετα συνοδεία μουσικής υπόκρουσης κατα την είσοδο των χρυσαυγητών στο εργοστασιο ή μηπως έστησαν πλούσιο μπουφε προσφορά του Κόμματος για να καλωσορίσουν τους αλληλέγγιους χρυσαυγήτες.Αυτά για όσους αστοιχείωτους θεωρούν οτι το ΚΚΕ ανέλαβε εργολαβία τον ρόλο του πορτιέρη και τσεκαδόρου στην πύλη της Χαλυβουργιας αντι για τους απεργούς.Ευτυχως που αντέδρασαν γρήγορα οι χαλυβουργοι και οι ίδιοι με ανακοίνωση τους ξεφτίλισαν ολο αυτό τον εσμό που προσπάθησε να αξιοποιήσει εναντίων τους την προβοκάτσια που έστησε η χα γιατί απο όλο αυτόν τον 9μηνο τιτάνιο αγώνα στο τέλος ορισμένοι μόνο αύτο θέλουν να θυμούνται και καθόλου τυχαία.Εσυ γιαννάκη την ανέγνωσες την ανακοίνωση των χαλυβουργών για την προβοκάτσια της χα και όλων αυτών που την αξιοποίησαν ή σου έρχεται ζαλάδα;Εαν ενημερωθείς για το πρόγραμμα του ΚΚΕ όπως διαμορφώθηκε ολοκληρομένα και καθαρά στο 19ο συνέδριο και στο γεγονός οτι το ΚΚΕ παραμένει το μόνο κοινοβουλευτικό Κόμμα που έχει καταψηφίσει το παρόν σύνταγμα και με επίσημες τοποθετήσεις και δηλώσεις μέσα στην βουλή και παντού δηλώνει οτι δεν το αναγνωρίζει και πως πολιτικός στόχος του είναι η κατάργηση του όπως και η ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος και η οικοδομήση ενος άλλου του Σοσιαλισμού και η διαμόρφωση ενός συντάγματος που θα τον υπηρετεί θα διαπιστώσεις οτι μόνο κάτι κουτοπονηροί τσίμπησαν δόλια ή ανόητα με την τσίφρα του Καπετάν Χιώτη.Αλήθεια εσυ γιαννάκη έχεις το θάρος και το σθένος να μας πεις ποια πολιτική δύναμη υποστηρίζεις ή φοβάσε οτι θα γελάσουν και τα πλακάκια μετα και θα εκτεθείς και ύστερα τέρμα η εν κρυπτό κριτική.Λοιπόν Ανταρσυα ΛΑΕ ΕΠΑΜ Κωσταντοπούλου;

7 Οκτωβρίου 2016 στις 12:19 π.μ.

Γιανη
εισαι τοσο βλακας(αντικειμενικά) που βλέπεις ανορθογραφία..

Οσο για τα γραφτά σου( ολα) ειναι σκετες σαπουνόφουσκες,, οχι μονο χωρις επιχειρήματα αλλα ουτε καν με ενδείξεις ,,
Σε τι να απαντήσω,,,σε μπούρδες ρε αγράμματε ?..Βαλε κανα επιχειρήμα καημενε..Η γνωμη απο μονη της δεν ειναι...συνθήματα γραφεις με προφανή συμπλέγματα ,τίποτα παραπάνω....
υγ
Καλα η σχεση σου με το εργατικό κίνημα( και με το μυαλό σου) Φαίνεται απο το πως αντιμετωπίζεις την εισβολή κάποιων Χ.Αυγητων στην χαλυβουργία.. φτύνοντας οσους την σήκωσαν στην πλατη για να πεις μια εξυπνάδα..(άλλωστε βγηκε και ανακοίνωση....)
Και που σε,,, μάθε πρώτα ποιο ειναι το επαναστατικό υποκείμενο βρε τενεκέ ξεγανωτε,που τσαμπουνάς μυστικούς στρατους
.Ανόητοπουλο...

7 Οκτωβρίου 2016 στις 9:41 π.μ.

Παναγιωτης Θεωφανους και dionmich1. Πάλι σας ξεφτίλισα παλιό φασισταριά και σας έτσουξε, χάσατε την ψυχραιμία σας και αρχίσατε να βρίζετε κατά τη προσφιλή σας τακτική. Το ΚΚΕ ήταν απολύτως υπεύθυνο για ότι συνέβαινε στη Χαλυβουργία, δε χρειαζόταν να είναι όλη η Κ.Ε. στην υποδοχή. Αρκεί που ήταν ο σύντροφος Σιφωνιός που χειροκροτούσε όταν ο Κασιδιάρης απευθυνόταν με την ντουντούκα στους απεργούς. Αλλά αφού έβγαλαν κατόπιν εορτής ανακοίνωση να καταδικάσουν την προβοκάτσια (την οποία πριν λίγο χειροκροτούσαν) τότε θεραπεύονται όλα, ανακοίνωση για πάσα νόσο. Τι λες ρε diomnich 1 - ανώνυμο θρασύδειλο ανθρωπάκι; Έτσι είναι η "εισβολή"; Με ντουντούκες και χειροκροτήματα; Εισβολή έχει γίνει με επιθέσεις ταγμάτων εφόδου σε τόσους εναλλακτικούς χώρους αυτοοργάνωσης τους οποίους του ΚΚΕ απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Α μάλιστα, με δηλώσεις στη βουλή και καταψήφιση του συντάγματος θα γίνει η επανάσταση για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ίδια στιγμή μια χαρά εισπράττονται οι βουλευτικές αποζημιώσεις και οι κομματικές επιχορηγήσεις. Φοβερή επανάσταση! diomnich 1 τα επιχειρήματά μου δεν τολμάς να τα αντικρούσεις και κάνεις πως δεν τα βλέπεις: ξαναρωτάω πως θα γίνει η επανάσταση για την ανατροπή του καπιταλισμού; Χωρίς βία; Χωρίς οργανωμένη ένοπλη δράση; Με μαγικό τρόπο; Όλες τις βρισιές πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου θρασύδειλη κότα σου τις επιστρέφω δεκαπλάσιες και κρατάω ότι δεν τολμάς να απαντήσεις σε τίποτα επί της ουσίας. Τράβα να εισπράξεις το μισθό σου στην τρύπα σου και μόκο...
Υ.Γ. Θεωφάνους έγραψες με το "Καπετάν Χιώτη". Μιλάμε είσαι εντελώς για τα πανηγύρια..

7 Οκτωβρίου 2016 στις 7:26 μ.μ.

καλα η βλακεία σου ειναι ανίκητη
Τελικά μπορεί και να τυφλώνει . Βλέπεις τι γράφεις ?
Σε τι να απαντήσω, στον κομματικό μισθό που ειναι 800ευρω (οταν τα παίρνουν) η" για την ΧΑ που μας χωρίζει αίμα, κυριολεκτικά..(για πρόσφατα μιλάω..)
Ασε μας ρε σαχλαμαρα...

υγ
και αυτα με τις κοτες πισω απο το πληκτρολόγιο ειναι του κώλου...Τραβα παίξε μπαλαλάικα τωρα.

8 Οκτωβρίου 2016 στις 7:49 π.μ.

Προχτές διάβαζα Ριζοσπαστη, μόνος μου στο τραίνο
Κάθεται δίπλα μου ένα μούτρο άγνωστο, εντελώς ξένο

Το θεωρεί δικαιωμα να πει "μην εμπιστευεσαι προδότες
Οι Κουκουεδες θα προδώσουν πάλι, όπως κάναν τότες"

Τι να του πω που να μην πάει χαμένο, όπως πήγε αυτός;
Μια ξεπουπουλιασμένη κότα που θαρρεί πως είναι αετός...

Να πω πως πρόδοσαν μονάχα των αστών ρουφιάνοι, καταδότες;
Ασ' τον... Όποιος σκαλίζει πίτουρο τον τρων οι κότες...

Άμα μιλάς μ' ένα μαλάκα είναι σαν μια χειραψία
Πρέπει μετά να πλύνεις απ' το χέρι σου εκείνη την ουσία
Που άφησε στο μυελό του το κενό που λέγεται ανοησία

8 Οκτωβρίου 2016 στις 8:58 μ.μ.

Ανθρακες ο θησαυρός, κυρ-Παναγιώτη Γαβάνα! (4 Οκτωβρίου 2016 - 7:25 μ.μ)
Οπως είδες έκανα υπομονή, και ευτυχώς, που δε μου στοίχησε τίποτε να περιμένω.
Ενα άσχετο κατεβατό κατά της πολιτικής του ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ(!), σαν απάντηση, υποτίθεται, σε μιαν ανάρτηση, που κριτικάρει την δήλωση του Καπετάν Γιώτη το '74 σαν εκπροσώπου του ΚΚΕ στον Αρειο Πάγο.
Δε θα ασχοληθώ με την ουσία του εκτός θέματος κατεβατού σου, που έχει ΄ήδη απαντηθεί από την ζωή.
Για την ΠΡΟΦΑΣΗ που χρησιμοποίησες (λες και απευθύνεσαι σε αδαείς) για να μας εκθέσεις τη βαρετή πια σολωμονική του αγκυλωμένου δεξιού καιροσκοπισμού-αναθεωρητισμού, το επίσης εξαντλημένο θέμα της σχέσης βίας-ένοπλης πάλης, μην το κουράζεις.
Εχεις για αντίλογο κάτι σύντομο και συνοπτικό σαν αυτό; "Αν λοιπόν είναι βίαιη, μην ανησυχείς, κύριε Γαβάνα, η αστική τάξη θα φροντίσει να την πάει στα άκρα, δηλαδή στα όπλα, όπως έγινε παντού και πάντα,";
Αν δεν έχεις, άστο! Τα πολλά λόγια, οι ....κλασσικοί(!), "τι είπε ο Μαρξ εδώ, τι έγραψε ο Λένιν εκεί" ήταν πάντα το όπλο της βυζαντινής καλογερίστικης διαστρέβλωσης.
Η επιτυχία του "Μαϊλη", δηλαδή του ΚΚΕ σαν συνόλου, είναι ότι οι wannabe "αριστεροί" πολέμιοί του λένε άλλα αντ' άλλων, κι ο ένας διαψεύδει τον άλλον. Είναι μια καλή ένδειξη της ορθότητας της γραμμής, χωρίς να χρειάζεται κανείς να εντρυφήσει βαθύτερα.
Η ελπίδα σας ήταν ο τΣύριζα. Τώρα, ....έχετε γεια βρυσούλες!

8 Οκτωβρίου 2016 στις 11:56 μ.μ.

@dionmich1
Η δική σου βλακεία, ακόμα και αυτή, είναι χαμένη από χέρι σαν κι εσένα...
Εσύ έχεις τυφλωθεί και δεν τολμάς να δεις την πραγματικότητα...
Ξέρεις πόσοι έξω - στην πραγματική ζωή - παίρνουν 800 (όταν τα παίρνουν) με τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί, ρε καραγκιόζη που έχεις και παράπονο; Αλλά αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ πραγματικά στη ζωή σου που να ξέρεις. Όσο για τα γεγονότα στη Χαλυβουργία είναι γνωστά και δεν αλλάζουν, ότι και να λες. Με τη ΧΑ χωρίζει αίμα το λαό που δουλεύει πραγματικά (και οπαδούς του ΚΚΕ), όχι τα κομματικά κοπρόσκυλα. Εγώ βέβαια ρώτησα για την επανάσταση αλλά εσύ μούγκα, τι να πεις;
ΥΓ Αυτό είσαι: ένας θρασύδειλος ανώνυμος τσαμπουκάς εκ του ασφαλούς πίσω από το πληκτρολόγιο. Τράβα στην τρύπα σου και βούλωσέ το..

9 Οκτωβρίου 2016 στις 12:28 μ.μ.

ρε κολοτουμπα ΓΙΑΝΗ τις βουλευτικές αποζημιώσεις τις εκανες τσάμικο και το γύρισες στον κομματικό μισθό (800ε)
Αναγκάζομαι με σενα να λεω τα αυτονόητα.Οι επαναστάσεις με ενα τρόπο γίνονται,εισαι ο μονος που αμφιβάλει, ρε χαϊβάνι

Οι απειλές σου μονο γελιο μου φέρνουν...Για να δεις ποσο σε συμπαθώ σου στελνω το μειλ μου..dionmich1917@gmail.com

11 Οκτωβρίου 2016 στις 12:03 π.μ.

Κολοτούμπες κάνει το κεφάλι σου και ζαλίστηκες. Οι βουλευτικές αποζημιώσεις είναι εισπράξεις που κάνει το κόμμα από το αστικό κράτος (που υποτίθεται ότι θα ανατρέψει), οι οποίες τροφοδοτούνε και τους μισθούς των αργόμισθων. Πράγματι γίνονται με ένα τρόπο οι επαναστάσεις και αυτός ο τρόπος σίγουρα ΔΕΝ περιλαμβάνει αργομισθίες, κρατικές "χορηγίες" και υπονόμευση κάθε λαϊκής αντίδρασης από μισθοδοτούμενα αργόσχολα κοπρόσκυλα.
Μη φοβάσαι και δε σε απειλεί κανείς εκεί πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου. Το μειλ σου δεν μου χρησιμεύει σε κάτι, εκτός αν είναι να μου στείλεις το μυστικό "σχέδιο της επανάστασης" που ετοιμάζει το ΚΚΕ, έτσι για να γελάσω κι εγώ...

11 Οκτωβρίου 2016 στις 9:14 π.μ.

εγω σου στέλνω το μειλ για να μην με αισθάνεσαι πισω απο το πληκτρολόγιο ωστε να γελάσουμε παρεα, μια και εχεις μεγάλο στομα....
Κατάλαβες κουραμπιέ ?

11 Οκτωβρίου 2016 στις 11:41 μ.μ.

Εκεί κρύβεσαι φασιστάκο, και αρκετά γελάμε μαζί σου εκεί όπως είσαι κρυμμένος. Άλλωστε δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που λέω και πετάς ένα μέιλ για ξεκάρφωμα. Πολύ φτηνό κόλπο ακόμα και για σένα! Γύρνα στην τρύπα σου σκουλήκι...

12 Οκτωβρίου 2016 στις 9:06 π.μ.

το ποιος κρύβετε το καταλάβαμε ρε χεστη

12 Οκτωβρίου 2016 στις 10:49 μ.μ.

Αυτό λέω κι εγώ θρασύδειλη κοτούλα... τράβα στο κοτέτσι σου και μόκο!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger